tisdag 31 maj 2011

Shop until you drop




Kolhydratladdar inför dagens aktivitet:



WOODBURY OUTLETS!



Den här dagen går till världshistorien, jag tror aldrig någonsin jag hållt ett sånt tempo som jag gjorde idag. Oh my Lord vad det shoppades. Det var knappt att jag hann äta lunch och när jag klev på bussen med mina femtitvå kassar så var jag helt slut. Jag hann inte ens fota dom... svetten lackade & fingrarna värkte.







Dagens skörd.



Hela familjen fick en hel del fint, mycket pengar speenderades på Polo Ralph Lauren och deras Kids store. Det var löjligt bra priser och Henry var nog den som drog dagens vinstlott! Självklart blev det även Converse till alla, lite grejs från Disney Store. Jag själv fick lite kläder & skor från Ralph Lauren, 2 hiiiiiiiiiiiiigh heals (som kräver sitt tillfälle) & en väska.




Nöjd med skörden men uppgiven att det var såååååå många affär som jag inte hann med.

Jag får helt enkelt åka hit igen.




Sen blev det mat på stan med bästa brudarna!





Irma, Ida, Lotta & Sara.





Som tur är så stänger affärerna väldigt sent i NY så vi hann så klart även med lite kvällsshopping. Ett besök i den här butiken var ett måste..








Taxi bilarna var överallt var praktiskt taget gratis. Nästan iallafall.


Blev några resor under vår vistelse. Några trevliga, några svettiga (varför i hela friden har man galonklädsel i en taxi? eller vänta, jag vet..) alla utan AC och några med livet som insats.





Men inte ikväll,
ikväll flanerade vi bara runt & njöt av vad den här underbara staden bjöd på.


Godnatt NY.


/L

NY -arrival day

Resan hit gick fantastiskt bra! Jag vågade inte riktig tro att jag skulle komma iväg.

Askmoln & trams. Men efter en härlig kickstart på Arlanda med goodiebags, shopping, vinst av en personal shopperTopshop & lite frukost på Starbucks så lyfte verkligen planet mot NEW YORK!!


Whiiiiii!!

På planet var det dagen till ära endast manlig besättning & så snart dom visat upp sig så serverades det champagne Så en bättre star kunde vi inte få!


Framme i NY så checkade vi in på The Westin Time Square Hotell på 43rd street.



Vi bodde på 40 våningen..



Det gäller att inte va allt för höjdrädd!





En sista blick ut över stan innan vi stack iväg till ...




modeikonen & übersnygga fröken Sofi Fahrman,

hon bjöd in oss alla på välkomstdrink & ljuvliga cupcakes på hennes terrass i Meatpacking.


Det minglades, dracks vin & var allmänt trevligt!



Två babes till, the Blond & the Smart One!



Men efter en lång dag så åkte vi alla hem & laddade inför morgondagens aktivitet.


Puss
Lina

måndag 30 maj 2011

Entering Amerikat!

Nu är jag hemma efter en underbar resa, jag ska snart berätta allt men man måste ju börja någonstans.. det här var vår början.

Entering Amerikat!

Man har ju en viss respekt för att "ta sig in i staterna", man skall fylla i visum, sköta sig & inte säga fel ord. typ. Och där får man ju någon sorts torette nästan, man vill bara säga alla förbjudna ord. Nu har vi då landat och skall ta oss igenom alla kontroller.

Mina söta blonda vänninna går först. Vad som händer är ännu oklart för oss men vi ser att Ida inte riktigt förstår vad hon skall göra, att hon blir rosenröd om kinderna och skrattar ur sig att:
- Im from Sweeeeeden
var på tullsnubben svarar:
- No, you are just Blond!
(vi dog av skratt)

Nu är det Lottas tur att försöka sig igenom kontrollen, vilket går relativt smärtfritt och tjänstemannen konstaterar:
-Oh, so you are the smart one!
Lotta blir såklart mycket belåten, skrattar överlägset och glider vidare.

Min tur.
- Are you also with them?
(vad skulle jag svara där? Jag övervägde starkt att neka men jag ljuger så dåligt så..)
-Yes...
- Ok.. so... you are.. the quiet one?
- I guess so.
- Do you work together?
- We used to..
- That must have been aloooooot of fun!!
- Yes it was
:-)

Så, the Blond, the Smart & the Quiet one är nu inne i landet!

onsdag 25 maj 2011

Whiiiiiiii

Sitter på ARN, har ätit frukost på Starbucks, redan shoppat för mycket och det ser ljust ut att komma iväg. Snart boarding. Resan verkar bli heeeelt galet kul!

MTV party, Drink hemma hos Sofi Fahrman, Löpning i Central Park, Outlet resa, massa fritid för shopping, flanerande & caféer. Ida & jag har precis vunnit en Personal shopper & 100 dollares på Topshop Broadway. Och nyss meddelade dom att: idag har vi bara manlig besättning på planet till Newark: Hoppsan! Hihi.

Ha det så himla underbart nu - för det ska jag ha!

Pusssssssssssssssss

ps. Saknar redan mina älsklingar. Kändes vemodigt att pussa dom hejdå i morse. Jag vet att P kommer att klara det galant men det är tufft att vara själv så länge och jobba heltid.. Så om ni har lite tid över i helgen så slå honom en pling, han vill säkert ha lite sällis. Playdate? pusss

tisdag 24 maj 2011

så helt plötsligt stannar världen.

14.19 föddes en liten tjej. Inte ett öga tort. Grattis fina ni!

pusss

måndag 23 maj 2011

on my mind

Jag tycks sakna en koppling, mellan hjärna & fingrar. Förstår inte vart jag tappat den..
Min make skrattade gott åt mig och sa att jag var så söt.. (så långt verkade ju det som komma skulle riktigt trevligt tyckte jag) men sen kom det.. du har ju skrivit ÅSKmoln älskling.. haha.. det är ju ett ASKmoln.
..Eh..ja..? det VET jag väl!
- så där är det - beviset! Det fattas en koppling, jag vet & jag tom tror att jag skriver en sak men uppenbarligen skriver jag något annat. Hmpf. Illa. Men vid närmre eftertanke så önskar jag att det är ett åskmoln. Det borde ju försvinna snabbare än ett askmoln lixom.
Schaaaaaaaaaas dumma moln.

Hela den här grejen får mig att reflektera över mitt ego. För jag sitter inte hemma och tycker speciellt synd om alla djur & människor på Island. Jo en kort stund under nyhetssändningen så klart. Men inte sen. Nej då tänker jag bara på mig, Ida & Lotta. Stackars oss om vi inte kommer iväg för det dumma molnet. Nej FY vilken dålig människa jag är. Någon borde verkligen säga till mig. På skarpen!

Andra lågvattenstämplar på mig idag är att jag är superglad över att äntligen fått hem min tavla från Therese Sennerholt! Tack mamma & pappa, det bidde ingen hallonbuske - det bidde en tavla istället. Men ack så fin!

Nej nu ska jag städa, tvätta, packa, pussa på min man, hoppas på att resan blir av, ha lite lätt ångest över att lämna familjen & förbereda en presentation imorgon. Och ja visst ja, det skall springas vårrus imorgon också. Som om det inte vore nog med att stå i all ready?

puss

söndag 22 maj 2011

ÖnSkeListA

Alice fyller 3 år och jag har ingen aning om vad hon önskar sig. Varje gång jag frågar så säger hon repetitivt att alla hennes kompisar ska komma på hennes kalas. Att alla ska komma hit.. det verkar som sagt vara den högsta önskan.

Men jag ska försöka "spåna" lite fritt utifrån vad jag tror hon skulle vilja ha (alt behöva ;)

Det finns två saker hon upprepar när jag frågar om hon önskar sig något. Det första är en Alfons Åberg film och det andra är "Pippi". Pippi är stora favoriten och allt med pippi är jättekul. Favoritkläderna är dom med Pippi på. Kläder har hon strlk 104 (ibland kan hon ha 110 men absolut inte mindre än 104). Hon gillar kläder och väljer gärna själv i sin garderob, då vill hon oftast ha en klänning eller kjol.

Hon älskar att pyssla & på dagis har dom stora barnen fått börja leka med riktigt lego! Det kanske vore nått för vi har bara duplo hemma. Utklädningskläder kanske kunde vara kul, det leker dom också mycket med på dagis!

Hon tycker om att ha på sig halsband & armband och skulle behöva ett smyckeskrin att förvara dom i.

En cykel är en stor önskan men det skulle verkligen vara kul för henne!

Annars så inreder vi ju lekstugan för fullt och dit kan man väl tänka sig att det behövs lite smått & gott. Allt ifrån bord & stolar till kastruller & vispar & sånt. (helst inte plast om mamman får lägga sig i)

Nu kan jag inte komma på något mer.. men återigen. Saker är inte så viktigt. Men paket är kul. Och att alla kommer till henne ;)

puss & godnatt
/Lina

åskmoln

Vad då åskmoln?
Vad då det värsta på 100 år?

Jag ska ju åka till NEW YOOOOOORK.

JAG JAG JAG.

Kan inte det är åskmolnet bara ta och blåsa iväg? nu!
Schaaaaaas på dig dumma moln. SCHAAAAAS!

Försöker mig på lite terapi. Syr lekstugegardiner. Avskyr min symaskin men nu är gardinerna iallafall klara. Klurar på att sy ett flaggspel också. Vi får väl se vad det blir.

Har iallafall äntligen fått en laddare till datorn så ikväll så ska jag ladda över en hel del bilder. Äntligen!

Hoppas ni haft en toppenhelg!
Vår var lite halvtrist, vi har bara vart hemma och både jag & Patrik blev magsjuka igår.
Så roligare kan man ju faktiskt ha.

puss

torsdag 19 maj 2011

NY




Idag har det varit en alldeles galen dag! Det började med att jag ringde min vän Ida på väg till jobbet för att snacka lite skit och det slutade med att hon & jag bokat varsin biljett till NEW YORK!

Totaly crazy & så himla kul! Jag är sååååå glad att jag skulle kunna hoppa runt jämfota & bara skrika glädjeskrik hela dagen (men jag har verkligen försökt lägga band på mig, men det är näst intill omöjligt)

Så den 25 maj drar vi till NY med "Sofis Mode", så det blir vi & en hel drös av shopping galna brudar. Det ska bli så galet kul! Lyssna på det här:


Resa tur och retur Stockholm-New York med SAS.
4 nätter på fyrstjärniga hotellet The Westin Time Square.
Transfer till och från flygplatsen i New York.
Överraskningar på Arlanda inför avresan.
En goodiebag värd 3500 kr.
En specialguide över hetaste shoppingen, restaurangerna och klubbarna i New York.
En dagstur till Woodbury Common Premium Outlets.
En utekväll med MTV
Experttips på plats från Maybelline New York
Välkomstdrink på The Standard



Whiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!
I am a lucky star!!

puss
Lina

onsdag 18 maj 2011

oj

Sen jag började räkna besök så har det varit 19 748 besök här på bloggen.
Så snart har ni passerat 20 000 gränsen !

Det finns tillgång till statistik här på bloggen men jag har aldrig tid att kolla på det men nu gjorde jag det och jag blev lite förvånad. Den här veckan har jag haft besökare från en hel del länder förutom Sverige. Tex Storbritannien, Finland, USA, Tyskland, Danmark, Nederländerna & Italien. Det här är ju väldigt spännande! Jag känner ju inte ens folk i dessa länder, tror jag, vilka är ni? Jag blev så himla nyfiken!

Sen kan man tex se vad som driver trafik till min blogg och många kommer från tex Googel där ni har sökt på tex mitt namn men förutom det så kommer jätte många besök från min vän Therese blogg, kul!

Det här med statistik var onekligen spännande, jag får nog ta mig en djupdykning i det vid ett annat tillfälle. Men tills dess, stor kram på er alla & lämna gärna ett fotspår - det gör mig himla glad!

puss
Lina

Snopet

Idag när Patrik kom hem så möttes han av den här synen.




Det kanske inte ser så konstigt ut men när vi åkte hemifrån imorse var lekstugan omålad och vi hade heller inte lejt ut någon målning till byggjobbarna som jobbar på huset. Men dom hade tagit lite egna initiativ idag kan man säga. Snopet.

Om vi hade velat ha en helt vit lekstuga så hade det här ju varit toppen men nu hade vi ju köpt Falu rödfärg och det kan man inte måla uppe på någon annan färg. Eftersom det är en slamfärg. Dilemma. Men nu är det löst, Patrik har köpt en annan röd färg ikväll så nu får målaren måla om stugan imorgon, fast i rätt färg. Så snart är det bara insidan & piffet kvar. Det roligaste med andra ord... tjoho!


Kram
Lina

mitt lilla charmtroll ♥



tisdag 17 maj 2011

från min mobil till era ögon.

Det regnar. in.

sötnosarna


Känner mig mycket nöjd med dagens skoinköp!

Jag köpte ett par Hasbeens när jag var gravid med Henry och dom gick jag i tills den dag han föddes. Dom var helt fantastiskt sköna & det är inte alla skor med hög klack man trippar fram i när man e höggravid! Dock så töjdes det fina skinnet ut lite (undra varför? ;) så nu är dom favvisarna lite stora och ett par nya behövdes.

check!

puss
/L

bäst & sämst

Hej,

idag bjuds det på dagens bästa respektive sämsta.



Bäst: kundbesök på kungsholmen resulterade i en banan till lunch och massa shopping som jag inte alls hade råd med. Men jag kunde liksom inte låta bli. Lyssna på den här: i den första affären tjänade jag 15oo pickadollares vilke jag genast gick till Artiklar för att återinvestera i sommarens finast skor från Swedish Hasbeens. Vilken lycka! Im a lucky star!

Sämst: vädret... idag är det dem årliga vår picnicen på dagis och utanför fönstret är det genomgrått & regn.. Trist! Men men, sol i sinne - jag packar picnick.korgen och tar filten med - vem har sagt att man inte kan ha picnic inne? Det blir säkert jätte trevligt!

Tänkte runda av aftonen med en återträff med gamla mammagänget. Platsen är den lokala puben i Spånga & tiden att uppdatera oss över är ca 1 år - så det här kan ju sluta precis hur som helst ;)


Kram /L.
Kram

måndag 16 maj 2011

Lilla bagerskan

Igår bakade jag & barnen bullar. Dom är mina trogna följeslagare i köket och vill alltid sitta med på bänken och hjälpa till.


När alla ingredienser var i assistenten och en fin deg tagit form så frågade jag lilla fröken:
- Jaha, och vad ska vi göra med degen nu då?
- Nu ska den vila mamma.
- Ja precis (svarar jag super förvånad) det ska den. Ska jag hämta en liten bakduk då som vi lägger över degen som ett täcke?
- Ja gör det mamma, jag väntar här.

Jag blev verkligen överaskad av hennes svar, hur kunde hon minnas det?
Hon är ju gärna med och hjälper till och jag brukar berätta vad jag gör och varför och vad vi ska göra sen. Men jag har nog aldrig tänkt att direkt skulle fastna. Men hon har ju koll - snart kan hon baka bullar själv & jag kan ligga på soffan och läsa Lantliv. Naaaajs!

Tjingeling!
/Lina

söndag 15 maj 2011

Festfixaren

Alice fyller snart år. 3 år. Och hon ska ha klas, det håller hon på att planera. Och hon är sååå söt.

Alla hennes kompisar ska komma på kalaset, jättemånga ska komma på kalaset. Och dom ska sjunga "ja må du leva". Och hon ska skriva kort till alla. Det började hon med idag. Men med risk för att ingen skulle förstå vad hon skrev så åkte Patrik iväg och köpte lite inbjudningskort. Kanske får hjälpa henne lite på traven.

När hon berättade att kompisarna skulle sjunga "ja må du leva" så tog Henry uppgiften på allra största allvar och sjöng för glatta livet så gott han kunde och sen visste han inte riktigt vad det är man säger när man skall säga "ett fyrfaldigt leve" så då börjar han typ skälla...[rawrawraw] som en morrande hund & avslutar glatt med: HURRRAAAAAA (mycket nöjd över sin insats).

... Patrik & jag skrattade så vi grät.. kan nog bli ett roligt kalas det där!

Jag försöker även luska i vad hon önskar sig i present men det verkar helt sekundärt, det har hon inte tänkt på. Det viktiga är som alltid att alla kommer hit. Hon gillar verkligen att ha folk här hemma.


Kram
Lina

Äntligen




Jag har alltid gillat Mumin-muggarna, fast aldrig Mumin.. hänger ni med?
Och nu kommer Rörstrand ut med Pippi- & Emil-muggar.


Åh va glad jag blev!

Vill ha!



Bild lånad från http://www.rorstrand.se/




Kram
Lina

Lovely Sunday!

Vi sov oförskämt länge idag & när vi öppnade upp våra blå var det genomgrått & regnigt utanför vårt fönster. Perfekt väder för en brunch med andra ord! Så jag packade in mina kära familj & så blev det brunchAnglais.




Gott med färskpressad apelsinjuice.




Henry åt & konverserade som en hel karl.





Sen flanerade vi genom "Humlan" & lägligt nog så fick vi se både en
utryckande brandbil och högvakten under vår promenad.






Humlegården är fantastiskt fin, man glömmer lätt bort sin egen stad.
Note to myself: semestra lite i Stockholm också i sommar!



Tulips. Så vackra.
Tantvarning, jag vet.






Sen blev det loppis, markservice & bullbak för hela slanten.
& vips var klockan halv elva.






Hoppas ni haft en fin helg!




Puss /L.






ps. jag kommer inte åt min dator sedan någon vecka tillbaka ,
därav avsaknaden av bilder. Dom här är tagna med mobilen & då blir det inte riktigt samma sak.



ja men vad bidde det då?

Familjen var inte så svårflirtad igår, vi drog iväg till Bauhaus och shoppade grejs till mina tårtfat men självklart så fanns inte allt jag behövde. Typiskt.

Men det blev färg & golv till lekstugan. Så den kommer att bli Faluröd med vita knutar och schackrutigt golv. Jag spanade efter tapeter till myshörnan i barnens rum också men det var inte så roligt utbud så där gick jag bet. Jag fick iallafall med mig en ny madrass från IKEA så nu är det ordning i myshörnan igen. Och lite annat krafs så klart... tyvärr så glömde jag helt av att köpa tyg till lekstugan. Det måste ju sys gardiner!



Men sen hann vi inte så mycket mer.

Fast Patrik satte upp en lampa på terrassen och det blev himla fint! Så vi satt ute i lampans & några stearinljus sken och drack vårt kvällskaffe. Som två små pensionärer ;) Mysigt.

/L.

lördag 14 maj 2011

Lördagmorgon är alltid najs!

Visst är det väl härligt när man vaknar upp och det är lördag! Man får ligga kvar i sängen och dra sig. Ingen stress till dagis & jobb. Bara mys & fyra i sängen. Jättemysigt, ja till snågon kissar i sängen. Då är det dags att gå upp. Helgfrukost & lek.

Idag har vi heller inga planer vilket känns jätteskönt & jag känner mig på ett riktigt kreativt humör. Undra just vad det skall bli av denna dagen?

Det som bubblar i mitt huvud just nu är att införskaffa saker till lekstugan, tyg, färg & fina saker. Sen skulle jag vilja göra våningsfat av en hög med tallrikar jag köpt. Undra bara hur svårt det är. Som alltid så underkattar jag arbetsinsatsen - "hur svårt kan det va" är som alltid mitt utgångsläge (vilket jag allt som oftast får äta upp..) Måste iaf till järnaffären och köpa lite muttrar, skruv & annat som kan vara bra att ha (ni ser, jag vet inte ens vad jag ska ha).

Sen var det ju den där myshörnan i lekrummet. den behöver en ny madrass & om jag får bestämma lite tapet.. Som ni ser så kan jag lätt sysselsätta mig hela helgen. Nu ska jag bara se till att få med familjen på noterna också.

Vad tror ni lockar bäst?
- vem vill åka till järnaffären?
- vem vill åka på loppis?
- vem vill åka & titta på tapeter?
- Bauhaus någon?

Hm, tror jag måste baka in något lockande i det hela också annars blir det nog inte så mycket av mina planer ;)

Ha en fin lördag!
Kram Lina

onsdag 11 maj 2011

svartvinbärssaft.

Barnen sover & maken är på galej och jag sitter på altanen & myser. Inredningssurfar & dricker svartvinbärssaft. Mormors svartvinbärssaft. Jag dricker med andakt, det finns ännu några flaskor saft kvar i deras källare med hennes krokiga handstil på.. lilla mormor.

Jag tänker på dig mormor, väldigt ofta faktiskt. Du finns alltid med mig & ofta även runt halsen i form av ditt favorit halsband. Du fattas mig.


puss /L.

sommarläsning?



Ny Gotlandsdeckare av Marie Ljungsted...


Inte släppt än men man kan förhandsboka på Adlibris. Jag gillar hennes böcker, dels är dom bra och sen är igenkännsingsfaktorn av miljöerna hög då hon bara skriver om fall som utspelar sig på Gotland. Detta är iofs inte bara bra för jag vågade ju knappt gå ut och springa längs kusten förra sommaren i skymningen... (vaddå livlig fantasi?)


Nåväl. Jag kanske skall införskaffa denna till semestern! Men om jag rannsakar mig själv så tror jag att mina 4 nya fina pocketböcker som jag köpte till förra semestern nästan kom med hem igen i lika fint skick (olästa). En blev nog läst. Faktiskt! Hm. Men OM jag får tid till att läsa en bok i sommar då skulle det iallafall kunna vara denna!


/L.

Sol ute, Sol inne, Sol i sinne!

Vilket underbart väder. Det är ju helt otroligt!! Det känns som mitt i sommaren och det enda som felar just nu är väl att jag jobbar & inte har semester.. Sen är omställningen i säsonger alltid ett brutalt uppvaknande när man tittar in i garderoberna. Hoooo hoooo.. Sommarkläder?.. vart är ni?

Mitt problem är ju att jag minns inte vad jag har för kläder & skor och inte hittar jag dom heller. Måste alltså köpa nytt. Hehe. Utmaningen i barnens garderob är helt annan - allt är för litet, efter en höst, vinter & vår har ju armar & ben växt på sig några centimeter. Plus att utelek hela dagarna innebär små söta sotsvarta monster som kommer hem varje dag så att använda samma byxor i två dagar tycks helt omöjligt. Snabbkalkyl på detta, måste alltså tvätta 10 små dagisbyxor på en vecka. Ja plus då 10 tröjor & nästan lika många jackor.. Jippiyej.

Måste försöka styra upp denna klädutmaning asap. Men hur 17 hinner man med att shoppa?
Kanske kan få till ett quickstopp i Sumpan på vägen hem, dom har iallafall Lindex där. Alltid nått.

Helgen var härlig men inte alls som jag planerat. Men vad gör väl det! Maken har byggt lekstuga & det blir såååå mysigt. Barnen tycker det är spännande & grannbarnen lika så. Så nu återstår bara att måla den & piffa. Pax för att piffa! Tjohoo va kuuuul!
Men ang färgen... Alice säger GUL.. vi hade tänkt röd lekstuga. Hm. Nippe napp..?

Förövrigt blev det ingen brunch och heller inget besök på Djurexpo i Spånga för barnen ville INTE gå & titta på djur. nähe. Men dock massa trädgårdshäng & sen kom grannarna på en spontanmiddag på lördagen. Mycket trevligt! Fram för fler spontanare. Vi fick just vår lördag "fri".. kanske bara ska "spara" den och se vad som händer..

Hantverkarna är äntligen på plats och snickrar på huset & efter ett spontantinfall så lyckades jag blanda in halva släkten i att få upp 4 korgstolar från Gotland. Det är ju så fint med korgmöbler! Tack alla snälla för att ni orkar med mina infall & hjälper till på alla sätt & vis. Så nu skall jag bara sy nya dynor till dom. Blir nog väldigt bra!

puss puss & ha en underbar dag!
/L.

fredag 6 maj 2011

Trevlig helg!

Fredag är veckans bästa dag så är det bara!

Dagen började tidigt & små grynen fick äta premiär frukost på dagis. Men det var super spännande tyckte dom och gled glatt in där yrvakna med morgonfrilla.. så söta. Pluttisarna.

Sen så bjöd min dag på finfrukost, kundlunch med kallrökt lax & dillstuvad potatis vid Norrmanlmstorg. Alldeles ljuvligt. Stockholm har även bjudit på solsken och alla härliga människor är liiiite gladare just för att det är fredag. För att sammanfatta dagen så har det varit ruskigt högt tempo men tummen upp! verkligen!

Jag & hjärtegrynen har varit solokvist ikväll då maken är på AW med alla Gotlandssorkar i afton. Barnen har varit så gulliga & vi har haft en jättemysig kväll. Först vi hämtade thaimat till middag och dom tyckte det var så kul & spännande att göra det. Först skulle båda sitta i "luckan" och titta när dom lagade maten. Kanske skall tillägga att vårat takeawayställe är en kiosk. Sen blev dom bjudna på varsin klubba också - vilken lycka! Alice är inte så mycket för godis, hon smakar lite men sen är det bra. Henry där emot.. vår lilla godisgris.. han slukar allt i sin väg och ber sen om mer ;)

Sen har Alice & jag nätshoppat lite. Hon är så rolig. Hon fick ett utskick från en bokklubb och då måste hon köpa en bok. Alfons Åberg. Verkligen måste. Hon klädde på sig och stod vid dörren och väntade på att vi skulle åka till affären och köpa boken. Men eftersom vi inte kunde åka till affären då och jag inte är så sugen på att vara med i någon bokklubb så blev lösningen adlibris. Så nu är 2 böcker hemklickade, Aja baja Alfons Åberg till lilla fröken och en barbapapa till Henry och vi får med spänning hålla span i brevlådan nästa vecka.

Men nu sover båda sen länge och jag glider mest runt här hemma och småplockar, tittar lite på TV. Ganska mysigt (om man bara väder disken ryggen till).

I helgen blir det nog en del trädgårdspyssel & förhoppningsvis kommer Alice gudfar hit imorgon och hjälper till att montera lekstuga. Jag hoppas även på solsken och kanske en grill-middag! Och på söndag tänkte jag ta med mig familjen in till stan och äta frukost/brunch på hotell Anglais. Tycker vi gör alldeles för lite stadsaktiviteter med tanke på utbudet som faktiskt finns här. Sen kanske det kan bli lite lek i Humlan & ev lite shopping.. är även sugen på att fika på Saturnus. Det var himla länge sen. Det är ju så mysigt där och dom har förmodligen landets största kanelbullar... den som lever får se!


Önskar er alla en underbar helg!

Puss
/L

ps. en tavla från Therese Sennerholt är äntligen påväg hem till oss.. tihi.
ps 2. I februari beställde jag en liten glasskål från Iittala, en vitrini, den kom igår.. vilken överraskning. Jag hade tom glömt att jag hade beställt den. Så det var en glad överraskning!

torsdag 5 maj 2011

Det här med kokböcker..



Visst är det något visst med kokböcker? Dom skapar ett sånt habegär..

Så fort en ny säsong kommer så kommer det nya härliga böckerna med den.
Och jag öppnar famnen & välkomnar dom alla till min hylla köket. Kom bara kom!






Det bästa är en helt ny fin bok som ingen annan läst, att få öppna den på mitten, det knakar & nästan knastrar lite. Man bläddrar framåt & bakåt trots att boken strävar emot för den är fortfarande så hård att det nästan inte går att bläddra i den.. sen börjar man smida planer för vad man skall göra och till vem.. eller när.

Det näst bästa måste vara att ta fram en gammal kokbok, en favorit, som är lite dammig och välbläddrad med flottstänk & kladd på favorit recepten. Det är egentligen först då man köpt rätt.
Leilas "a piece of cake" är verkligen en sådan bok för mig.

Om sanningen skall fram så vet jag inte hur många kokböcker jag har som bara ligger oanvända. Inte i avseendet att jag inte läst dom utan att jag inte gjort recepten. Men oavsett så ger ju alla inspiration. För visst är det härligt att läsa recepten, titta på vackra bilder och bara inspireras..

I love it!


..och med det avslutar jag med att säga att böckerna ovan verkar himla spännande och om ni har vägarna förbi så finns det plats för er också i min hylla.

Kram
Lina

min första bukett


Alice plockade blommor till mig idag. Min allra första bukett jag fått av henne.

Så nu har vi inte så många pärlhyasinter kvar i rabatten. Men vad gör väl det!
Fokuset var tydligt på att plocka själva blomman, stjälken verkar vara överkurs.

Pusss
/L.

Torsdag idag minsann.

Tjingeling,
idag jobbar jag hemma. Eller försöker iallafall.

Morgonen inleddes med utvecklingssamtal för både Alice & Henry. Jag räknade med att det skulle snabbt avklarat, det var avsatt 30min/barn, men det tog ju två timmar innan vi var klara.
Samtalen var som ljuv musik och jag gled ut därifrån stolt som "tuppen" och med ett varm mamma-hjärta. Dom e så fina dom små hjärtegrynen.

Sen har jag tagit emot hantverkare som skall måla & fixa lite på huset och sen kom även leveransen med lekstugan. Så inom loppet av en halvtimme hade jag blivit mer eller min ruinerad..Men tänk så bra det kommer att bli när allt är klart!

Lunchen den fick jag värma 3 ggr innan jag hann sätta mig ner och faktiskt äta, himla körigt det här att jobba hemma.

Men NU ska jag göra ett ryck iallafall innan det är dags att hämta på dagis igen.

Kram Lina

tisdag 3 maj 2011

vädret påverkar mig.

Tycker jag ser tydliga tecken på att vädret påverkar humöret. Igår var det en fantastisk kväll när jag åkte hem från en trevlig middag med kollegorna. Himlen skimrade i rosa och jag tog en nätt omväg och snirklade runt i Sibirien/Vasastan i våra gamla "hoods".. Jag kan lixom inte låta bli. Tänkte för en sekund att man kanske skulle ha en lägenhet i Vasastan och en sommarstuga på Gotland. Vore inte det det optimala? Men sekunden efter så insåg jag hur glad jag är för vårt hus & styrde kosan hem. (psyko? )

Natten var inte den bästa.. vaknade väldigt trött och tittade ut. Höll på att bryta ihop och dra täcket över huvdet igen. Jag vägrar! Det är maj, det får inte snöa. Inte nu!!! Kände direkt hur humöret sjönk.. så nu jobbar jag mig upp igen. Köpekaffe & high heals gör dagen lite roligare!

Hoppas ni alla får en fin dag & att solen snart är tillbaka igen!!


Kram
Lina

ps. tackar gudarna att jag inte hunnit plantera mina pallkragar än. tjoho. senast vinner. eller?

söndag 1 maj 2011

Köpa flygplan eller bara åka?

Alice funderar ganska mycket just nu & är himla söt.

Hon gillar ju även att folk hälsar på oss eller att vi hälsar på någon. Idag var hon ganska missnöjd att ingen hälsade på tills jag berättade att Signe skulle komma & leka med henne på eftermiddagen. Då blev hon superglad och så bakade hon, jag & Henry en morotskaka som vi skulle bjuda dom på. Baka är alltid poppis här hemma!

Men imorse så utspelade sig följande konversation mellan mig & Alice:

- Jag vill åka flygplan mamma, jag vill åka flygplan. Mamma, jag VILL åka flygplan!!
- Jaha, vart ska du åka då då?
- till Gotland. Jag vill det! Jag viiiiiill det. Jag MÅSTE det..
- Jaha, vem ska du hälsa på då då?
- Sammo & Farfar (Farmor är uppenbarligen svårt att uttala)
- Jaha, okej.

Sen eskalerar plötsligen diskussionen till orimliga nivåer..
- Kan vi köpa ett flygplan?
- Nä. det kan vi inte. men vi kanske kan åka till Gotland snart lilla hjärta!

Puss

Valborgshelg

Tjingeling,

har ni haft en fin Valborg? Blev det brasa & "vintern rasat.."?

Traditionsfashist som jag är så älskar jag så klart allt sånt! Vi fick tyvärr ingen kör men dock en brasa & ett tivoli. Så det får bli fyra brasor av fem möjliga. Alice tyckte det var jättekul att åka karusell men lillsorken däremot han ville liksom åka, eller sitta i karusellen men så fort den började gå så var det stora krokodiltårar.. stackarn.

Vi grillade traditionsenligt med de 3 "B"na. Riktigt trevligt, aftonen inleddes med en sjukt god drink och avslutades med en irish coffee. Och allt däremellan kommenteras ej ;)
Det blev en ganska sen afton och barnen hängde i in i det sista så vi fick en ordentlig sovmorgon idag. Jag törs knappt säga det högt (med risk för att få bajsbrev av andra småbarnsföräldrar) men vi gick upp kl.10. halleluja!

Sen blev det en spontantripp till ett fantastiskt trevligt ställe med Fru B.


Ulriksdals Slottsträdgård.


Gud så mycket fint. Tur för mig att det var riktigt kyligt annars hade jag kunnat strosa runt i timmar.. Men jag måste åka dit igen. Snart. Ska bara tänka till liiiite innan.





Men även om jag är lite klok ibland så blev det så klart liiiiite shoppat idag också.


Färska örter, lite piff & sättpotatis. Så nu ligger dom och solar sig här inne och jag är sjukt förväntansfull.. Kände mig som en sann "city-brud" när jag skulle köpa min lilla säck potatis & han i kassan slängde sig med den ena trädgårdstermen mer avancerad än den andra.. Tur att jag fick instruktioner på ett papper också, jag säger bara det.



Sen lagade jag en tomatsås och bakade pizza till mina älsklingar.


Att göra egen pizza & tomatsås är kärlek tycker jag.
Inte för att det på något sätt är svårt men det är ändå kärlek.




Hoppas ni haft en toppen helg!

Kram Lina



ps. Patrik har köpt en lekstuga. Vilken överraskning! Tänk att dom verkligen ska få en alldeles egen lekstuga!! Den kommer i veckan sen skall den monteras & målas. Undra vilken färg lekstugan ska ha förresten.. Men jag tänker så klart mest på att sy gardiner ;)