tisdag 26 mars 2013

Kvällsshopping

Ikväll är det lanserings event för Andrea G Designs sommarkollektion! Tjohooo, shopping, tjejer, mingel & goodiebags. Det skall bli himla kul!! Andrea är en gammal skolkompis till mig så det känns extra kul att få se den nya kollektionen- hon e så himla duktig!

Spana in dom fina klänningarna i webshoppen här:
http://andreagdesign.com/

HaPpY TuEsdAy!

puss Fru B.

måndag 25 mars 2013

Måndag it is.

Måndag. Börjar få bihålekänningar, däbbt i däsan och ont i halsen. Vill.inte.bli.sjuk.

Men jag tog ändå fasta vid att man skall äta en riktigt härlig lunch på måndagar, i vanliga fall äter man kanske lite godare lunch på fredagar. För att fira att det är fredag lixom! Men varför då? Fredagar är ju ändå veckans bästa dag, det behöver man ju egentligen inte toppa med en lyxlunch. Men måndagar däremot. Det är ju där den behövs! Sagt å gjort, åt en riktigt smarrig lunch idag. Mmm. Mycket bra val.

Och ikväll blev det våffellunch såklart. Och så har jag påskyndat lite. Fira det som firas kan!

Kvällens tips från föräldrakursen jag går.
Ägna minst 10 min per dag åt dina barn, villkorslöst. Låt dom bestämma vad ni skall göra. Inga mobiltelefoner. Inte styra leken bara delta, vara närvarande. Lek på deras villkor. Jättemysigt. Gör det för dina barn om du inte redan gör det. :-)

Puss & Godnatt

söndag 24 mars 2013

livet 2.0

ibland drabbas jag av livet 2.0. Ni vet ekorrhjulet som bara snurrar fortare & fortare. Och jag springer på, ökar för att komma ikapp men hjulet bara snurrar fortare & fortare. Känner ni igen er? Så har det varit nu ett tag.. jättemycket på jobbet, och så lite rännande på sjukhus med Alice som fortfarande inte är frisk, så har jag börjat gå en föräldrakurs som är en kväll i veckan och nu så i onsdags åkte mannen iväg på konferens med jobbet och har inte kommit hem än, men snart så..

Så denna vecka har varit fullt spett utan att överdriva en sekund. när klockan börjat närma sig spöktimmen har jag fortfarande inte pustat ut. Men i torsdagskväll så packade jag in dom små och åkte till Orsa över helgen med min bror, mor & far. Så jag & lillebror  har åkt skidor med dom små och mor & far har rullat markservice och mamma skämmer som alltid bort oss med så god mat. Orsa bjöd på strålande väder och efter en dag i backen var alla trötta och sov som stockar natten lång..

Barnen imponerar stort & det har varit så kul att se deras utvecklas. Alice sa till mig i liften att hon ville åka liften själv, jag var lite tveksam.. hur skulle hon kunna ta liften, hålla balansen hela backen och sen kliva av liften..Men hon envisades. Jag instruerade henne och hjälpte henne iväg. Lillebror åkte före för att assistera avstigningen. Men det gick ju galant och hon släppte värdsvant knapp-liften och sa kavat likt Lotta på Bråkmakargatan:
 - Där ser ni att jag kan åka lift! Jag kan åka lift - ja sa ju de! :-)

Den andra dagen kom mor & far upp för att titta på barnen & äta lite lunch i solen med oss och efter det så sa dom att vi kunde ta nått åk själva så kunde dom hänga i pulkabacken med barnen. Och vi var ju inte sena på att tacka för det å pipa iväg. Få lite valuta för liftkortet så att säga.. Oh my gooood va nice!! Det var så fantastiskt kul att bara släppa på och det var nästan inga folk i backarna. Sjukt kul!!! Och när vi kom tillbaka för att hämta upp dom så visade det sig att dom där små filurerna inte alls ville åka pulka utan dom ville ju åka skidor, så morfar fick springa med liften upp å ner för Henry kan ännu inte kliva av liften själv.. Morfar fick dagens träningspass kan man säga ;)  Sen åkte vi lite till, tog en fika i solen på toppstugan och åkte tills liftarna stängde.

Och nu är vi hemma igen efter en härlig helg.
Så nu laddar vi om inför födelsedagar, påsk & en resa till öjn. tjoho. Jag längtar!!

puss
Fru B.

lördag 9 mars 2013

Det är kontrasterna som gör det

Här i storstaden skiner solen men kylan är ett faktum. Vi gick på skaren över den snöbeklädda tomten till lekstugan för att ta ut korgstolarna. Ställde dom på den lilla del av terassen där solen smällt snön, mös ner oss i lammskinn och tände grillen.. Kallt, soligt men ack så mysigt! Sen varvades cykling på gatan med pulkarace ut från terassen ner i trädgården. Det är kontrasterna som gör det!

Mannen har gjort en chili, och efter middagen skall jag å mannen på 35 års kalas utan barn (!!) Barnen stannar hemma med farmor & farfar och skall kolla på mello. Fast Henry tror att det heter Halleweenfestivalen.. Och ju mer jag tänker på det desto mer undrar jag om det inte är så att det är han som har rätt.

Igår hade vi fredagsmys med lite vittvin & färska räkor. Henry var så himla trött men satt med och när han fick sina räkor så bröt han nästan ihop och hasplade ur sig med darrande underläpp: men får man ingen räksås... Jag: Räksås? Är det aioli du menar? Henry: jaaaaaaaa
Så han fick aioli och satt sött och doppade å doppade å doppade sina räkor i aioli. Undra just hur många 3 åringar som gillar aioli. Plutt.

Nej men nu är det hög tid att göra en djupdykning i garderoben, måla om naglarna och komma i partystämning!!! Happy Saturday!!

Puss Fru B.

måndag 4 mars 2013

Helgen i bilder


Fredag.
Storasyster var hos en kompis så jag passade på att gå på kondis med Henry efter dagis.
Han fick en blinkande studsboll i present av en gubbe i kassakön.
Han blev inte alls så speciellt sugen på att studsa med den så klart.
Lugn & skön fika...
(och studsbollen var inte alls asäcklig. inte alls..)


Lördag.
"Andra chansen" middag i Gläntan.
Gott rödvin, hamburgare & allmänt gemyt!!
Lite trötta på söndag morgon.

Söndag.
Min älskade lilla prinsessa blev sjuk.
Feber. Hosta. Ynklig. Söt.

När alvedonen kickat in och alla sovit middag blev det bullbak!


Söndagsmiddag..
Fick lite vårkänslor av mitt bullfat - nu kan den dära våren väl komma snart.
Drömmer om att sitta på trappen och lapa solsken och dricka en koppkaffe.
Det vore fint tycker jag!

Hoppas ni haft en härlig helg & att det inte dröjer allt för länge innan nästa helg är på ingång!
Puss Fru B.

fredag 1 mars 2013

Pomp de Lux dax.


Nu är det dags igen, Pomp de Lux släpper nya kollektionen och jag kan ju lixom inte låta bli att bjuda in lite sköna tjejer på fika & shopping. Vad skall man annars göra en tisdagskväll?


Jag har handlat från Pomp de Lux i 3 år nu och dom kläderna blir år efter år favoriter i barnens garderober. Så det blir kul att få fylla på med lite nya fina saker!!

Har du missat Pomp de Lux kan du spana in deras hemsida, där jag lånat bilderna ovan ifrån. 

Ha en fin fredag! 
Puss Fru B.  

kvinnlig logik

Igår spontanshoppade jag en skinnjacka på lunchen, på rea!
Och som ni alla förstår hade jag då helt plötsligt tjänat en massa pengar. Dessa fick jag sedan chansen att återinvestera på kvällen, det blev en ny kavaj, ett halsband & en middag på stan med tjejkompisarna.
Det är ju helt fantastiskt! Så man kan ju faktiskt säga att jag gick pluss!

Tjohej!

Puss Fru B.