fredag 17 maj 2013

New York - första kvällen


Pastis

Det blev ju mycket resa första dagen från att man lämnar hemmet tills det att man faktiskt sitter på en restaurang over there och äter middag. Men middagen inmundigades på restaurang Pastis som lägligt nog låg rakt över gatan från vårt hotell. Lite franskt & precis i min stil. Jag är ju lite nördig, jag går ju igång på ALT, inredning, stil, porslin, menyer, bestick, glas.. ja och så maten såklart. (men om ni blir serverad rödvin i ett vanligt dricksglas hos oss nästa gång då beror det förmodligen att så gjorde dom på Pastis, och det var ganska trevligt faktiskt)

För mig är ett restaurangbesök så himla mycket mer än bara en måltid. Jag verkligen älskar hela grejen med att äta på ett schysst ställe - det behöver inte alls vara dyrt - men schysst, gott  & rätt stämning. Och det hade Pastis. Mycket gott & trevligt, men dessa 2 trötta själar delade en karaff vin och sen gick ögonen i kors och vi begav oss mot hotellet igen för lite sömn..


Min kudde.
Här sov jag gott. Åh så gott.

fortsättning följer..

Hej Gullisar!!

Tack för alla kommentarer, ni e härliga.
Så då vet jag att devisen som alla barn kör med verkligen funkar.. "tjata, tjata, tjata & går inte det så tjata lite mer" ;)

Skämt å sido, jag ska inte gnälla mer och ni skall inte känna er tvingade att skriva om ni inte vill.
Men jag blev väldigt glad iaf :-)

Kramis

måndag 13 maj 2013

Hemlighetsmakeri

I flera månader har jag hållet på med ett litet hemlighetsmakeri och i fredags var det äntligen dags att få avslöja allt för min man. Och jag är sämst i hela världen på att ljuga så att det här har gått vägen deet är helt fantastiskt.

Mannen var helt inställd på att åka till Nynäshamn med grabbarna på en golfhelg, vad han inte visste var att jag bokat en resa till New York. Och lägligt nog ;) så ville svärpäronen låna barnen över helgen så för första gången någonsin är dom borta från oss båda. Himla märklig känsla när vi skjutsade dom till Nynäs och Gotlandsbåten. Jag ville ju bara krama om dom och säga att jag skulle sakna dom massor men så ville jag inte ge dom den känslan så det var bara att försöka vinka av dom så glatt det gick och önska dom en trevlig  resa, att dom skulle ha det så himla kul nu och att vi snart ses igen. Åh Phu. (alltså jag vet ju att dom lever loppan på öjn .. Det är bara jag som har NOLL vana av att lämna bort mina små hjärtegryn..)

Väl hemma på torsdag kväll när mannen skulle börja packa till sin golfresa så fick han ett brev med en ny packningslista av mig. Han fattade ingenting.. Men han blev superglad för att vi skulle åka iväg (tur var väl det ;) Jag sparade dock lite på resmålet. Så han packade för en weekend och tyckte väl det var lite märkligt att han skulle ha resväska, han kunde väl lika gärna packa ner allt i en mindre väska.. Väl på Arlanda fick han kolla vilken flight som gick 10.25.

New York!!

Det var en syn för gudarna - Gud så kul, han fick ju inte ihop allt med det lilla han visste.. Hur 17 kunde man åka till NY över en helg? Det han inte visst var ju att jag tagit ledigt åt honom. Jobbet och barnen skall vara med farmor & farfar några dagar till. Så han gick runt på Arlanda med ett fånigt leende i någon form av chock :-)

Men nu är vi här, resan gick bra och vi bor fantastiskt fint på Hotel Gansevoort i Meetpacking District. Vi shoppar, äter & dricker gott. Ja och så turistar vi såklart. Det är så himla lyxig & mysigt att få resa på tumanhand! Det borde man göra minst en gång om året, jag en tanke om att vi skall åka en weekend själva varje år... Vore  det inte mysigt så säg?!

Men det går ingen nöd på oss iallafall, vårt största problem är att vi vaknar tidigt och blir trötta tidigt. Inte riktigt vad vi är vana med om man säger så.. Ja och andar problem på vår i-lands lista är:
- hur får vi hem allt vi shoppat?
- mannen lämnade alla rakgrejer hemma, fast det är ju bara han so m tycker att det är ett problem. Vad gör väl det med lite skägg?


Puss Fru B




Puss
Fru B.

tisdag 7 maj 2013

Jag lever, jag har bara en svacka.

Tjingeling,
det har visst blivit en liten bloggpaus här.. men jag lever!
Alltid roligt när ni ringer och frågar vad 17 som hänt eftersom jag inte skriver ;)

Men lite då och då får jag en bloggsvacka... jag gillar ju bloggen och att skriva om allt trams som jag gör men det tar tid från annat jag också vill eller borde göra. Och om sanningen skall fram så kommer dessa svackor ofta om bloggen känns död. Massa besökare men inga kommentarer. Och med det sagt vill jag inte ge er några skuldkänslor eller locka fram kommentarer - jag vill bara säga hur jag känner. Det känns ungefär som när man fikat med en vän, pratat själv helt oavbrutet i 3 timmar och sen åkt hem. Man känner sig tom.Och väldigt självupptagen.  Som att man inte bryr sig och man vet precis ingenting om den andra..

Sen har jag totalt förälskat mig i Instagram, denna "foto-blogg", helt fantastiskt kul - så om ni har instagram heter jag FruBlomer. Följ mig gärna. Sen toppar jag gnället med att jag inte kan få in fotografier i bloggen på ett smidigt sätt och då ruttnar jag ur på det.

Men HERREGUUUUUD vilken klagomur. Förlåt!!
Om några dagar är jag säkert lite mera uppåt, jag har det på känn  ;)

kram
eder Fru B.