tisdag 31 januari 2012

And the sjukstuga goes on & on...

Alla blev såklart sjuka i helgen så nu är vi inne på den 3e veckan med hög feber i år !!!!
Vi har alltså i januari varit hemma 2 hela veckor med barnen och är nu inne på den 3e. Ja tror jag blir tokig. Jag tycker såååå synd om barnen som aldrig blir friska men jag tycker även synd om oss vuxna som inte kan vara på jobbet. Det är såklart supermysigt att krypa upp i soffan med 2 febriga barn och bara mysa en hel dag - om man bara inte kände pressen av att göra sitt jobb och att iallafall visa upp sig på kontoret. om man skulle ta och ansöka som kassabiträde nere på lilla ICA i Spånga istället. Då har man nära till jobbet och dom kan bara ringa in någon annan när jag inte kan vara på jobbet. Så får man säkert rabatt på tulpaner också ;)

Som grädde på moset känner jag mig helrisig själv också. Nej fy. blä.


Godnatt
/Lina

söndag 29 januari 2012

Orsa Grönklitt - skidpremiär





Förväntansfulla tjejer

Alice första åk



Matsäck i värmestugan



Alice









morfar & morbror hejjar på


Henry blev tyvärr sjuk så han fick komma upp och hälsa på oss med mormor, morfar & morbror. Då passade han på att åka några åk på mina skidor. Jätteskoj tyckte han!



whiiiiii!


mormor



Alice hetsade sin stackars pappa att ta ankarliften upp på toppen..
.. hon var supernöjd när hon kom ner igen ;)



Det var så otroligt vackert i Grönklitt, jag njöt i fulla drag!

Och vi hade så himla mysigt hela familjen så jag hoppas vi snart kan åka
tillbaks & att alla kan få vara friska då!



Kram Lina

torsdag 26 januari 2012

krisp



Efter jul så vill jag bara ha in lite krisp, något fräscht!

Bort med allt julmys och in med lite mera ljus, lite aning om vår..






Kvistar är så vackra, en rikig favorit!




Faschinerande att följa dom från kala grenar till första knoppen,
sen kommer de gröna bladen & sist vackra vita blommor!



Kram
Lina

rena rama rånet

Vi ska ju åka till Thailand. Då ska man vaccinera sig... 2ggr med 1 månad emellan gångerna så det var liksom dags att ta tag i det idag. Så efter att jag hämtat smågrynen på dagis åkte vi till vaccinationsplejset i Vällingby. Klockan var ca halv sex när vi kom dit.. jag kände lite att jag levde på "lånad tid"med dom små. Men första mutan funkade fint, varsin banan i väntan på att jag fyllde i 3 st hälsoblanketter men sen skulle jag ju försöka förstå vad den rara lilla kvinnan sa på halvtaskig svenska, samtidigt som Henry stod på en stol i sina smutsiga vinterkängor & matade ut kölappar och Alice insisterade på att köpa en penna (en fästingplockare) och plockade på sig alla broschyrer hon kunde hitta i väntrummet (som förövrigt hade en temperaturpå minst 25 grader, för det e tydligen bra om man är varm när man skall vaccinera sig - tro mig, JAG var varm.) Mitt i all förklaring av hepatit A, hepatit B, kolera bla bla bla så säger hon att drickvaccinet skall ni dricka då & då.. Då vaknar jag upp i bastukaoset - drickvaccinet?
- ja, ni vill väl inte bli magsjuka på semestern?
- nej det vill vi såkart inte
- okej, då ska ni ha drickvaccin också.
- ok. [köptorsk]

Sen kom notan. Holy fu**cking macarony!!!
För den summan skulle jag fått en fantastiskt fin handväska men vad fick jag, ett stick i armen och 2 gråtande barn... (not fair).

Och med tanke på att vi ska tillbaka dit igen om 1 månad så kände jag ett visst krav på att få till en bra avslutning på dagen så vi gick till Åhlens & dom fick köpa varsin film (ja va f*n dom kostade ju inte i närheten av vad det där vaccinet kostade, hade kunnat köpa hela vidoavdelningen kändes det som) sen vidare till Mc Donalds för mat & lek.

- Men min diet då?
- joråsatt jag käkade min första Mcfeast utan bröd (undrade om kassabiträdet skulle fråga om jag var sann men hon tog vänligt beställningen) och det var ju sjukt gott & för första gången mådde jag inte illa när jag gick från M'et! Testa!

Som om det inte vore nog nu så skulle vi på hemköp & handla. Så vi kom hem vid åtta... och då skulle dom naturligtvs kolla på nya Babar. Vad skulle jag säga? Nej nu får ni gå & lägga er och sen skall vi åka till Orsa hela helgen och där finns ingen DVD men på måndag kan ni få kolla på er nya film..? Exakt. dom fick kolla. lite.

Så nu har ni fått den detaljerade berättelsen av min kväll!
Kram Lina

ps. någon som undar vart maken är? Jo han är på Hockey med kunder & sen gör dom stan.
Han är uppenbarligen bättre på att pricka in sina kvällar än jag ;))

söndag 22 januari 2012

Prinsessan Alice & lilla Mats

fallna lockar

spännande att se hur mycket mamma klipp



Mina små hjärtan

ps. måste tillfånga ta Heny och försöka få någon ordning på den där luggen.


hockeyrör & 2-årstrots!

Mamman hittade sina gamla hockeyrör på vinden, packade alla saker som skulle med på lördagens utflykt och gick och la sig (alldeles för sent såklart..). Allt flöt på fint på morgonen tills 2-åringens megatrots kickade in.. oh mighty lord... men vi kom iväg. Men er än så var det inte. Tur att jag hade en bilresa på mig att samla nya krafter ;)

Väl i Enköping var det stor uppslutning, Tessan hjälpte till på isen och mormor & morfar stod i båset och hejade på. Barnen tyckte det var spännande men dom hann inte få kläm på hur det fungerade direkt så man kan säga att vi mer eller mindre bar runt dom på isen. Men dom var glada och sen kom belöningen: varmchoklad & macka. Undrar om dom eventuellt tyckte det var ännu bättre än skridskoåkningen..?

Vi följde med hem till Tessan ett par timmar så nu har hon fått en rejäl dos av preventivmedel skulle man kunna säga.. Henry fortsatte med samma härliga trots hela dagen så efter att spenderat eftermiddagen & kvällen hos mor & far så åkte jag hem med mina små terrorister. Så mor & far hinner vila upp sig till nästa helg för då drar vi alla till Orsa för att göra skidpremiär i Grönklitt! Ska bli superkul! Om någon har skidutrustning att låna ut till dom små får ni gärna hojta till!! :-)

Idag blev vi bortskämda med världens mysigaste brunch hos Eric & Lina och lilla Estelle som charmade oss alla. Maken till sötare unge får man leta efter! Vi har fått massa snö här också, underbart! Och så har jag klippt Alice & som hastigast även Henrys lugg. Hon blev jättesöt men han stackarn ser ut som Mats i himlaspelet igen. Nåväl. Övning ger färdighet I guess.


Ja, så helgen försvann i ett nafs och nu är mannen hemma. Blev alldeles varm i hjärtat när han klev innan för dörren. Vi har haft en toppen helg men han fattades oss..

Hoppas ni också haft en toppen helg!
Kram

fredag 20 januari 2012

Trevlig helg!!

Efter en hektisk vecka så tar jag nu helg! Känns skönt! Fick även en himla trevlig lunch på ROOM idag. Tur i oturen så hade jag ont om tid så jag hann inte ens gå runt allt, vilket var lite synd för dom har såååå mycket fint! Det är en kompis till mig som köper in alla "details" till ROOM, hon är grym - jag vill ju köpa allt! Och på något sätt hann jag få med mig lite nya glas, 2 frukostskålar (så kanske vi kan undvika slagsmål om favvoskålen för varje frukost ropar båda: jag ska ha guldpengsskålen - nej JAG osv. Det slipper ja imorgon :), det blev även 2 stora glaskrukor & varsin liten grej till barnen. Samt ett löfte om att snart åka tillbaka dit!

Maken har åkt till Gotland över helgen så vi är solokvist, lite trist för att han fattas oss men vi har det ändå väldigt mysigt vi 3. Så ikväll har vi fredagsmyst och imorgon skall vi åka till Enköping och göra skridskopremiär tillsammans med Alice gudmor (kan även tänka mig att den Hallstenska supporterklubben anländer till allmänhetensåkning och hejjar på) dom kommer förövrigt även bjuda på middag! lyyyx!
Och sen på söndag är vi bjudna på brunch vilket även det ska bli supermysigt! Brunch är verkligen underskattat, det är egentligen det bästa sättet för barnfamiljer att socialisera på.
Ja så vi kommer iallafall inte få långtråkigt :-)

Nu skall jag leta skridskor & dom gamla hockeyrören har jag inte sett på 5 år så det kan bli en utmaning.. undra vad som är mest logiskt att leta på vind eller källare? Hm.. så ska jag plocka ihop allt vi skall ha med oss imorgon, känns som oddsen att vi kommer iväg i skaplig tid stiger lite då iaf :-)

Trevlig helg!

onsdag 18 januari 2012

Henry socialiserar

Jag och Henry var och handlade på vår lilla lokala ICA på torget här om dagen & rätt var det är så hör jag hur han börjar prata med en man, jag vänder mig om och där står en dagispappa - varpå Henry säger: Heeeeej, vart är din kompis?

Jag och pappan blir lite full i skratt & pappan frågar snällt om Henry menar Noel (hans son). Varpå Henry svarar ja (som självklarast i världen.) Sen tittar han på mig och jag säger, det där är Noels pappa. Henry: Ja, vart är hans kompis?

okej, poletten föll inte ner ;)

kram & godnatt
/Lina

Tankar från en 3åring

Alice vill bli en storesyster, en sån där stor - som får dricka öl.

Väljer att inte analysera detta uttalande mer ingående.

Kram Lina

JAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Tempade Henry 37,0 ikväll vilket innebär att febern som kom i fredags är över! Halleluja!
Och tack lilla mamma & lillebror som ryckte in dag och hängde med Henry så att vi fick jobba lite.

Så nu håller jag tummarna att barnen kan få vara friska ett tag!
Men på dagis hade någon fått vattkoppor idag ...

Kram
Lina

söndag 15 januari 2012

Happy Sunday!

Idag vaknade jag vid halv nio av att Alice kissat i sängen. Det händer inte ofta så jag blir alltid lika förvånad, men man vaknar ju snabbt. Duscha av lilla fröken & ta hand om säng & allt.
Sen möttes jag av ljuuuuuuus när jag gick ner till entreplan. Gud så skönt!!! Nu behöver vi verkligen lite ljus tycker jag, jag är så urbota less på regn & gegga.. så nu vill jag att kylan består och att vi får ha det lite vitt på marken iallafall. (.. men what about -1?? Vad är det med den temperaturen? Jag fryser ihjäl, dubbelkollar termometern 5ggr för att konstatera att det står -1 och inte -10.. F**king cold. Men jag klagar inte! Det gör jag inte! Bara ett konstaterande ;)

Annars har vi sjukstuga IGEN (Henry, feber hela helgen) men vi småtrotsar det och låter livet rulla på den här helgen iallafall. Så vi hade några vänner på middag igår & det var himla trevligt, och barnen hade så kul - helt fantastiskt att lyssna till barnskratt. Och idag gick vi en liten promenad till skridskobanan, där kände vi på isen i vanliga skor och sen drack vi lite varmchoklad. Bästa söndagsmyset!

Alice blev helt tagen av alla som åkte skridskor så jag fick åka till Bromma Blocks på eftermiddagen för att köpa skridskor till kidsen. Men dom var såklart slut i deras storlekar så Alice bröt fullkomligt ihop stackarn.

Note to my self: köpa skridskor i veckan om det så är det sista jag gör (gå över lik är ok bara Alice får ett par skridskor). För jag har nämligen lovat att nästa helg ska vi åka skridskor! Får se hur jag löser det om jag blir gräsänka bara... någon som vill åka skridskor med oss kanske? Premiärturen med 2 barn är nog eventuellt mer än jag klarar av själv. .. ;)

Annars så kämpar jag på med min GI-kickstart som är i 2 veckor. Går ganska fint tycker jag.. i den bemärkelsen att jag sköter mig ganska bra..(men i lördags var det halvsurt att äta en grapefrukt till frukost medans doften av makens ljuvliga amerikanska pannkakor fyllde hela huset. Det var tortyr. Men jag gav inte efter, envis som jag är) fast några resultat har jag dock inte sett än. Men idag har jag faktiskt köpt en våg & ett måttband. Jag insåg att det blir mer tillförlitligt än att fråga maken om han tycker jag gått ner i vikt .. (vad ska han svara på det liksom?:)

Ja, så ikväll kanske jagborde pilla i batterierna i fanskapet. kanske.

Nej nu skall jag klura ut vad jag skall ha på mig imorgon, jag jobbar förmiddag och maken eftermiddag. Detta ständiga pussel. Han skall förresten på Idrottsgalan imorgon kväll så om ni tittar på det på TV så kanske han dyker upp.

Hoppas ni alla haft en underbar helg med massa god mat, mys & kanske någon härlig uteaktivitet i det härliga vädret!

Kram
Lina

tisdag 10 januari 2012

pst..

Lite mammalyx idag, klippning & färgning!
Sånt är bra för själen, att få håret tvättat, masserat, färgat, klippt & fixat. Addera sedan en kopp kaffe, en bra tidning & en massagestol i tvätten. Är det inte härligt så säg!?

Himla trevligt att ha en och samma färg i håret nu också (istället för någon urful, solblekt sommarkaluffs). Mm så nu känns allt mycket bättre!

(bortsett från bikininsåklart, men Rom byggdes ju inte heller på en dag.. :)


Kram & godnatt
/Lina

Medaljens baksida?

Det var ju just det här att komma i en bikini på 8 veckor... helt klart lätt ångestframkallande!
Men nu har jag kört igång någon GI-kickstart med Aftonbladet. Alltid nått & helt klart värt ett försök. Men jag skulle ju behöva träna lite också. Undra om jag kan springa? Fast jag är nog lite för mörkrädd för det när jg tänker efter. Kanske på helgen! Ja kanske.. ;)

Barnen ser verkligen fram emot att åka flygplan till solen.. så dom har lite funderingar kring det och bertar glatt för alla att dom minsann skall åka flygplan till solen.

8 veckor för dom = låååång tid.
8 veckor för mig = extremt kort tid! ;)

Kram
Lina

söndag 8 januari 2012

Vi flyger till solen!!!!





Vi har bokat en resa till Thailand, 2 veckor till Khaolak... känns ljuvligt!!
Tänk 2 veckor med vit sand mellan tårna & små små barn som äntligen skall få lite sol & bad.



Medaljens baksida är möjligen huuuuur undertecknad skall komma i en bikini på så kort tid..
Magsjuka? sjuksköterskedieten, GI, LCHF eller kanske enklast en ny bikini? ;)


Kram

Lina



Pst.. vi åker med Fritidsresor & det är därifrån bilderna är lånade.

tisdag 3 januari 2012

hej från sjukstugan

Här var det sjukstuga! Och igår var det så illa att Patrik fick åka in med Alice till Astrid Lindgrens barnakut på kvällen. Hon var så skruttig lilla hjärtat, hög feber, hostig, knappt någon röst kvar och svag.. så svag att hon blev anfådd av att gå upp till övervåningen. Andningen var lite tung så jag gav henne lite Airomir men hon förstod inte riktigt hur man skulle andas i den.

Henry däremot slet åt sig masken och visade hur det skulle gå till. Han är ju rutinerad lillsorken, han andades ju nästan konstant i den sitt första år. Så somnade hon och sen hör vi något svagt pipande från övervåningen, då kunde hon inte andas (och prata kunde hon ju knappt heller) & fick panik. Lilla pluttan. Bara att packa lilla sjukhusväskan, hennes lilla rosa fjällräven med frukt & vatten, böcker & gosedjur. Sen åkte dom iväg. Men efter 4 timmar var dom hemma igen, hon har en infektion i halsen men med gör man inget åt men doktorn ordinerade mera Airomir (himla tur, jag blev nästan lite orolig om jag gjort något galet där som tagit egna initiativ) hon fick även inhalera adrenalin & kortison på sjukhuset och idag så har hon varit lite piggare. Varken hon eller Henry har haft någon hög feber så dom har klarat sig utan alvedon hela dagen. Men vi håller dom hemma veckan ut så dom får kurera sig ordentligt.

Hostmedicinen & inhalatorn var inte alls rolig enligt Alice så jag utlovade ett besök på Boink (världens finaste leksaksaffär) om hon var duktig och tog sina mediciner så idag var det inga problem att få i henne det, det största problemet just nu är "Nääääääär ska vi åka till leksaksaffären mamma"..... kanske får svänga förbi där morgon när jag kommer hem från jobbet!

Hoppas ni slipper feber & hosta (det är tydligen något som går i Stockholm just nu)

Kram
Lina

söndag 1 januari 2012

Nyhamn, en liten oas.

Nyhamn på Gotland är min makes familjs lilla oas, där har dom spenderat sina somrar med familj, släkt & vänner sedan långt tillbaka. Det är hans farmor & farfar som byggt upp allt och dom såg till att familj, släkt & vänner till familjen hade tomterna bredvid varandra och där har dom haft så mycket skoj genom åren. Nu har deras generation tyvärr lämnat Nyhamn men barn, barnbarn & en del av vännerna finns kvar. Och jag hoppas och tror att gemenskapen kommer att leva kvar även om deras generation lämnat över till nästa.

Vi hade förmånen att få bo i deras stuga förra sommaren och det var helt fantastiskt, det var verkligen en mötesplats, gamla som barn tittade alltid in till oss och jag kan inte minnas att vi någonsin satt 4 vid vårt middagsbord. Nej det var alltid långbord med grillning, kräftor eller rökta flundror om männen haft fiskelycka. Det var en fantastisk sommar!

Vi var ut till Nyhamn i julhelgen för att titta på svärföräldrarnas "lilla projekt", dom lämnar nämligen sin gamla sommarstuga för att bygga en ny sommarstuga precis vid havet. Det blir magiskt.... Tänk att vakna upp till den här utsikten varje dag...



Havet levde rövare den här dagen men tänk att det spelar ingen roll för oavsett väder & vind så är havet magiskt, fängslande, mäktigt & rogivande. Vart jag än är så kan jag aldriga sluta titta på havet. Det faschinerar mig och jag får aldrig nog.

Och så här ser deras hus ut just nu, sida med alla fönster vetter mot havet..



Får visa er nya bilder i sommar sen när allt är klart!
Ser framför mig att dricka ett glas rosé eller två tillsammans med dom på deras altan i sommar..

Bara 6 månader kvar!

Kram Lina




Ett gott slut!

Årets sista dag slutade så bra den bara kunde med de förutsättningar som gavs, med två febriga barn. Men vi beslutade oss för att fira in nya året med våra vänner ändå. Det var flera barn som var skruttiga så det blev lite sjukstuga med film & mys för dom!

Betteriet i kameran tog slut när vi kom till festen (typiskt) så vi har inte en enda bild från kvällen. Vilket känns lite trist. Men ni får hålla till godo med en bild på årets sista lunch!



Årets sista fest var i glada vännerslag, 4 familjer med 2 barn vardera så det var full fart & väldigt trevligt! Surf n turf till middag & lite annat före & efter såklart och sen fanns allt man kan önska, vacker dukning, god dryck, skratt & gemüt & sedan bjöds på ett vackert fyrverkeri. Jag kände mig mycket nöjd & glad när vi rullade hem vår vagn i den kalla vinternatten.


Idag har vi bara myst här hemma & det har varit så skönt! Alice är tyvärr mycket sämre och har bara velat ligga i mitt knä mest hel dagen, lillpluttan. Feber & hemsk hosta har hon fått. Så hon ser så ynklig ut & Henry har även han fortfarande feber.


Hoppas ni alla firade ut det gamla året på ett strålande sätt & att ni får inleda det nya friska & glada!


Puss

/Lina