tisdag 30 november 2010

Insikt

Jag inser att jag bloggar dåligt då jag tom efterlyses lite här & där. Och jag ber om ursäkt. Har väl inget jättebra att säga till mitt försvar, förutom att tiden är kapp. Det är så rysligt mycket på jobbet nu och det stressar mig lite. Jag vill inte ha jobb upp över öronen nu, NU vill jag bara fokusera på den kommande julen och mysa. massor.

Men jag kör en liten wrap-up på vad som hänt sen sist! Men Herregud, jag kommer knappt ihåg vad jag gjort sista veckan. Jo men lite kommer jag iallafall ihåg!


Veckans...


Mest stressade: jag
Mys: Huuur stressad man än är så har man ALLTID tid för mys.



Vackraste: all snöööööööööö, visst är det väl underbart!! I like! Alot!
Premiär: pulkarace i Gläntan. Tjohooo! Det är livet på en pinne det.
Trotsigaste: Alice (oh myyy lord)

Oflyt 1: alla kontakter på adventsstjärnorna skulle bytas ut då vi har nya eluttag i huset, sånna där små rackare som sitte ovanför fönstrena. Och tro mig - dom stora trynena går inte in där ;)

Oflyt 2: man kan inte köpa ett "kitt" med lampsladd & rätt kontakt på.
Skämt: man måste vara elektriker för att byta kontakt på lampsladdar

Elektriker: Jag

Rådgivare: Pappa


Tattare: VI som åkte kommunalt i 1 timme för att gå på fest söder om stan i lördags. Med dubbelvagn, barnstol & hela kånkarången. Törstiga?

Blötaste: festen söder om stan (kvalar även in som trevligaste!)

Bed&breakfast: Gula huset söder om stan. Mycket trevligt & när man checkar ut kring lunchtid så kör dom även hem sina gäster (på ett trevligt sätt alltså, i bil). Sjukt gästvänligt om jag får säga det själv!

Tradition: Årligt glöggmys hos familjen M i Bålsta. Glöggfirandet där har tagits till nya nivåer och herr & fru M är rena glöggproffsen!

Losers: Herr & Fru M, ingen kan övert denna mystradition efter dom, dom är proffs. Vi andra ligger i lä. Vi kommer gärna nästa år igen :-)


Allra allra bästa: är en hemliss!! HAHA! Men den är alldeles underbar, ett litet mirakel.. mer kan jag inte säga. Förutom möjligen att jag inte har ett uns med detta lilla mirakel att göra. Om ni nu trodde det..? ;)

Tröttaste: efter alla kalas i helgen var Alice helt slut. Pluttan. Nästa helg tar vi det lite lugnare!


Goda gärning: källar-rensningen resulterar sofar i att vi kunde leverera nästan 3 flyttkartonger med saker till Eriks hjälpen. Win-win!

Moment 22: Erik hjälpen har även en butik... (lose?)

Puss på er alla där ute!
/Lina

onsdag 24 november 2010

Blaj!

Jag skulle skriva ett inlägg men senildement som jag är så har jag redan glömt vad det var jag tänkte skriva. Men vad gör väl det, jag kommer väl på det en annan dag helt enkelt!

Men visst är det väl mysigt med all snö & detta busväder?
Jag bara älskar det!! Mera snö & kyla, tack!
Barnen har fått 2 nya pulkor så nu hoppas jag att snön ligger kvar!

Jag har som sagt var börjat förbereda mig inför advent, blockljus är inköpta, flyttkartongen med julpynt kom fram igår och ikväll öppnade jag dom. En sak i taget. Men jag har just insett att jag måste byta kontakter på alla lampsladdar till adventsstjärnorna... nu har vi nämligen sånna här små finfina uttag som sitter över varje fönster. Då slipper man ju leda runt 14 meter sladd till varje stjärna men som sagt var så är ju medaljens baksida att man måste byta kontakterna. Någon som vet vad man köper sånt? Inte på Åhléns iallafall, man kanske måste besöka någon lampaffär!

Men en gammal adventsljusstake är helt borta & den e så fin och jag hade såååklart redan tänkt ut vart den skulle stå. I köket. Det är, ja eller var, svart i smide.. Vad 17 kan den ha tagit vägen? Undra om den kan ha hamnat hos lilla mamma...

Ja & sen så köpte jag även 2 dukar idag. Men fyyyy vad dyrt. Hoppas 3,5 meter duk ska räcka! Ja det fanns för övrigt ingen längre så det får det lov att göra. Himla opraktiskt att inte veta hur långt vårt nya (ärvda) matsalsbord är..

Ge mig den längsta ni har sa jag iallafall & fick två! Och att välja är som bekant inte min starka sida så det fick bli båda två. Men jag kan ju lämna tillbaka den ena om jag kommer fram till att det är överflödigt med två. Men helt ärligt, julen är lång & barn kladdar rysligt mycket så jag tror två blir bra! ..... sååååå himla dyrt kanske det inte var förresten, vid närmre eftertanke så har jag inte så bra koll på just duk-marknaden ;)

Sist men inte minst, vi har en livlig diskussion här hemma om köksbordets vara eller icke vara.. minns ni? Ett runt MINTGRÖNT köksbord som ser ut att vara taget från något Rockabillycafé typ.. det vill jag måla vitt. Men Patrik vill inte det förstår ni. Så hjälp mig lite nu.. visst ska jag väl måla det vitt? Tycker ni inte? Annars får jag väl helt sonika göra det i smyg ;)

Nåväl, som ni ser, ett helt inlägg med oviktigt trams blev det.
Ledsen att jag upptar er dyrbara tid med sånt här!

Kram på er
/Lina

Det som göms i snö..

Igår kväll fortsatte "projekt röja i källaren", och döm om min förvåning när jag hittar min borttappade plånbok i en flyttkartong längst in i källaren!

Åh vad glad jag blev över att återse den!

När glädjechocken lagt sig så blir jag dock lite förundrad över hur 17 den kunde hamna där. Men sen trillade poletten ner. Jag har ju haft på känn hela tiden att den skulle dyka upp förr eller senare, jag hade nämlich så svårt att se att jag skulle tappat den ute någonstans..

fast nu blev det väl iofs lite omvänt, det som göms (glöms?) i tö kommer fram i snö ;)

Ha en fin dag i snöyran!

Kram
Lina

måndag 22 november 2010

kan man köpa lite tid? eller en presentation kanske?

Hjärtegrynen sover & jag laddar med en kopp kaffe. Jag måste göra en presentation till morgondagens kundbesök.. men jag har ingen luuuuuust.

Kanske ska man satsa på charmoffensiven istället?

, en presentation sitter på sin plats.
- Okeeeej, som Alice skulle sagt (det är hennes nya favvo-ord). Eller, De e bar å åk som Stenmark sa. Ja fast bara å gört.. blir det väl i det här fallet då kanske.

Men innan det så känner jag att jag har en viktig sak att förmedla till er alla. Köp inte Måns julskiva på Ica. Skänk pengarna direkt till childhood istället så slipper ni lyssna på den skiten, fy så dålig. Jag blev mega besviken. Hade höga förväntningar på vad den lilla svärmorsdrömmen skulle kunna koka ihop. Men som sagt, skenet bedrar.. Ja eller alltså, Ni kanske iofs tycker den är bra men det gjorde inte jag.

Herregud, jag försöker bara köpa mig tid. Nu måste jag sluta.
Jag tar en kopp kaffe till (nr 3 i ordningen . Jag missbedömde visst mängden när jag skulle brygga. Till mig själv. Hönshjärna)

over & out.
/L

söndag 21 november 2010

weekend

Så var det söndag igen, helgen gick lika fort som alltid även om vi inte gjort något speciellt egentligen. Vi har haft besök av barnens farmor så vi har myst, ätit & druckit gott!

Fast i lördags var vi på barnkalas! Signe fyllde 2 år!



Här har ni ligan, Spånga ligisterna: Henry, Hugo, Alice, mini Selma, Signe, Agnes & Gustaf! Får lägga till lilla Gunnar också som förmodligen tog en PN (powernap) när fotot togs.

Jag måste säga att det var ett grymt upplägg, det var inte massa släkt där & vi var bara 4 familjer. OCH det bjöds på födelsedags brunch!

Super lyckat upplägg, vi hann prata med alla, leka, äta & inga slagsmål :-)
Himla lyckat med andra ord!

Efter det mötte jag & Alice upp farmor för lite shopping & jag lyckades gå lös på POP. Precis som att det skulle vara några svårigheter lixom..?

todo-listan har vi väl inte kommit så speciellt långt förutom några flyttkartonger har packats upp, trädgårdsmöblerna är inne & Kristina har fållat upp våra gardiner. Tack såååå mycket för det!!

Ja & så har hon & Patrik putsat "fönstrar" också.. Så vid närmre eftertanke har vi iallafall kommit en liiiiten bit på väg på listan. Den här veckan får jag nog fokusera på att hitta & inventera lite inför advent. Jag vill ju inte stå där på söndag utan stjärnor & fungerande glödlampor!

Ha en fin vecka,
själv har jag FULLT ös på jobbet. Blir matt av bara tanken.. så nu äter jag lite mer godis och tänker inte mer på det förrän väckarklockan ringer imorgon!

Tjing
/Lina

Check.


Taket är klart! Känns riktigt skönt. Trist att det blev så dyrt men riktigt bra att det blev gjort. Nästa stora projekt på huset är dränering, att fixa till entrén och altanen. Synd bara att man måste dränera först, entrén ser ju alldeles bedrövlig ut. Men men, den som väntar på något gott.. (väntar alltid förlänge :).

Kram Lina

fredag 19 november 2010

Jamen hallå - det är ju fredag!

Äntligen fredag & det känns så himla mysigt!! Jag har massor på jobbet men nu börjar ändå fokus förflytta sig mot fredags mys. Ikväll blir det lite plock (som alltid typ) med lite ostar, bröd & annat gott. Sen ska vi nog testa Paulo Robertos "Spaghetti con gamberetti". Kan hända att det smiter ner lite glass också för det gillar verkligen kidsen!

Annars så har vi "Saamoo" (farmor) på besök över helgen, imorgon ska barnen på kalas & vem vet - tänk om vi hinner packa upp en kartong eller två i källaren också!?

Eller så kanske det får bli shopping - tycker det dimper ner många frestande saker i brevlådan just nu. Tex polaren & pyrets jul/vinter utskick.. Jag tar allt tack!

Trevlig helg!

Kramis
Lina

Ps. taket är klart!!!! Men fönstret i badrummet är bara halvfärdigt. Dvs den frostade glasrutan har inte kommit än så här kör vi med vanligt glas.. Joråsatt... jag beklagar verkligen, stackars grannar.

onsdag 17 november 2010

Rosa, är det nått för mig?

Jag är tämligen såld på MARY KAY. För ett år sedan hade jag aldrig hört talas om dom men nu vill jag inte vara utan deras produkter. Och nu tycker en väninna till mig att jag skall börja sälja produkterna själv istället för att köpa av henne. Finansiera mitt eget missbruk liksom ;)


Och det är lite lockande. Men jag vet ändå inte. Tiden känns som flaskhalsen. Men jag kanske kan lägga det på en nivå som passar mig..

ja jag får nog allt klura lite till!

/Lina

tisdag 16 november 2010

Snyggt

Jag är alldeles överförtjust i snygga tryck med enbart text. På Therese Ennerholt Design hittar man massa fina tryck! Jag skulle LÄTT kunna klicka hem ett helt gäng. Just det här trycket är inte direkt mitt favorit tryck men själva känslan gillar jag..

http://www.theresesennerholt.se/

/Lina

Kul

ikväll möter jag upp en god vän för lite mat & tjejsnack på Söder.
Kanske Ljunggrens & ett glas vin eller två...

Oavsett så händer det alldeles för sällan & ska bli megatrevligt!

Puss
Lina

måndag 15 november 2010

Geggamoja

Geggamoja har ljuvlig kvalité på sina barnkläder & just nu kan man få 25% i deras webbshop om man fyller i koden "pappa" när man handlar!

Shoppa lugnt!


http://www.geggamoja.com/webshop.html

/L.

JAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Henry har fått dagisplats!!!

... på Alice dagis & på samma avdelning. Preciiiiiis som vi önskade. Gud så skönt!
Så 13 januari så börjar lillplutten på dagis. Det e inte klokt. Min lilla bebis.

/L.

söndag 14 november 2010

The roof

Taket är nästan klart nu. Dom jobbade på bra i veckan som gick. Men i torsdags när vi satt & åt middag så hörde vi bara Braaaaaaaak. krasch... Då gick ytterligare ett fönster sönder. Toalett fönstret. Men men, det är sånt som händer. Dom ska fixa det. Men det ser ju lite tattigt ut när fönster efter fönster kraschas, ser ut som en knarkar kvart här tycker jag.

Joråsatt, här i förorten röker vi på mest hela tiden, slåss & pangar doror. Typ.

Förra veckans andra miss var att takpannorna tog slut. Men nu har Patrik köpt fler och när dom e på så är det klart. Hörde ni, det är TYYYYYYYYYYP klart. Halleluja!

Sen duckar vi bara för slutfakturan & lever lyckliga i alla våra dar.

Puss
/L.


Ps. Typ, det är mitt nya ord. Typ. Typ tonåring. typ.

Trött men lycklig

Wrooooooooooooooam, så var helgen över. Men vad gör väl det när den varit såå härlig! Vi har haft underbara vänner på middag både fredag & lördag. I lördags var Patrik och hjälpte en vän att flytta så jag & barnen åkte in till stan för lite shopping, lunch & mys. Och som ren bonus hann jag träffa en god vän som var i stan över helgen! Lördag kvällen blev ganska sen, grappan åkte fram & lampan släcktes vid 02.30. Och Henry vaknade 07.15. Jäsp.

Barnen har uppvaktat sin älskade pappa imorse och jag hade tänkt att vi skulle åka in till Anglais och äta brunch men vi orkade helt enkelt inte. Jag svängde ihop lite scones och det blev en mysig frukost hemma istället. Sen åkte vi till Enköping för att fira min far & mamma bjöd på god mat som alltid!

Men nu är vi hemma igen, trötta, mätta... så nu blir det nog soffläge resten av kvällen!

Vad har ni gjort i helgen?

Kram Lina

torsdag 11 november 2010

piffet

Tjingeling, det är inte bara gråt & tandagnissel här i förorten. Jag gör mitt bästa att liva upp tillvaron mellan alla stygga fakturor från bygghandeln. I förrgår fick som sagt var en ny kudde flytta in, en blå i jeanstyg.

Jag hade tänkt att Henry skulle ha den i sin säng alt i lekhörnan men så sa Patrik:
- ska du inte ha den i soffan istället?

Och där passade den superbra med dom andra kuddarna! Jag blev såå glad & gav han en stor puss & tackade för tipset. Han tittade på mig som om jag var galen och mumlade:
-Men, det var ju bara ett skämt...

Jaha, men det blev bra iallafall! :-) Nu bor den i soffan!

Och igår kom två par fina svarta ljusstakar från DAY på posten. Det var jätte jättelänge sen jag beställde dom så jag blev himla glad när dom kom!

Sen så, hör & häpna, så kom tavel listerna upp i köket igår kväll. Så nu har vi kokböcker på väggarna i köket. Det blev också bra, lite mer hemtrevligt liksom! Check.

Skönt att bocka av lite saker på listan. Listan innan jul lyder som följer
- måla köksbordet vitt
- måla Henrys tripptrapp stol vit
- ordna ett gästrum i källaren
- packa upp alla flytt kartoner (en gång för alla)
- få upp lite saker på väggarna. Patrik kommer förmodligen få ärva lite tavlor efter sin farfar & så det skall bli spännande att se vilka han får & vart dom isåfall ska sitta.

Men hörrni, visst är det väl himla mysigt nu med alla snö & kyla? Julkänslorna riktigt spritter i kroppen! Snart dax för glöggpremiär känner jag! Fredag kanske?

Kram

onsdag 10 november 2010

Huset

Renoveringen går framåt, här spikar dom tak för fullt.

Årstiden ställer till det lite för oss allt som skulle målas var tvunget att målas inomhus..

Tur att källaren är ganska stor, Patrik försvann ner där för att måla & när jag tittade ner med lite kaffe så var hela källaren täckt av plank. Högt & lågt.


& så kom takpannorna!

Men innan dom läggs ut så skall alla rännor & skorstenen fixas
Det går framåt. Det gör det!

Fast.. Ett steg fram, två steg bak - det är väl så dom brukar säga?
Samtidigt som takrenoveringen rullar på så hade vi en sotare här för att provtrycka skorstenen.

Jag vill ju som bekant sätta in en braskamin.. Sotaren dömde ut skorstenen totalt. Den måste isoleras. 2 rör. Från källare till nock. Och det var inte gratis.

Fy BUBBLAN vad jag blev sur, uppgiven & besviken. Blä.

Känner mig som en sur 5-åring.
Jag VILL ju ha en kamin, NU.

Kram Lina

Öjn


Resan till öjn var precis lika härlig som alltid!


Ön var vacker & människorna härliga. Vi hann träffa nästan alla vi önskade på ett eller annat sätt. Vi hann med lek & middagar, GGN, brunch & besök på bibblan.
Hemma mys & borta mys. Idol. Flanerande & massa mer.


Almedalen

Hungriga fåglar.

Önskar att vi snart kan åka dit igen!
/Lina

Gotland Grand National

GGN har blivit en riktig tradition för oss.
Min bror tävlade & hans supporterclub var naturligtvis på plats för att heja fram honom.
Alice & kusin Melker är numera rutinerade GGN supporters.
På hennes 2,5 år så har hon hunnit se 3 tävlingar på plats.
Ganska skönt att slippa sitta på en stubbe i skogen i snålblåst,
regn och kyla & amma i år måste jag säga!

Anders susar förbi oss i "äggmackebacken",
vi käkar såklart äggmakor, spanar efter honom & hejjar som 17 när vi får syn på honom!


Lunchpaus i äggmackebacken.
I år hade visst Alice turen att bli bjuden på en korv också!


Upploppet, Anders till höger...

.. and the winner is...



ANDERS HALLSTENSSON!!
Stort grattis lillebror, du är GRYM !
Vilken insats! Vi är alla så stolta!
Kram Lina


Lilla hjärtat


torsdag 4 november 2010

Hälsningar från öjn!

Är på öjn. Tiden är knapp. Så mycket vi vill göra. Fina vänner. Så lite tid.
Men bortsett från det är ön fantastisk. Nu är det så där mystiskt & höstigt här. Vackert. Mycket vackert!

Idag har vi haft "kusinlek" på Terra Nova. Det var mycket uppskattat, Alice har gjort allt som sina stora kusin Melker. Mamma Malin plockade även pluspoäng med smarriga pannkakor. Lilla Emilia har blivit stora tjejen och ålar runt som 17 och Henry han glider mest runt & är så där härlig som bara han kan vara ;)

Fast han e inte på topp egentligen. Feber, rosslig & ledsen emellanåt. Så vi var på sjukhuset idag han & jag. Det gick till en början super smidigt. Fick en tid. Åkte dit till bokade tiden. Fick komma in i tid. Jättegullig läkare. Recept utskrivet. So far so good.

Sen skulle vi bara hämta ut medicinen också på världens minsta apotek (på lasarettet) , och jag hade ingen vagn, Henry var trött (eftersom han inte fick sova utan fick gå till doktorn istället..) och det var 5 nr före mig. Hur lång tid kan det ta? Vad tror ni? 5 nummer?

40 minuter!! 40 minuter!!! Det är inte okej.

Jag var helt svettig innan vi var klara där inne. Henry for runt runt runt & jag skulle försöka hålla reda på honom, den überfulla skötväskan, alla *la ytterläder (eftersom dom tyckte det vore bra att ha tropisk hetta i sitt lilla miniapotek). Jag skulle även och se till att han inte förstörde något, jaga i kapp honom när han rymde ut i korridoren... Men han såg onekligen rätt kul ut, han sprang så fort han bara kunde men så fort han mötte någon stannade han upp, tittade på personen & vinkade glatt. Sen satte han av igen.

Till slut hade det iallafall ÄNTLIGEN gått 5 nummer & 40 minuter & det var vår tur. Men då var ju tanten i kassan var bara tvungen att ringa & söka läkaren för en liten kontrollfråga (helt irrelevant sådan om ni frågar mig) innan jag fick ut allt.

Men till slut, till slut så var vi i alla fall klara.

Så då fick jag en efterlängtad kopp kaffe så däreftermiddagen & sen spontan shoppades det en vinterjacka. Ordningen är återställd. Fru B är nöjd & glad igen.

Puss & godnatt
/L.

tisdag 2 november 2010

Jag är utmanad.

& då måste man visst svara på en massa kvalificerade frågor & publicera dom här!

Here we go!


4 tv-program jag ser
Idol
Berg flyttar in
Så mycket bättre
Desperate Housewives

4 saker jag gjort idag
Pussat mina hjärtegryn
Ätit frukost, målat naglarna & sjungit högt i bilen (allt i bilen så klart)
Jobbat
Slagit en flaska mousserande vin i golvet på jobbet (en kollegas flaska till på köpet..)

4 saker jag längtar efter
En resa till solen med familjen
En resa till solen med familjen
En resa till solen med familjen
& så julen så klart!

4 saker på önskelistan
En braskamin (ett helrenoverat hus är väl att önska för mycket va?)
Lite nya möbler, någon tavla & ett gäng lampor skulle inte heller sitta fel.
Massa nya kläder & skor
& som alltid vackra ting. Ingen idé att försöka mig på någon lista här, det är ju typ som att få ta en stycke lösgodis när man står framför 240boxar med Karamellkungen, typ.

4 saker jag avskyr
Höstförkylningar
Trafiken i sthlm
Att all tid bara försvinner
"projekt sanering" som uppkommer efter alla måltider hemma. Kan man inte bara svinga det magiska trollspöt..- simsalabim lixom!

Så ska man visst utmana andra också, men jag känner mig inte så specifik så jag utmanar er alla som har en blogg! :-)

måndag 1 november 2010

Pappor dom e himla bra att ha!

Idag går världens största kram till min svärfar, han är bara bäst! Han har varit här & jobbat & slitit i nästan en hel vecka med vårt tak. Vad skulle vi göra utom honom? Känns som vi står i någon evig tacksamhets skuld som känns omöjlig att gengälda. Vad kan jag göra för honom? Köpa multum med whiskey & vara snäll?

Och den andra kramen till min alldeles egen pappa som har hjälpt Patrik med barnen både i fredags & idag. Pappa har aldrig passat våra små sötnosar (läs: terrorister) själv och nu fick ha ta hand om båda två eftersom dagis oturligt var stängt idag. Så kunde Patrik jobba med taket. Å jag är sååååå imponerad av pappa!


En annan pappa som är fantastisk är Patrik, han står just nu och målar plankor för brinnande livet i källaren. Det är plankor högt & lågt. Tiden är knapp & plankorna många.Tur att källaren är 80m2. Men den där resan till öjn kunde aldrig kommit mer olämpligt.

Shit, känns som farsdag kan bli en dyr historia i år... ;)



Kram
/Lina