onsdag 30 november 2011

Murphys lag

Jag skulle uppskatta det till att 1 ggn/år lämnar jag datorn på jobbet = Henry blir sjuk.
Så det var bara sätta sig och åka in till jobbet imorse & hämta datorn.

Visst är det väl typiskt?

Gud vad jag kan önska att jag satt på ica & drog varor och bara kunde ringa & säga, sorry.. jag är hemma idag. Ring in någon annan är ni bussiga.

Nufunkar det ju inte riktigt så på mitt jobb.
Nåväl. Nu ska vi ta en liten promenix efter maten så kanske det lilla hjärtegrynet kan sova lite.

(appropå hjärtegryn... om man kallar Henry för något annat än just Henry blir han väldigt trumpen & säger tex, jag e inget hjärtegryn. jag är HENRY.)


kram

måndag 28 november 2011

Jag mötte Lassie

Missa inte dagens KENO-dragning. Då gör makens kusin premiär som nya "Keno-gubben".
Frågar ni mig så skall jag sitta bänkad, första gången ever framför en keno-dragning.. kanske borde slå på stort & spela också?

Update: kl.18.55

Oavsett, Stort lycka till Jonas!
Kram Lina

söndag 27 november 2011

1 advent.

Vem hade kunnat tro att det skulle vara 11grader VARMT och regn den 1 advent?
Det bidrar ju inte riktigt till julkänsla. Men man får göra så gott man kan.
Här har vi (läs:maken) putsatfönster i helgen och jag har bytt lite gardiner, adventspyntat och så har jag & barnen bakat saffransbullar ala Pernilla Wahlgren.



Alice & Henry tycker det är jätte roligt att baka och hjälper självklart till med allt!



I Pernillas saffransbullar skulle det vara mandelmassa & pistagenötter.
Dessa skulle då helst fördelas över hela degen...



Skam den som ger sig,
till slut hade vår lilla bagarstuga fått ihop till 2 plåtar saffransbullar!


Så nu skall vi bjuda mormor, morfar & Anders på dessa nästa helg har vi bestämt.
Allra helst ville dom även bjuda farmor, farfar & Chilli (deras katt) på bullarna men jag
tror inte att det är någon hit att skicka dom på posten.



Jag skulle kunna fotat hela köket, men jag skonar er från det.
Tur att det finns dammsugare!


Även om vädret inte varit så kul så har iallafall vår helg varit det!
I lördags var vi bortbjudna hos vänner här i hoodsen så det var bara att rulla dit med vagnen, himla praktiskt! Det blev en väldigt trevlig kväll med massa gott vin. Och i dag var vi på traditionsenligt adventsfirande i Bålsta hos familjen M. Alltid lika trevligt!!
Och jag vet inte om jag törs skriv det här men.. vi fick årets första skinkmacka! Mmmmm.



Hoppas hoppas snön kommer snart nu. ja eller snart iallafall.
Eter den 30e egentligen. För jag vill ju inte att det skall braska på Anders när det slaskat så länge. Jag riskerar inte en julafton med regn & barmark.


Kram Lina

torsdag 24 november 2011

jobbe?

Idag jobbar jag hemma, fick som sagt var tid hos naprapaten i Spånga så det passade fint.
Men den här kroppen vet jag inte om varken jag eller hon blev så kloka på. Nåväl, att träna lite vore kanske ingen dum idé. Skall ta mig en tur ner i källaren & leta fram pilatesbollen som jag fick i morsdagpresent för 2 år sedan. Som jag otacksamt sparkade ner för källartrappen och där har den legat sen dess. (vad hände med frukost på sängen, något gulligt från barnen eller ett smycke med barnensnamn på lixom..?) Jag skall ta fram den nu iallafall. Bättre sent än aldrig!

Fortsätter på temat jobb.. imorgon ska jag på kundbesök bredvid Svenskt Tenn. Its a sign...
Kan tänkas att jag kommer i god tid till det mötet ;) Jag har ju inte varit in dit sen dom nyöppnade. Jag skulle gått på invigningen men det bidde tyvärr inte så. Men imorgon då, kanske. Så om någon har något från Svenskt Tenn på sin önskelista så är det hög tid att säga det nu!

Kram
Lina

onsdag 23 november 2011

Ett steg fram men ingen snö.

Så - nu har jag bokat tid hos naprapaten imorgon och plockat fram alla grejer till mina blivande kakfat! Men jag tror jag hade fel borr hemma så maken har lovat att införskaffa en ny borr till mig imorgon, ja men va 17, det går ju framåt det här. Jag är ju nästan igång! Nästa steg blir således att klura ut hur 17 man gör faten på bästa sätt. Nåväl, det blir ju morgondagens huvudvärk.

Ett steg fram alltså.

En annnan liten filur som gör framsteg är Henry, dom skall ha adventsfika på dagis med alternativt luciafirande. Inget tåg men liten utklädd liten kör. Så nu övar dom på julsånger! Och dom är såååå söta. Varje kväll när vi nattar barnen så vill dom öva på sina julsånger. Så inga sagor nu, nej nu hämtas stora sångboken (himla bra doppresent, tack för den!) fram och så sjunger vi 3 pepparkakegubbar, midnatt råder & en sockerbagare. Och Henry kan alla sångerna. Sötgurka! Mamman är inte det minsta stolt, inte det minsta. (själv får jag lixom läsa innan till.. korinter till öööögon & hattarna på sne. :)

Nu blir det strax sängen och jag hoppas verkligen att det snart skall vara vitt utanför mitt fönster när jag drar upp rullgardinen. Snälla gubben rimmfrost - kom hiiiit!!!! Lite snö & några minusgrader kan vi väl få? Det är vi alla värda tycker jag!

Kram kram
/Lina

tisdag 22 november 2011

matt, trött, lat & i stort behov av en todo-lista

Jag känner mig så himla slö, jag får liksom ingenting gjort. De finns såååå mycket jag skulle vilja göra men jag har ingen direkt ork när väl barnen somnat & den dagliga uppröjningen i huset är klart med allt vad det innebär. Inge pyssel & ingen träning blir det.

Pyssel är ju trist att man aldrig riktigt får tid till men träning känns mer allvarligt. Jag får bara mer & mer ont i mitt bäcken & höfterna att det börjar kännas lite akut att göra något åt saken. Nu har jag ont mest hela dygnet och så ska det ju inte vara. Tror jag fick en väckarklocka här om veckan när jag fick äta ipren på kvällarna för att det gör så ont.. Ska nog ta & boka in ett besök hos min gamla naprapat & se vad hon säger.

Men ett steg i rätt riktning har jag iallafall tagit - jag har anmält mig till yoga, börjar i januari, 12 gånger. Och bäst av allt - här i vår lilla håla! Ska bli spännande, kul & väldigt skönt att komma iväg på något regelbundet tycker jag!

Jag tror även att om jag skriver saker här på bloggen så kommer chanserna att det faktiskt blir gjort öka dramatiskt. Men det är väl bäst att jag inte tar i för kung och fosterland nu då.
Men denna vecka hoppas jag att jag hinner baka lussebullar och göra ett kakfat. Just kakfatet är jag superladdad för, allt finns hemma, jag ska bara.... (ni hajjar). Det blir spännande! Undra just om jag ens kan göra kakfat. Det visar sig väl..

Perfekt, nu har jag ju helt plötsligt en publik todo-lista!
Det borde betyda att jag betar av den.


Kram & godnatt
Lina

ps. Får ju inte glömma att gräva fram allt adventspynt heller för på söndag skall det lysa i vart fönster!

söndag 20 november 2011

Ljus i vårt hus & en ny upptäckt.

Barnen kom inrusandes i köket i veckan och ropade;
Mamma mamma kooooom, tavlan har ramlat ner!!!
Då blir man ju aningen orolig.. vad är det för tavla som ramlat ner..?

Vi kommer in i matsalen (där jag bytt ut vår vanliga tavla mot den här vintertavlan) och båda pekar på den stora tavlan som som på golvet. Titta - den har ramlat ner! Aha.

Så det var ju skönt att det var så, sen ställer sig Henry framför vintertavlan och pekar på den och säger, Titta mamma - juuuulen! Han har ju verkligen fattat vad det handlar om.
Det är precis så julen skall vara. Vit & vacker!



En liten gran har flyttat in. Så liten & söt.

Ljus ljus ljus, denna årstid vet jag inte huuuur mycket ljus jag konsumerar. Tyckte nyss jag åkte från Ikea med 200kg ljus men tydligen inte för nu börjar det sina igen..


..och här är mina hus jag tjatat om.
Från danska Walter & co.
Dom gör mig glad.




Hur många kilo ljus gör ni av med så här års?

Säg att jag inte är någon form av galenpanna, pls.




puss /L.



helg, glögg & en fiskdamm på vift.



Ja här blev det långt emellan gångerna. Så nu var det ju redan helg igen... och den här bilden får sammanfatta helgen. Skålen inhandlades på lunchen i fredags. Jag har varit på jakt efter den väldigt länge men har inte hittat den i rätt färg & mönster förrän just i fredags, så då slog jag till! Passar utmärkt i vårt svartvita kök. Tycker iallafall jag :-)


Glöggen, jag var helt wildcrazy när jag var på systemet och bestämde mig helt frankt att testa något nytt. Jag är ju en sån där inkörd blossa-nörd. Köper aldrig något annat. Och kommer någon och föreslår en chokladglögg så ryggar jag tillbaka & rynkar på näsan. Så det var stort att Duvenkroks original slank ner i den klirrande kassen. Men vilken vinstlott!! Mmmm. Jag tror Blossa mött sin överman måste jag säga. Try it! Att den avsmakades med lite pepparkakor & blåmögelost tillsammans med goda vänner framför en brasa gjorde ju inte saken sämre.


Och apelsinchokladmarmeladen var en present.. vilken jag verkligen ser framemot att testa. Låter ju hur smarrigt som helst! Tackar!!


Måste bara dela med mig av en liten fundering Henry hade i helgen. Vi hade precis kommit hem från ett barnkalas och Henry sitter i mitt knä & myser lite. Så drar han ut min blus och tittar ner i urringningen, tittar på mig och säger förvånat: Men mamma, vart e din fiskdamm?


ja det kan man ju fråga sig.


Må så gott!

Kram Lina

söndag 13 november 2011

Söndagskram & julbestyr

En stor söndagskram till er alla!
Hoppas ni haft en härlig helg och firat alla pappor i er närhet idag.
Jag har firat mina barns pappa och min egen med lite presenter & god mat.

Vi har mest tagit det lugnt i helgen & jag har redan börjat smyga in lite "jul" här hemma. Absolut inga tomtar men jag har tagit fram lite saker om hör adventstiden till, tex de fina zinkhusen jag köpte på Koffert. Och så har jag bytt ut vår stora tavla i matsalen mot en vacker vintertavla. I love it! Men jag tror jag är ensam om det för ingen förstod varför jag ville ha den när makens farföräldrars hem skulle fördelas. Men jag är jätteglad för den! Ramen är sliten som sjutton & hänger knappt ihop men det gör inget, den är så stämningsfull & fin ändå.
Maken var inte så imponerad men han vänjer sig, det brukar han göra ;)

Och förra helgen ringde en väninna som var på loppisturne och sa att hon hittat 2 fina träbackar till mig. Jag blev såklart jätteglad (vilken service lixom!) och hetsade henne att pruta utan samvete. Vilket hon gjorde. Är mycket imponerad. Så nu måste jag hämta dom och göra något fint av dom också!

Ja och dom 2 första Amaryllisarna är införskaffade. Har ni börjat rusta för juletider än?
Själv så smider jag planer för en tur till skogen så jag slipper köpa granris på Östermalmstorg. Det blir förbaskat dyrt granris. Och nu står även en adventsgran, mossa & lite kottar på önskelistan. Det blir en fin familjeaktivitet - skattjakt i skogen! (får kanske muta dom med lite varmchoklad eller nått så dom följer med..)

kraaaam //L.

onsdag 9 november 2011

Gotland Grand National


Att besöka Gotland Grand National har blivit en tradition för oss.

Och det är verkligen en härlig dag ute på Tofta skjutfält.


Kusinerna - här har vi en rutinerad liga
Henry var 2 månader första gången han var på GGN och Alice var 5 månader.

Lunch i det fria.


Farfar & Henry njuter av sina förfriskningar.



Busfrön.


Nästa år hoppas vi att Lillebror är revanchlysten &
på benen så vi har någon att heja på!


Kram

/L.





11-11-06 Västerhejde kyrka

Dop för lilla Lykke.


Den här dikten sammanfattar allt så fint...



ETT GUDBARN
- av Siv Andersson


Att få ett litet gudbarn
är en gåva och en ära
- att man är så betrodd
att stå ett liv så nära.


Man länkas till varandra
med ett gudomligt band.
Så själsligt är man nära
fast man bara ses ibland.


Ett gudbarns liv man följer
av omtänksamma skäl
för man har fått till uppgift
att se till barnets väl.


Och även i det tysta
finns detta alltid kvar
- att man känner något särskilt
för det gudbarn som man har.


Kram
/Lina

Kaminen

Nu är den på plats & imorgon kommer sotaren för inspektion.
Så med lite tur så får vi premiärelda imorgon kväll!!


Kram

/L.

måndag 7 november 2011

Man lär av sina misstag

Hemma igen efter en härlig helg på öjn! Tiden försvann i rasande fart men jag tycker ändå vi hann med en hel del, det var middagar, Gotland Grand National, magsjuka, dop, ett besök på kyrkogården & även Nyhamn hann vi med. Ja och så massa lek för barnen. Så idag tog vi båten hem, trötta men glada.

.. tills vi kom hem och mannen inser att han stängt av vår panna.. varför förstår han inte riktigt men att han lärt av det misstaget är jag övertygad om. Det var iiiiiiskallt, nu först är huset uppe i normaltemperatur igen. Jag har då aldrig haft så många tända ljus i ett hus samtidigt. Så med facit i hand är det himla tur att jag jämt & ständigt köper ljusstakar ;)

Idag kom även mina kokböcker, sååå fina! Mycket bra köp.

Jag får återkomma med lite bilder från dopet sen, lilla Lykke var så himla söt & go och vi var stolta!

Den enda skuggan över helgen (om vi bortser från att min stackars man blev magsjuk då, för det var ju inte heller så kul) men så lyckades Alice hoppa & landa knasigt på sin fot i fredags och hon haltar fortfarande så imorgon har vi fått en tid på akuten för röntgen. Hoppas hoppas det inte är något allvarligt. Pluttan.

Söta drömmar så hörs vi!
/L.

torsdag 3 november 2011

Kokböcker kan man aldrig få för många av!

Så jag klickade just hem dessa böcker från Adlibris.






Så nöjd!
Nu är det bara att vänta..

Kram Lina

Escalier

Ikväll vankas middag in the city med 2 sköna bönor, Ida & Lotta.

Restaurang Escalier får står för maten, spännande - jag älskar att gå till nya ställen!


Ser verkligen fram emot kvällen!


Tjingeling

/L.

onsdag 2 november 2011

Hej,

nu är jag här igen. Har inte haft varken tid eller ork till bloggande sen i fredags. Men så kan det gå. Fredagen var verkligen en sorglig dag men begravningen var så väldigt fin även om det känns som jag grät mig igenom hela begravningen. Men mamma hade ordnat allt så fint med blommor & vacker sång. En väldigt fin begravning. Så det känns bra.

Sen hade vi även besök av Patriks föräldrar i helgen och våra vänners barn hade utklädningsbarnkalas så det var full fart. Dock så hann jag inte förbereda så mycket inför kalaset så det blev en nödlösning..

vår lilla häxa :-)



.. och helgen tog snabbt slut! Ja och nu är det snart helg igen känns det som. Rackarns vad veckorna rullar på, snart är det ju för 17 jul!! Hur ska man hinna med allt... ?

Jag har allafall bestämt mig för att slopa alla regler som vi följde när jag var liten, då var det endast en adventsljusstake som togs fram till 1a advent, sen vid lucia fick man ta fram henne och dagen för julafton kom ALLT annat pynt fram. Men jag tycker den mysigaste tiden är innan jul, hela december är ljuvlig - då vill jag pynta & förbereda inför julen för sen när julen väl passerat och vi kommit fram till nyår då vill jag bara bli av med allt pynt. Så i år skall jag börja pynta i god tid. Inga tomtar & så men göra advents & julmysigt hemma lixom. Hur gör ni?

Här kommer en bild på en liten badpojke som jag tog igår..


Han är så himla stor nu. Han räknar låååångt, pratar massor, pysslar, bygger torn av klossar, tar hand om alla dockorna hemma & sorterar saker. Och han förstår så mycket. Ibland kunde man nästan önska att han inte gjorde det. Som idag när Alice blev upphämtad på dagis av en kompis & han fick stanna kvar.. plutten. Han ville ju också följa med dom hem och leka. Precis samma visa som när Alice fick gå på junibacken med sin gudmor, då satt han purken vid köksbordet och muttrade att han ville också åka på utflykten med Tessan...

Får nog lov att styra upp så att han också får åka iväg på någon utflykt snart!


Annars inväntar jag massa roligheter med start imorgon! Först så kommer dom om och installerar vår kamin, sen ska jag ut & äta middag med två sköna bönor i stan imorgon kväll och på fredag drar vi till öjn förvår lilla guddotter Lykke skall döpas i helgen.
Det ska bli så himla mysigt!!


Kram & godnatt
/L.