fredag 31 december 2010

Tack!

Tack alla ni fina läsare för det här året!

Nu laddar vi för nyårsfest här hemma, gästerna kommer kl.17 och jag måste verkligen hoppa in i duschen NU. Men först så vill jag passa på att önska er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!


Puss
/L.

onsdag 29 december 2010

Snart så. Snart.

Snart så är det stora anbudet klart och jag kan ta ledigt på riktigt i några dagar. Lite trist att det inte blev klart innan jul bara. Men men, så kan det gå. Imorgon skall det skickas in och sen kan jag pusta ut!



Ja eller pusta ut & pusta ut. Då ska det städas, handlas, donas, piffas & allt som förberedelserna inför ett Nyårsgalej innebär. Menyn börjar ta form och det är väl på tiden. Men det känns viktigt att det blir en bra middag på självaste nyårsafton. Men viktigast är så klart Champagne!



Nu längtar jag verkligen till fredag!!!



Våra fina vänner kommer hit & vi skall fira ut ännu ett underbart år tillsammans. Det känns lyxigt att ha så fina vänner. Ingen är så rik som den som har riktigt fina vänner. Så är det väl? Så måste det va! Det tycker iallafall jag!



Men tänk så fort ett år går. Och så mycket som hänt. Man minns nästan inte.

Nu skall jag gå & lägga mig och försöka summera året som gått...



puss & godnatt

/L.



ps. vet ni en till bra sak med att ha nyårsgalej? Att jag var tvungen att uppdatera vår Mateus servis. Vi hade nämligen inte 8 kuvert. Hihi.

Update, det här skrev jag igår men blogger ville inte riktigt sammarbeta så det publiceras först nu! Så jag kan gladerligen meddela att anbudet är skickat!! HALLELUJA!! Nu drar vi ut på hummerjakt.

tisdag 28 december 2010

Julafton

Julen i bilder....






julaftons morgon


Pulkarace i Gläntan


Simon & Patrik

Alice

Jättekul att åka snowracer!

Farmor & Farfar


Julfika i väntan på...


.. tomten!
Alice hjälpte till att dela ut alla klappar.
Klänningen Alice har på sig är min gamla som jag hade en jul för länge sen...


Älsklingen


Simon lägger sista handen på årets Jansson.




La familia



Hjärtegrynen.




Traditionsenlig Coronne..
.. denna bild är tagen vid 02...


Fotografen checkade ut frammåt 3 och vad som hände sen är skrivet i stjärnorna :-)
Kram Lina


God fortsättning!

Hoppas att ni haft en lugn, skön & fröjdefull jul!

Vi hade mega stressigt här in i det sista innan jul. Sen checkade släkten in. Ja och bloggen den har bara Zzzzzzzzzzzzoooooooooooovit hela julen.

Men gud så fort den försvann! All denna planering & förberedelse och sen så säger det bara SWISCHHHHHHH & så är det över. Jag känner mig nästan lite lurad. Men bara nästan.

Vi har som sagt var haft släkten här hos oss så det har varit massa folk i rörelse, mys, lek, bus & jultrevnad. Preciiiiiis som jag vill ha det! Ja å Så vips var julen slut & alla checkade ut. Så nu sitter vi här.. & det blev lite tomt.

Den enda sortin i jul har varit att min lilla mamma har varit sjuk. Jätte trist. Men nu håller vi tummarna att hon snart är frisk igen & får komma hem från sjukhuset! Kram lilla mamma!!

Jag har precis tömt kameran på bilder och har någon form av ambition art visa er lite bilder från jul men vi får väl se hur det går att välja ut några fina bilder.

Annars så håller vi oss sysselsatta med att förbereda inför stundande Nyårsgalej som vi står värdpar för. Menyn är en utmaning men jag krånglar väl säkert till det som vanligt. Den som har störst krav på maten är förmodligen jag. Men nu närmar vi oss någon form av beslut i vad som skall serveras. Men det svåraste är som alltid, efterrätten. Det är helt enkelt inte min grej. Jag älskar "mat", där kan jag lätt fantisera iväg i oändlighet men sen när jag kommer till efterrätt så är det liksom bara tomt. Jag kommer inte på något. Och ett problem är att jag aldrig är sugen på något. Kan man liksom inte bara avsluta med en förrätt? Det skulle vara såå mycket enklare ;)

Vitchokladmousse & pannacotta känns uttjatat och jag vill inte bjuda på världens mäktigaste chokladefterrätt så vi somnar innan 12-slaget .. ja ni ser, det är inte lätt. Jag skulle vilja göra egen glass eller sorbé men jag har ingen glassmaskin. Ja ni. Jag kommer väl på nått. Kanske slutar med en ask after eight...

Och vet ni vad som hände igår? Först tvättade vi linneservetterna efter julbordet, efter det tvättade vi rött. Ja och ni förstår säkert vad som hände. En servett låg så klart kvar i maskinen. Den är inte vit längre. Suck. Så nu är jag en vit linneservett kort också. Så himla typiskt. Förstår att detta kvalificerar in sig som dagens i-landsroblem men dock - det är ett litet problem. just nu..

Jag har även ett sista orosmoment, jag har inte köpt champagne än.... & tänk om den tar slut?! Innan jul tog ju glöggen slut överallt så vi fick koka egen på rödvin & kryddor. Det blev i och för sig väldigt gott men det är ett lättare uppdrag att fixa glögg - än champagne alltså.. om den nu skulle vara slut.. hur gör man egen champagne lixom? ;)
(vaddåmålafanpåväggen.. )

Klart den inte är slut! Eller hur? Imorgon är det jag som åker till systemet. Basta!

Puss
/L.

tisdag 21 december 2010

rocky road fudge

Jag vill verkligen testa det här receptet http://lisabogren.se/recepten/?p=389Rocky Road Fudge.

Alla har v testat Leilas RockyRoad vid det här laget men om sanningen skall fram så tyckte jag den var sådär. Så sjuuuuukt mastig.

Men nu har min kompis Lisa tydligen hittat det ultimata receptet på en variant.
Jag ska verkligen testa. OM jag hinner. Vi får se. Hoppas!

GODNATT.

20 december, ja eller 21a.

Men det räknas inte riktigt för jag har ju inte sovit nått än.
Så då måste det fortfarande vara 20, eller hur?

Ernst kanelhjärtan blev goda, om än att dom blev klara ganska så sent. En man tittade på mig genom köksfönstret när han var ute med sin hund & där stod jag & bakade mitt i spöktimmen. Han tyckte säkert jag verkade lite knäpp. Men det e jag ju också :-)

Ikväll hade jag sett fram emot att mysa lite i soffan, titta på Ernst jul och skriva julkort (bättre sent än aldrig..?) men sen insåg vi (efter ett litet ö-råd) att det bästa vore om jag åkte och handlade allt inför jul istället. Å phu. Det var ju rena träningspasset, det blev 2 timmars slit och jag fick bokstavligen baxa vagnen mot kassan. Familjen annorlunda, japp. Men himla skönt nu när jag är hemma med allt! Och vet ni vad som är så himla bra? Vårt ur usla garage som läcker som ett såll, det är numera världens största kylskåp - perfa! Jag visste väl att det var nått som var bra med det där garaget.

Och min egne lilla mysernst här hemma (nu blir han väl tokig om han ser att jag kallar honom för det ;) han har gjort jättegoda köttbullar, knäck & kola idag. Han kan han!
Himla tur att inte vi båda jobbar kan jag känna en dag som denna.

Natti Natti

/L

Ps. Vet ni, idag har jag tjuvsmakat lite på julbordet, både Patriks köttbullar & sen prinskorvar från vår lilla delikatessbutik här i Spånga ... och till dom var jag ju bara tvungen att ha lite rödkål. Finns det någe godare än rödkål? Nej jag tror inte det!

söndag 19 december 2010

4 advent


Helgen har galopperat iväg, som alltid. Känns oerhört tjatigt med den inledningen man jag kan verkligen inte komma på något annat :-)

Vi har inte bockat av allt för mycket på todo-listan men vi har haft trevligt & fyllt på på måbralistan! Och det måste ju vara minst lika bra, om inte bättre?

I lördags åkte jag & lilla hjärtat till Ikea, vi käkade köttbullar (sanning med modifikation, Alice åt köttbullar) sen gled vi runt på ikea och huxflux hade vi varit borta i nästan 4 timmar och blev såklart efterlysta.. ops! Ja och som alltid blev man minst 1 lax fattigare och hade ändå bara fått med sig hälften av vad man åkte dit för. Märkligt.

Vi var barnvakt åt våra grannars son Kasper i lördags & barnvakteriet övergick i spontanmiddag så dom trippade väl hem vid spöktimmen eller nått. Mycket trevligt! Spontanitet skall icke underskattas, det är grymt. Inga förväntningar, bara trevligt!

Och idag är det 4e advent, jag riktigt känner att julen är i antågande. Patrik var och hämtade en julagran idag så nu står den i garaget och aklimatiserar sig.

Det kändes oerhört mysigt när han kom med granen på axeln, stolt som en tupp och vinkade glatt in genom köksfönstet. Och där stod vi och bakade lussebullar...







Och nu på eftermiddagen kom två grannfamiljer över på adventsglögg. Känns verkligen kul att vi har så trevliga grannar! Och alla har vi barn i samma åldrar, vilken bonus!


Sist men inte minst så har vi provat en ny rätt inför julbordet. Patrik var på Helsingborg och åt deras julbord med jobbet. Det var någon form av avsmakningsjulbord.
Det verkar ha varit himla trevligt med allt från ostron till koktfläsk med stuvad grönkål.
Och just det sistnämnda tyckte Patrik var hysteriskt gott. Så han pratade med kocken igår och ikväll svängde han ihop ett "test".

Jag gör tummen upp! Riktigt gott, det kommer lätt att kval in på vårt julbord. Kul med något nytt men som ändå känns klassiskt! Jag är väldigt traditionell av mig i visa avseenden så jag kan ju inte tänka mig tex en asiatisk sill eller en jansson med tomat & palsternacka i på jul. På midsommar kanske, men aldrig på jul. Jag kan inte ens förstå varför man skall krångla till det på det viset när det redan finns så bra klassiska receptet Nej huvaligen, det ska va som det alltid har vart.. Hahahhaa..

Nej nu mina vänner ska jag gå & baka Ernst Kanelkakor, sen får jag väl rulla upp håret på papilotter så det ligger fint imorgon... Skoja bara!! ... om papilotterna alltså ;)
Ha det bäst!

Kram
Lina

fredag 17 december 2010

host & harkel

Den här veckan har gått i förkylningarnas tecken hemma hos oss. Båda barnen har varit genomförkylda så Patrik har haft båda två hemma hela veckan. En tapperhetsmedalj till honom! Han är alldeles alldels underbar, en underbar make och världens bästa pappa!

Stackars lilla Henry är lite extra kinkig nu och vi tror nu (för femtitolfte gången?) att det kanske kanske kan vara en tand på gång. Han verkar ha väldigt ont emellanåt, är kinkig, sover oroligt, är ledsen och dålig i magen. Stackar lilla plutten.

Han pratar mer & mer, nu pekar han på Alice och säger Aaaaallllis, väldigt stolt! Så söt.
Andra saker som kommer varje dag är "gå ner" som han säger så fort han ätit klart och sen "macka" som är det första han säger när vi kommer in i köket på mornarna, så pekar han på brödkorgen.

Det är inte bara barnen som varit sjuka, jag har varit lika snörvlig jag. Men det kan inte tas någon hänsyn till, tyvärr. Dagarna till jul känns få och stressen över att få allt klart på jobbet stiger i kapp med att dagarna blir färre & färre. Jag vill helst vara på jobbet just nu för att få saker gjorda (läs: närheten till kollegor som kan hjälpa till i affärerna och inga barn som hänger en i byxbenen) men medaljens baksida är att om man är på jobbet så dyker det ju upp såååå mycket annat. Jag tror att ett löfet till nästa år kan bli att bli bättre på att säga nej och att arbeta mer strukturerat. En sak i taget lixom. Inte agera brandsläckare. Struktur. En sak i taget. Ordning & reda. Det kan vara något att fundera på iallafall!

Men nu är det FREEEEEDAG & det är ju alltid härligt! Nu längtar jag hem till mina små hjärtegryn. Som jag längtar! Finns det något bättre än fredagsmys hemma med familjen? Nej jag tror inte det, det är heligt! Och sen lugnet som sprider sig när knallkorkarna sover..

I helgen ska det väl fixas lite som vanligt, sen ser det ut som att vi får ett "bonusbarn" på lördag, Henrys kompis Kasper skall förmodligen vara hos oss hela dagen då hans föräldrar skall ut på gallej!

Och på söndag har vi bjudit över några grannar på adventsfika/glögg. Ser fram emot det, jag gillar glöggmys!

Önskar er alla en underbar helg & en mysig 4e advent!

Puss
Lina

måndag 13 december 2010

Hjärtegrynen



Det blir inte alls lika mycket fotograferng nu som när jag var hemma. Lite trist..
..men jag kan iaf bjussa på två bilder från i helgen på mina små hjärtegryn!
Puss
Lina

energiboooooost!

Jag har haft världens trevligaste kväll med mina härliga vänner! Fruarna B.

Så himla mega trevligt (framgår det att det var jätte trevligt av det uttrycket?) att ses bara vi 3 över lite vin & annat gott. Fantastiskt skönt att det inte var några barn med också (får man säga så högt? ) Vi hann prata om allt & alla meningar avslutades. När hände det senast? Måste vara i tid med Dackefejden eller nått.

Så nu känner jag mig alldeles upprymd & fylld av energi!!!

Dagen tips till alla trötta, energilösa småbarnsmammor där ute blir således:
boka in en kväll med bästa vännerna - det är medicin för själen!


Mina bästa Spånga babes - I love you!

Puss
/C.

Lusse lelle lusse lelle

11 nätter kvar till jul!

Det är en stor besvikelse att dagis inte arrangerar något Luciafirande på Alice avdelning men jag har dock fått ta del av annat Luciafirande. På jobbet.

Säga vad man vill men visst är det något "speciellt" med vuxna män i nattlinne? Det känns nästan som att barn gör sig bättre i ett luciatåg än håriga män. Jo så är det. Barn kommer liksom undan med skrynkliga nattlinnen & falsksjungande sång. Barn har tom förmågan att få det till något alldeles fantastiskt & urgulligt. Vuxna har liksom inte alls den förmågan. Tyvärr.
(... & ni kan ju bara försöka att föreställa er hur falskt det förmodligan var när tom jag hörde det ;)

Men men, nu ser jag fram emot kvällens Luciafirande, vilket ter sig i form av vindrickande med fruarna B. Inga barn. Bara vi 3 och lite vin. Ska bli fantastiskt trevligt!


Önskar er alla en riktigt härlig Lucia!

Skål
/L.

söndag 12 december 2010

IG

måste väl bli mitt bloggbetyg just nu. Finner liksom inte tiden riktigt. Men i fredags fick jag iväg ett stort arbete som sysselsatt mig ordentligt, så det var några kilo som lättade från mina axlar.

Jag kom hem till mina två små gullungar & vi skulle ha myskväll för Patrik skulle på julfest. Men ingen var gladare än jag att jag fick vara hemma och pussa på småtrollen. Åh så mysigt. Och dom var så snälla så. Så medans maken gick lös på ostron & champange så blev det lite rött vin, ostkrokar och soffan för mig. En perfekt fredag om jag får säga det själv.

Annars så har vi åkt massa pulka i helgen, varit på 1-års kalas i Sigtuna och idag var det adventsglögg med dom 3 Bna. Himla mysigt!

Alice pratar mycket nu och berättar om allt mellan himmel & jord. Just nu är det väldigt fokus på att ALLA ska komma till oss i jul. Alla utom Chili för hon ska stanna hemma (det är farmor & farfars katt), som hon säger. Sen har hon väldig koll på vem som har köpt vad till henne, så hon tar fram kläder och säger stolt att den har mamma köpt till mig och nu senast så fick en pulka av Patrik och det har hon berättat för alla nu i helgen. Pappa köpt ny pulka till meeeeej. Sötfia.

Henry snackar också så gott han kan. Idag när vi var i pulkabacken så sitter han & svingar sig fram & tillbaka och säger ÅKA ÅKA ÅKA! Sen när vi kom hem skulle jag laga mat, så jag står vid spisen och fixar lite, så tittar jag efter Henry. Då sitter han i sin barnstol. Han har alltså klättrat upp på sin tripptrapp stol och lyckats komma ner i den (han har bygeln kvar) så där satt han & var så nöjd.. Hm. Note to my self: det går undan.

Sen smider jag planer inför nyår, men jag känner att jag har en riktig utmaning framför mig. I sällskapet så har vi en vegetarian men som äter fisk & skaldjur, en gravid, en som är allergisk mot skaldjur & sen vi andra då som äter allt! Så det är en liten utmaning att få ihop något bra just nu känner jag. Några briljanta idéer ni vill dela med er av?

Kram & godnatt
Lina

tisdag 7 december 2010

Färdig gnällt. Bonusar & julklappsjakt..

Nu ska jag inte beklaga mig något mer om tidsbrist & massa jobb. Det är faktiskt mycket roligare att ha för mycket att göra än för lite - för det är ju bara såååå trist! , fullt ös - medvetslös, så ska det va!

Igår fick vi lite oväntat besök & det var så himla kul! Vänner från öjn passerade förbi storstaden & tog sig tiden att hälsa på. Vilken måndags bonus!

Och lyssna på vår onsdagsbonus då... Chokladprovning på Chokladfabriken med min käre make! Det ska bli supernice, för att inte tala om GOTT. Mums! Och barnen får hänga med mormor & morfar. Känns som win-win-win. Alla glada!

Jag klurar lite på det här med julklappar, hur gör ni? Hinner ni strosa runt på stan & välja ut varje klapp med omsorg eller "klickar" ni hem dom?

Vi var iväg en snabbis i helgen & köpte några klappar men det tyckte barnen var sådär kul. Utan att avslöja för mycket så kan jag berätta att jag & barnen hade picnic på en ryamatta i en klädbutik. Japp. Där satt vi 3 på golvet & mumsade Mariekex så det stod härliga till. Personalen log.. jag log.. Patrik plockade klappar. Kanske inte det optimala sättet att göra det på men vi kom iallafall därifrån med 3 klappar! :-)

Tror nog jag skall försöka klicka hem några stycken för nu börjar snart nedräkningen till jul .. jag lyckades precis klicka hem 2 fina saker på Tradera, fast det är i och för sig inga klappar. Men jag känner mig het, jag har "klicket" i mig nu. Kanske ska smida medans järnet är varmt..

Kram
/L.

Ps. visst är det väl för himla mysigt med julkalendern på TV? Har ni sett den? Vi sitter bänkade varje kväll, kl: 18.45, hela familjen (halva i pyjamas) och kollar på Gyllene Knorren. Eller Henry sitter inte bänkad, han står. 15cm från TVn - för tänk om han skulle stå för långt bort när minigrisen dyker upp i rutan. det går ju bara inte. Han älskar verkligen djur.. Om ni missat kalendern så måste ni börja kolla NU. Det e jättekul!

söndag 5 december 2010

2 advent

Idag har vi tänt det 2a ljuset & julen närmar sig med stormsteg. Den här helgen har vi varit produktiva tycker jag, jag betar sakta men säkert av min låååånga todo-lista.


I fredags hejade vi på Olle men det räckte tyvärr inte till Globen för honom. Jag tyckte lite synd om honom för det kändes så uppgjort på förhand vilka TV-produktionen ville se i Globen. Minna & Jay fick världskända låtar med stor showpotential & Olle, ja va fick han egentligen? En skitlåt som inte alls passade honom. Trist.


I lördags var vi till Enköping till mor & far för att hämta ett "linneskåp". Fast jag proppar det fullt med glas & porslin istället för linne. Det verkar inte bättre än att jag är en riktig samlare.. Sen var vi iväg & köpte en dubbelsäng (till våra gäster) på kvällen OCH jag sålde 2 ljusstakar på Blocket.


Jag kände mig väldigt nöjd med mig själv, jag jobbar verkligen på att göra mig av med saker jag inte använder just nu. Men det är inte lätt ska ni veta. Men 2 ljusstakar fick iallafall ben & flyttade till Göteborg. Jag har även lyckats fylla ännu en flyttkartong med glas & porslin till Erikshjälpen. Så vi betar av dom nu, kartong för kartong. Men ännu så är dom inte slut.. Hur mycket kan man samla på sig lixom?



Kände mig nästan som en tant när vi satte upp julgardiner köket..
.. men det blev ganska mysigt, faktiskt.



Och blommorna bidrar också till julstämning här hemma!

Min mor & far följde med oss hem igår & stannade även kvar & invigde den nya dubbelsängen. Vilket var toppen för oss för då kunde vi pyssla lite idag också! Och så var det himla trevligt också. Sen kom Tessan & Juno på besök på eftermiddagen Jag gjorde söndagsgryta och sen fick jag såååå dåligt samvete att jag inte bakat några lussebullar än. Det verkar ju som alla gjort det för länge sen! Så när barnen lagt sig så tog jag fram min trogna assistent...



Bullarna blev smarriga men alldeles för stora! Att jag aldrig lär mig. Samma visa varje år.
Men dom var goda iallafall!

Och nu är jag såååå trött, natti natti

/L.

fredag 3 december 2010

Trevlig helg!!

Här frossar vi i Manchego ost & salami, sköljer ner det med gott rött vin, Peroni & Smakisar. Barnen e så söta, dom verkar redan fått kläm på det här med fredagsmys. Dom ränner direkt till kylen & tar varsin smakis. Ser fram emot entrecot'en som ligger i pannan, pommes & bea. En riktig fredagsklassiker här hemma. Alice har dock önskat falukorv, det ligger nämligen högre på hennes lista... (whats wrong with her lixom?)

Ja & sen vankas Idol i vanlig ordning, vi hejar vidare på Olle! Heja heja!
Förra veckan damp telefonräkningen ner & vi kan nog anses som suporters.

Annars så skall vi förska få till ett gästrum i källaren i helgen. fast utan väggar. Låter konstigt va? Men så får det bli. En vacker dag blir det väggar också, men nu ligger prio i att skapa ordning & att köpa en säng. Så det är helgens projekt.

Och vet ni, idag köpte vi några julklappar. Gud så skönt!

Hoppas ni får en underbar helg!


PUSS
/l

onsdag 1 december 2010

Kan man bli annat än glad?

Vaknade till ett -17 gradigt Spånga, det riktigt knarrade under fötterna när jag gick till bilen.

Trots att jag egentligen inte alls hade tid så bestämde jag mig för att inleda dagen med att gå på en föreläsning av Klas Hallberg. Vilken dåre :-) Han är en riktig värmlänning och vad han än sa så lät det så himla kul att jag skrattade mest hela tiden. Men tänk om nått han sa var på allvar? Då missade jag det totalt..

Sen var det några kaos-stressiga timmar innan dagen var slut. Rundade av med en "familjen annorlunda -shopping" på Ica Maxi. Och trot eller ej men jag gillar ju att glida runt där, spenderar lätt en timme.

Kvällen bjöd på lite mera jobb men även avslut på mitt el jobb. Äntligen är sista adventsstjärnan uppe! Känns bra. Jag försöker ändå att det här med julen med ro. Självklart vill jag ha juligt & fint men jag tycker ändå Ernst (kirscehnmesserscmittersteiger) sa det ganska bra, nu minns jag inte ordagrant men jag tar med mig det i stil med: julen handlar inte om att "flest tomtar vinner". Och det har han ju så rätt i, julen handlar så mycket annat. Om att umgås & mysa. Man får fokusera på de som är viktigt för en själv.

Kan det tex bli mer juligt än en skinkmacka med skånsk senap på & ett glas riktigt kall mjölk precis innan man går och lägger sig den 23e? Nej jag tror inte det.

Avslutar med en länk till något som gjorde mig väldigt glad!
http://lisabogren.se/bloggen/?p=1793&cpage=1#comment-1752

Min vän Lisa är så ambitiös och har en "blogg-kalender" nu i december, då hon varje dag skriver ett inlägg med ett visst tema - olika varje dag. Och idag handlade det om mig! Jag skrattade gott & blev samtidigt alldeles varm i hjärtat. Lisa, jag är otroligt glad att även du är min vän!!

Puss
/L.

Ps. Om jag skulle få önska något mer av den här dagen (ala i-landsproblem önskning då) så vore det ett par curlingkängor. Aldrig förr har jag sörjt ett par skor så mycket. Mina kom bort på posten för många år sedan . Är det inte typiskt så säg. Ds.