torsdag 28 april 2011

loppis freak?



Jag vill gå på loppis. Jag hinner aldrig det numera. Det närmsta loppis jag kommit var ett quick-stopp på en loppis på väg hem från jobbet en gång innan påsk. Då hittade jag den här soppterrinen, visst var den fin?


Jag kännde direkt att jag måste ta hand om denna vackra pjäs. Men vad jag skulle ha den till var väldigt oklart just då. Jag fick den för en hundring och såg att dom sålde en nu på nätet för 79 euro (den hade också lagat knoppen) så något överpris har jag då inte betalt.


Det är en Tokio från Gefle. Tror den är ganska gammal. Skulle tippa på förstahalvan av förra seklet iallafall. Knoppen hade gått av på locket men den låg med i skålen så den fick bli en liten dekoration i mitt lilla påskarrangemang.


Undra just vart den här soppterrinen bott förut? Undra om frun som ägde den såg framför sig att en vacker dag då kommer det serveras påskliljor i min finservis...


undra.


/L.

Dagen i korthet

Jobb:
Jobbat hemma idag då Alice inte var pigg alls igår. Hon var så himla duktig & snäll idag så när frågan om att åka till affären för att köpa ett pippi pussel kom så var det svårt att säga något annat än ja.. Det blev även mjukglasspremiär i solen! Himla mysigt att göra något bara hon & jag. Och jag ser på henne att hon också tycker det är supermysigt. Lillhjärtat!

Mat:
stuvade makaroner & korv, vilket inte helt obefogat ledde till en lättare middag.
Räksallad med ägg, avokado, sparris mm. Mums! Behöver jag ens skriva att ett glas rosé slank ner av bara farten?

Projekt:
Ut med Henrys spjälsäng, in med en "växa säng". Lite vemodigt mitt i det roliga, min lilla bebis..
Vad gör man av spjälsängen nu? Sälja eller spara.. det är frågan de.

Längtan:
jag längtar till Gotland. Läste lite på Amanda Schulmans blogg idag & dom hade nyss varit där.. blev lite avis. Jag vill också.

Äntligen:
Patrik har köpt en universal laddare till vår laptop så nu ikväll så äntligen kunde vi få igång datorn. Kanske kan bli lite bilder här inom kort. Himla bra att komma åt banken också.

Imorgon blir det jobb igen och dagen avslutas med en sälj-utbildning som hålls av Mercuri. Ska bli jättekul, var himla länge sen jag var på något liknande. Medaljens baksida måste ev vara att den sluter kl.17.00, en fredag.. Nåväl.

Stor kram på er alla
/Lina

onsdag 27 april 2011

glad igen

Alice är en riktig mystjej, hon vill gärna sitta i knät & klappar ofta mig på kinden och är allmänt söt & gullig. Här om kvällen tog hon mitt ansikte i sina små händer, tittade på mig & sa:

- Mamma, jag elkar dig....

mitt hjärta smälte.
Älskade lilla gullunge, Jag älskar dig också!

puss
Mamma

tisdag 26 april 2011

morr

ett långt inlägg vips borta. Vad less jag blir.

Trädgårdstankar

Vi har fått ett nytt intresse i vår familj - trädgård!

Just nu är det stort fokus på vår trädgård. Det riktigt kliar i fingrarna att få fixa till allt. Det är iofs näst in till ett omöjligt uppdrag men någonstans måste man ju börja. När jag blickar ut över trädgården så vill jag ändra på det mesta, det känns lite som trädgården som Gud glömde..

Nu läser jag massa böcker & tidningar så fort jag får en möjlighet, för att samla på mig inspiration! Jag planerar att vara min egen trädgårdsarkitekt nämligen.. (förstår om ni skrattar nu ;) Det kan bli en utmaning.. men det skall bli riktigt skoj! Hur fel kan det bli? Man får väl helt enkelt göra om i så fall.


Maken är lika inspirerad han och sliter tills mörkret sätter stopp på kvällarna. Han får liksom inte ro i kroppen innan han är klar med allt. Känns som det kan bli en lång vår för honom..

Än så har vi inte påbörjat några stordåd men vi går runt & drar upp planer. Vi måste dränera huset och det begränsar oss lite men vi kan ju alltid börja utifrån och jobba oss in. Det är nog egentligen bra för vi måste ta tag i trädgårdens "väggar", vår häck som står där idag är inte rolig och trädgården är så öppen framför huset. Känns som en enda stor fotbollsplan. Nej där måste nått göras. Försöka skapa lite rumskänsla. Några träd skulle inte sitta i vägen om man säger så. Henry har fått ett träd av sin gudmor så nu skall vi åka och köpa ett i vår och låta han vara med och plantera. Frågan är bara vad man ska köpa för träd? Ett äppel kanske. Så kan vi göra paj & mos sen!

I helgen så grävdes det gamla landet upp och två nya fina odlingslådor införskaffades. Så nu skall vi bara bestämma vad som skall odlas! Har ni några förslag? tips? Ideér? Jag har inte direkt gröna-fingrar, det enda gröna på mina fingrar måste vara det gröna nagellacket jag fick i födelsedagspresent, men det är ju alltid nått! Jag vill med andra ord inte gå all-in utan bara odla lite för skoj skull, jag klurar på lite örter, potatis, squash, ruccola, kanske jordärtsskockor som är så gott! Vad odlar ni?

Förutom "gröna" projekt så har vi såklart även några andra. Jag vill bygga lite olika saker i trädgården också. En förvaringsmöbel för dynor, jag vill inte ha en sån där grå plastback utan jag vill ha en i trä och sen ska jag ha en fin dyna uppepå så man även kan sitta på den. Sen vill jag bygga ett stort bord av långa plankor eller nått. Jag ser framför mig att vi skall ha ett sittvänligt bord med stolar till på terrassen där man äter sen kan man ha lite mera "chill"-möbler ute i trädgården. Och sist men verkligen inte minst.. en lekstuga.

Alice och Henry var hos en kompis och lekte i hans lekstuga dom hade sååå kul. Så ropade hon på mig & sa: Mamma, jag vill också ha ett sånt rum. Kan vi köpa det?
Jag som själv haft en lekstuga som min högsta dröm i hela mitt liv ville såklart säga att självklart får du det ;) Men vi får se. Man kan tydligen köpa en byggsats och bygga ihop den lätt (?) själv alternativt köpa en begagnad av någon. Men törs man det? Håller dom för en flytt?..

Som ni märker så har vi projekt så det räcker och blir över. Nu behöver vi bara en storvinst på triss, massa ledighet och lite extra arbetskraft! Frågor på det?


Kram
Lina


ps. alla som kommer och renasr ogräs eller hjälper till
på annat sätt får fritt med kall bira & rosé!

Halloj!

Hoppas ni alla haft en underbar påsk! Det har iallafal vi.
Halva påsken spenderades i Orsa och andar påsken hemma i trädgården, i shorts & linne.
Det har varit alldeles alldeles underbaaaaaart.

Något som dock stör mig lite är att vår hemmdator krånglar, eller den går inte att starta så jag kan inte ladda över bilder alls. Vilket är tråkigt för bloggen ser ju så trist ut utan bilder tycker jag.

Nåväl, vi lever & ler!

Puss
/L.

söndag 17 april 2011

Söndags kram & jordärtsskockssuccé

Hoppas ni njutit av vädret i helgen! Det var ju alldeles alldeles underbart. Mer av den varan tack! Som alltid smider man 100 planer innan helgen & sen blir det inte alls som man planerat men vad gör väl det? Det blev inte speciellt mycket fixat i trädgården, vilket iofs är synd men vi fick iallafall lite sol på våra näsor & premiärfikade ute i solen. Underbart! Jag vill verkligen ta tag i trädgården men jag tror jag undermedvetet tycker det är övermäktigt. Lösningen är tyvärr inte att plantera att påskliljor i en kruka eller två utan så mycket mer omfattande (men självklart är det precis så jag gjort för att döva mitt dåliga samvete..). Känns som vår trädgård råkar vara just den lilla stackaren som Gud glömde... Annars har vi alla varit trötta. Väldigt trötta. Barnen har varit sjuka hela helgen & varken jag eller Patrik har varit på topp. Men jag hoppas det vänder snart för det här vabb-träsket är inge kul. Snart lutar det åt sten-sax-påse nästan ;) Idag har vi varit & gratulerat min Lillebror som fyllde 25 år i helgen. Grattis Lillebror! Han bjöd på smörgåstårta. Vi har en favorit tårta som vi alltid gör när det vankas smörgåstårta i familjen och det som var extra stort idag var att han gjort den själv! Jag var så imponerad! Sen när vi kom hem så blev det någon form av kylskåpsresning till middag & bla så gjorde jag en jordärtsskockssoppa. Vilket blev såååå gott. Jag har aldrig gjort det tidigare men jag hade 2 jordärtsskockor i kylen (250gram) så kokade jag dom i små tärningar i lite lättsaltat vatten & en liiiiten bit av en hönsbuljongtärning. När det var klart hällde jag av lite av vattnet & skvimpade i lite matlagningsgrädde. Mixade. Klart. Så gjorde jag lite krutonger av gårdagens baguette & la uppe på soppan. Det var verkligen ljuvligt. Jordärtsskocka har en sån god smak, lite söt och nästan rökig på samma sätt. Verkligen speciell. Den soppan kommer jag garanterat göra igen. (jag gjorde den ganska tjock, nästan på gränsen till puré) I mina planer för kvällen ingick även att göra en djupdykning i några matlagningsmagasin, Elle mat & vin, Lantliv och Lantlivs mattidning för att börja planera maten inför påsken. Men det är väl så att man inte ska planera va? 22.30 så hade jag fått båda barnen att sova... Då var jag lagom uppgiven och skit trött rent ut sagt. Så det blev inge med det. Nu är sängen nybäddad & naglarna målade. Så nu ska jag lägga huvudet på kudden. Natti natti. /Lina

lördag 16 april 2011

mitt i prick?



Therese Sennerholt har lanserat nya vykort.


Känner mig aningen träffad av kortet högst upp till vänster...


Undra om hon också älskar ostkrokar? Då är det typ, hon, jag & Carina Berg.

Cool.


/L.

fredag 15 april 2011

tro inte

att jag vill att inläggen skall se ut som en enda klump med text. Men det vill tydligen bloggverktyget. Och enträgen vinner säger man väl.. Grattis Blogger du vinner. Jag orkar inte försöka mer. Beklagar. /L.

hej, jag lever.

tappra ni som tittar in här dag efter dag och ingenting händer, ingenting. I'm sorry. I am! Det är väl kanske en kombo av bloggtorka, tidsbrist, sjukstuga, trötthet eller kanske lathet. Jag har egentligen velat skriva men inte orkat. Märkligt, känner inte riktig igen mig i det. Jag har inte ens tömt kameran. Jag har iofs heller inte fotat lika mycket som vanligt heller. Hm. Formsvacka. Vissa dagar, dom flesta, älskar jag bloggen och tycker det är kul att skriva, visa bilder & jag blir super glad när ni kommenterar här på bloggen, sms'ar & ringer. Och vissa dagar känns den lite menlös, som envägs kommunikation. Som att den tar massa av min tid som jag skulle kunna gjort annat på. Ja det är lite dubbelt. Anyway. Kort wrapup av veckan som gått, förra helgen var superduper mysig med besök av Jonas & Jenny med kids från öjn! Fokus var på familjeaktiviteter, så det var badhus & lek på tapeten. Noterar för mig själv & alla andra: bikini utan axelband passar finfint på spa i en badtunna men inte lika bra på ett äventyrsbad med barn klättrandes all-over-you + vattenrutschkanor... Baddräkt hade gjort sig 110 gånger bättre. Glöm aldrig det. Efter helgen har vi haft sjukstuga hela veckan. Henry har haft öroninflammation, varit förkyld, hostat & haft feber. Idag började vi se ljuset i tunneln men då blev nästa hjärtegryn sjuk.. Jag hoppas både för hennes & vår skull att hon snart piggar på sig. Känns inte så kul att vabba en vecka till.. Dagen bjöd iallafall på underbart väder & vår huvudstad är ju helt oemotståndlig dessa dagar! Lunchen intogs i solen på en uteservering i Kungsan. Underbart! Som alltid känns fredagar extra härliga & jag har haft riktig friday feeling hela dagen. Kvällen bjöd på premiärgrillning & rosé så en bättre start på helgen kan man väl inte få? Nu hoppas jag på lite mera solsken & att få spendera lite tid i trädgården (för det behövs verkligen...) puss på er, hoppas ni får en underbar helg! /L.

onsdag 6 april 2011

180

känns som det är högt tempo just nu. Jobba, jobba, jobba, vara mamma, fru, städerska & allt det där. Äta, sova.. måla naglarna & så börjar vi om igen. Jag har haft såå dåligt samvete för dom små hjärtegrynen som får gå långa dagar på dagis... önskar att vi kunde hämta dom tidigare men just nu går det bara inte ihop. Men så erbjöd sig min kära familj att komma upp idag och hämta dom små grynen lite tidigare från dagis. Vilken lättnad. Gud så skönt. Tack söta ni! Och vet ni vem som mötte mig på gräsmattan när jag kom hem? -Nisse! ... min gamla cykel som jag hittade i en container när jag gick i 4-5 klass. Min far hade knipsat det gamla låset (som för länge sen förlorat en viktig del. nyckeln.) och blåst lite luft i däcken. Så nu måste jag snart ta mig en tur på min gamle vän! Annars så planerar jag för att åka på konferens imorgon, 05.50 blir jag upphämtad. Jäsp. Vi ska till Jönköping av alla ställen. Baaaaara 33mil enkel väg.. Nåväl, det blir säkert kul! Hoppas bara att vi kommer iväg lite skapligt på fredag för sen vankas finfint besök från öjn på fredag!! Ska bli riktigt skoj! Med besök från öjn alltså. Nej nu ska jag ta & plocka lite & gå upp å våndas i garderoben. - vad är det för fel med att skriva dresscode i inbjudan? Är det old fashion eller? Puss på er /L

tisdag 5 april 2011

Hem | Svenskt Tenn





Har precis klickat hem vår födelsedagspresent! Är mycket nöjd. :-)

måndag 4 april 2011

premiär

Nu är vi bara en i mängden. Vi ska också testa. Första kassen kom idag. Vi är förväntansfulla. Nu ska vi se vad Lina går för - Linas matkasse alltså. Kram Lina

kusin vitamin


Det var inte bara spa på tapeten i helgen utan vi hade även besök av nästan hela Patriks familj. Hans föräldrar, syster & hennes små godingar var också här.

Sen fick vi även spontanbesök av Patriks farbror & fru.


Trevligt!


Kan man bli annat än glad av en sån här söt liten hjulbent prinsessa som struttar runt?



kusin vitamin



Alice pratar om att det var mysigt att ALLA var här i helgen.

Så rabblar hon upp alla namn, och Henry härmar efter. Sen avslutar hon med att Melker, han kommer snart igen.


Ja vi får väl hoppas det.



Kram

Lina

söndag 3 april 2011

Det är stressigt att ta det lugnt!


I helgen var vi alltså på spa, jag & mina 5 barndomsvänner.
Det var såååå härligt att komma iväg med dom & vi hade det superbra men shiiit va det var stressigt att hinna ta det lugnt..



Så fort vi checkat in så började ju stressen, vi skrattade glatt åt oss själva & hela upplägget med spa. Men med lite distans till hela spa-hysterin så hade vi det kanon.



Helgen i korthet: Kaffe & uppstyrning.. bubbla utomhus, rosé, avslappningspass, basta, fixa sig, bubbel & snacks, middag, prat, skratt & världsproblem, Zzzzz. Och idag har vi promenerat, ätit en delikat brunch & bubblat lite till!




Betyg på vistelsen, 5 gradig skala.


Boende: 4, fräscht - inget mer att önska direkt

Spa avdelning: 3, helt okej men har mer att önska

Aktiviteter: 4, det fanns en del att välja på och avslappningspasset vi gick på var precis var vi behövde. När alla fått ner pulsen från att stressa dit kan tilläggas ;)

Omgivning: 4, vackert & rogivande med natur & vatten.

Mat: 4, riktigt bra. Dock borde dom få minus för en kräftsoppa kan omöjligen få skinn på vägen från grytan till bordet.. men smaken väger upp.

Vin: 5, grymt vinpaket - riktigt bra viner.

Service: 1, här har dom allt att vinna. Orkar inte skriva någon uppsats i ämnet.

Ekonomi: 4, prisvärt!

Sällskap:5 +++


Summa sumarium, jag var alltså mest nöjd med vinet & sällskapet ser jag nu i betygen.. Så nästa gång får jag väl ta med mig samma sällskap & så åker vi på en vinresa!


Kram Lina