torsdag 30 september 2010

impad


Jag är så himla imponerad av min käre make, han tar hand om barnen, han tvättar, fixar i trädgården, lagar mat & fixar. Å vet ni vad han gjort den här veckan? Han fick lite plommon av en granne igår, så då bakade han en plommonkaka! Och idag hade han fått en kasse äpplen av goda vänner så ikväll har han gjort äppelmos. Tror ni kanske att nästa steg blir att baka bröd? ;)

Puss
/L.

Snart är det helg

Tänk, redan fredag imorgon! Och inför denna helg har jag tagit lärdom av den förra så nu blir det massa mysiga, roliga & trevliga aktiviteter. Å vet ni, på något märkligt sätt så ska jag vara "gäst" hela långa helgen - vilken lyx! Helgen bjuder bla på middag hos Hasse & Anna, på lördag en tur till mor & far för att gratulera lilla mamsen och söndag blir det härlig höstbrunch hos Eric & Lina.

Nu ringer jag & röstar en extra gång på OLLE från öjn i IDOL och sen är det nedräkning till helgen för hela slanten.

Kram Lina

välkommen välkommen välkommen hit...


Så, nu har dom flyttat in!

Jag är mycket nöjd. Och det är inte bara jag som är nöjd.. så fort jag klev innan för dörren kom barnen rusandes mot den stora kassen.


Åh kuddar - sa Alice, och Henry rev brutalt bort det fina pappret dom var inlindade i. Sen tog dom kuddarna och drog iväg till lekrummet och la dom i myshörnan. Jag hade inte riktigt tänk att dom skulle ligga i myshörnan när jag köpte dom..

Så jag sa lite fint att dom där kuddarna skulle ligga i soffan och inte i myshörnan i deras rum. Okej. Det gick dom med på. Ett tag.. sen sprang dom runt och busade massor med kuddarna.. och jag var mest orolig att dom skulle grisa ner dom med korvstroganoff, men jag tror dom klarade sig. Phu. :-)

/L.

onsdag 29 september 2010

jag brukar inte...

köpa lotter men ändå undrar jag varför det inte är jag som sitter i TV4a och skrapar fram några millar. Jag brukar heller inte delta i utlottningar men just denna lockade mig...







Kanske även er? Vem vill inte ha en härlig filt att mysa in sig i nu när höst & kyla regerar? Den skulle för övrigt passa mycket bra till kuddarna jag planerar att köpa ;)



Om jag inte vinner så får jag väl helt enkelt köpa en kamin istället. Det skulle också passa bra in i vårt vardagsrum. Fast det ena kanske inte behöver utesluta det andra?

Det skulle onekligen bli "a perfect match"!



Puss /L.

tisdag 28 september 2010

23.17

och 68 besökare idag. Va kul!

Ny bil på väg.

Idag har jag beställt tjänstebil, det bidde en Audi A6 2.0 TDI Kombi.
Och
för er som inte bryr er lika mycket - En svart bil!

Ska bli kul att köra Audi, jag e ju praktiskt taget född i en SAAB och hade knappt kört något annat innan min första egna bil. Mitt lilla körsbär, en vinröd liten opel som jag proppade full, nästan till bristningsgränsen, och åkte till alperna. Med Europas fulaste takbox på taket. Sen var det plattan i mattan!

Bilen hade pappa köpt av våra goda grannar. Dom tyckte den i princip var färdig för skroten. Det tyckte inte pappa. Min pappa är typ om MacGyver.. Mina stackars grannar hade nästan magsår när jag rullade ut från vår gata i stan och begav mig söder över. Men det gick bra, jag kom både dit & hem och nu har min lillebror den bilen. Still going strong!

Kuriosa, ute i Europa var de förbud på dubbdäck så jag fick sitta och peta ur ALLA dubb kvällen innan jag skulle åka. Tror ni MacGyver hjälpte till? Nej, tok heller - han berättade bara HUR man skulle göra... Vet ni hur jobbigt det är?
Ring mig om ni överväger att starta upp ett sånt projekt så kan jag berätta ;)

Ja, och sen har jag haft några Volvo efter det så nu ser jag verkligen fram emot att testa Audi. Så e dom ju riktigt snygga om jag får säga det själv & det är ju också viktigt!

Racerhandskarna på!

/L.

Jag blev så glad

Titta vad jag hade i min mail idag:


hej

hoppas att allt är bra och tusen tack för att du skriver till oss
vi blir jätteglada för dina varma ord, det ger oss ytterligare näring att jobba vidare!

ha det bäst!

Glada Hudik teatern


Sött va?

Efter förra veckans program om Glada Hudik teatern så skickade jag en liten hälsning till dom via deras hemsida och idag hade dom skickat en tillbaka. Det hade jag ju verkligen inte förväntat mig. Sött!

Så ikväll bänkar jag mig igen framför TV'n kl.21. Fast först idol-kval såklart!


Ha en mysig kväll är ute i höstmörkret ♥

/L

måndag 27 september 2010

Så ska en slipsten dras!



Jag har ju försökt att få min kollega att inse vikten av att planera sina kundbesök väl. Ja tid & plats alltså. Och titta så bra hon planerade in eftermiddagens kundbesök! Alldeles perfekt!

Svenskt Tenn gav så klart mersmak, köplust & huvudbry. Dagens i-lands problem är helt klart att det finns för många kuddar att välja på hos dom.. och för många tänkbara kombinationer.. Hm.. Ska sova lite på saken och se om jag kommer fram till något bra beslut! Men 2 små godingar ska få flytta in, så långt har jag kommit i beslutsprocessen. Tills dess så var jag ju bara tvungen att köpa nått, jag menar - man kan ju inte gå lottlös från den butiken, det är som att inte vinna i "här vinner alla" ståndet på tivoli ;)

Dagens "jag mötte Lassie" måste bli Katrin Zytomierska, som också gled runt på Svenskt Tenn i mysbyxor. Men medans jag kollade in kuddarna så kollade hon in sofforna. Ja ni fattar va? Vi spelar inte i samma division. Men så har ju hon också en mycket större blogg än jag ;)



/L.

Lugn e nog inget för mig.

Den här helgen försvann inte förbi i ett rasande tempo som dom brukar göra. Nej den var lugn. Jätte lugn. Nästan för lugn. Vi hade 2 super trevliga saker vi hade kunnat göra men nu blev det varken hackat eller malet. Vi var hemma. Henry var lite febrig & vi valde att ta det lugnt.

Men hörrni, det här med att ta det lugnt - det är ju för jäkla långtråkigt tycker jag.
Tycker inte ni det?

När klockan är 11.30 så har jag redan varit vaken alldeles för länge, käkat frukost, dukat av, sanerat köket, lekt i trädgården, nattat Henry, fixat & donat lite, lagat lunch OCH ätit lunch. Det är egentligen helt sinnessjukt om man tänker på vad jag tidigare hunnit med kl.11.30 på en lördag. I mitt tidigare liv alltså. BK. Ja, Before Kids..

Ja vad 17 hann jag med innan 11.30 BK? Typ öppna ett ögonlock, snegla på klockan och ev klivit upp ur sängen. Eventuellt. Eventuellt hade jag även börja fundera på om vi skulle äta frukost hemma eller ta en brunchstan. Ja fy 17 vad jobbigt man hade det på den tiden. Förstår knappt hur jag orkade med.

Om någon ringde hem till mig en lördag morgon, ja eller förmiddag skulle jag väl kalla de för idag men då var det i allra högsta grad MORGON. Tiiiiidig morgon. Typ 10 säkert. Jätte tidigt i allafall.

Då trodde jag på fullaste allvar att;

1. Någon måste dött
2. Någon måste ringt fel
3. Dåren som ringer måste ha barn

.. ja, så nu brukar jag försöka att inte ringa folk så tidigt på en lördag. Jag väntar iallafall till minst.. kl.9. ;) hehe.

Ja, back on track. Lugn helg. Oplanerad helg. Not my cup of tea. Behöver jag säga att jag schasade in La Familia i bilen kl.15 i lördags och drog ut till Ikea i Barkarby. En lönings lördag. Japp, det gjorde jag. Jag hade nämligen lätt lappsjuka här hemma. Patrik försökte förklara att jag inte kunde ha lappsjuka då vi bor i Stockholm och vi faktiskt har grannar, har pratat med folk & jag nyss kommit från jobbet. Men jag hävdar - å det bestämdaste - att jag fått en släng av lappsjuka. Jag var tvungen att hitta på något!

Ikea besöket resulterade i möbler till barnen, ett bord & två stolar. Så sött.
Sen blev det hämtpizza & en god italienare till det. Ja i form av rött vin alltså. Så det blev inte så pjåkigt till sist.

Men, note to my self - styra upp nästa helg lite bättre! Middag, fika anyone? :-)

Puss på er!
/L.

torsdag 23 september 2010

Enligt plan? Icke.

Jag hade planerat allt så bra. Jag är i Karlskrona på tjänsteresa men nu är vi klara och jag sitter här & längtar hem till man & barn. Men flyget går inte förrän 16.25....

Igår hade jag planerat min kväll såååå bra tyckte jag! Först blev det lite flanerande här i stan, shoppade lite, köpte smågodis & ett nytt härligt inredningsmagasin. Sen skulle vi ut & äta middag på en sportbar med gänget (för killarna skulle så klart se någon jätteviktig fotbollsmatch..) men jag hade ändå min plan klar.

Äta, gå hem och titta på idol & Berg flyttar in, mysa, äta godis och bläddra i min nya tidning. Gå & lägga mig i tid & sova en hel natt. Min 1a sen Alice kom. Jag såg verkligen fram emot kvällen!

Tror ni det blev så?

Nä.

"Förkörvin" hos en kollega. Stars & Stripes. Chickenwings, selleri & bluechees. Rosé. Champange. Hot shots. Nivå. Harrys. Live musik. Mera champange & en drink på det. Nannade väl kudden vid ett, sov som en påse skridskor (illa mao), vaknade om & om & om igen från 5 och framåt. Jäsp.

Ja, det blir inte alltid som man planerat konstaterar jag lätt. Verkligen inte. Men det var trevligt!
Så nu är jag trött, trött, trött och längtar massssssssssssssor efter mina bebisar.

Kram Lina

tisdag 21 september 2010

alldeles alldeles underbart



Är alldeles rörd, berörd & varm i hjärtat efter att ha sett första delen av dokumentären om Elvis i Glada Hudik. Vilket underbart program, vilken underbar historia & vilka underbara människor.

Men samtidigt så sorgligt, tänk så tufft dom haft det när dom växt upp, tänk vad deras föräldrar & dom själva mött för fördomar. Det var så fruktansvärt när Mats mamma berättade om när han föddes, hur dom direkt tog den lilla pojken ifrån henne, dom behandlade henne som hon fött en monster som hon sa och sen erbjöd dom henne att direkt att adoptera bort lilla Mats. När jag hörde hennes berättelse och såg hennes bilder så blev jag så otroligt berörd & det gjorde så ont i hjärtat. Vilken tur att hon stod på sig & behöll sin lille pojk. Det var nog ingen då som trodde han skulle bli stjärnan i ICAs reklam...

Och om ni missade detta fantastiska program måste ni bara se reprisen.

Själv så vill jag boka biljetter direkt & gå och se en show med dessa underbara människor! Vilka små lyckopiller dom är :-)

Kram
/L.

måndag 20 september 2010

Ps. shoppingstrategi

hann med lite lunchshopping idag också. En snabbtur till Ringen och HM, ingen jätteutdelning men dock lite. Känns bra. Börjar komma i fas.

Vet liksom inte när jag ska hinna shoppa annars, Patrik är inte jätte sugen på att shoppa på helgerna. Om inte han får shoppa loss förstås ;)

Men nu försöker jag få min kollega att planera våra kundbesök efter adress men hon fattar inte riktigt det där.. Men poletten börjar trilla ner. Hon har tex bokat in ett kundbesök nu på fredag eftermiddag inne i city - perfekt!

Och kanske ännu bättre - jag har fått en kund på Strandvägen... Ni fattar va?.... Just det, Svenskt Tenn kommer snart att få sig ett besök av mig :-)

/L.

Måndag hela veckan

Jaha, då var måndagen snart slut och det känns som veckan kommer att försvinna i ett rasande tempo. På jobbet har jag massa möten, en upphandling som ligger & blänger på mig (blä.) och även en tjänsteresa. Känns lite konstigt att åka ifrån mina hjärtegryn & bo på hotell.. borde väl längta efter det I guess men jag lovar att jag kommer sova sämre än någonsin och längta ihjäl mig. Men jag kan ju iaf försöka njuta av att få sova en hel natt ostört. Ja det ska jag göra.

Mannen fortsätter att imponera på mig här hemma, han e å himla duktig.
Å det värmer så klart hjärtat.

Alice var inte riktigt i form när jag kom hem, ingen matlust & ville mest mysa runt. Hon hämtade sin kudde & filt uppe i sitt rum och gick och myste ner sig i myshörnan i lekrummet. Sen blev hon bara varmare & varmare.. Feber. Skruttan. Fick i henne en banan & en festis i allafall. Så hon får vara hemma & mysa med grabbarna i morgon. Hoppas hon kryar på sig innan jag ska åka bara.

Igår var jag & Alice en sväng till Ikea, skulle köpa ett litet bord & stolar till barnrummet. Självklart var bordet slut på hyllan. Varför är det jämt så? Men så såg jag att det låg massa paket på hyllan ovanför det tomma facket, som såg ut att vara dom där borden. Men dom kunde man natuuuurligtvis inte köpa då igår för man fick inte köra truck när varuhuset var öppet. Suck. Men imorgon (läs: idag) kunde jag komma tillbaka & köpa det. Så jag skickade dit grabbana idag för att köpa bordet. Men tror ni dom hade tagit ner dom? Nope. Hem igen.
Men Henry var glad iallafall för han fick en gosig orm och massa köttbullar med potatismos. Alltid nått :-)

/L.

söndag 19 september 2010

Söndag


Full fart. Ja, det är väl så det är mest hela tiden här hemma. Henry far fram som en mindre tornado. Idag klättrade han kvickt upp för trappen till övervåningen glatt påhejjad av storasyster som gick bakom och upprepade : Henna kan! Henna kan! Henna kan...

Ja, Henna kan. Han kan massor. Även Alice kan massor och hon blir minst lika imponerad av sig själv som hon blir av Henry. "Jag kan" är en mening vi hör ganska ofta just nu.. och jag blir alldeles varm i hjärtat när hon kommer farandes med ett stort leende och de yviga lockarna i vinden och ropar: Mamma, jag kan. JAG KAN. Sötfia. Ja hon kan så mycket att det är inte klokt ;)

Helgen försvann lika snabbt som vanligt, tänk om det ändå kunde vara en dag till.. minst. Helgens tema har varit att kitta barnen för regn, rusk & kyla. Lärde mig en läxa förra året då ALLT var slut i oktober så i helgen har det shoppats, overaller, fleecejackor & byxor, vinterkängor, mössor, vantar, sockar, halsdukar, regnställ. Ja & så lite annat smått & gott så klart.

Förutom all shopping så har vi mest varit hemma & myst, fixat lite, haft mina päron & bror på middag och självklart har vi röstat. Så nu kan vi sova med gott samvete i natt tycker jag.

Vad har ni gjort för mysigt i helgen?

Kram L

fredag 17 september 2010

En bestämd liten fröken som gillar Pippi.


Den här bilden tog jag i morse. Alice skulle promt gå till dagis i sin Pippi-pyjamas och hennes urvuxna rosa kappa.. och har hon bestämt sig så är det inte jättelätt att övertyga henne om att byta. Tänk jag kan inte förstå vad hon har fått det ifrån.

Hon har 2 favoritplagg just nu, dels är det pippi-pyjamasen och sen är det en t-shirt jag köpte på Kneipbyn i somras - med pippiså klart. Så om inget annat går kan man alltid testa med dom.

Men hon gick med på att byta kläder efter ett tag. :-)


/L.

Du skämtar?

Jobblivet börjar komma ikapp mig nu, den här veckan bara försvann. Tjofräs lixom. But I like. Hellre det än att sitta & nöta på min kontorsstol.

En stor charm med att jobba är ju FREDAGS-känslan, wiiiii, det är fredag!

Snart checkar jag ut för dagen & får åka hem & mysa med min underbara familj. Äta lite gott, dricka ett glas vin, pussas med alla. Pyssla lite & imorgon kommer mormor, morfar & morbror Anders på middag. Undra just vad jag ska bjuda på då.. Hm. Har ni några tips?

Just det där med att ”pussas med alla” får mig att tänka på Alice, hon är så rolig med sina pussar & kramar. När jag går hemifrån så får jag [pusch å kjaaaam]. Sen ser hon även till att Henry & Pappa får sina pussar & kramar. Här är det rättvist minsann & inget lämnas till slumpen. Imorse pussade jag alla hejdå och preciiiiis när jag skulle gå då poängterar hon ”pappa .. kjaaaaam” och pekar mot Patrik. Aaaa Patrik fick alltså ingen kram, rackarns, det vara bara att gå tillbaka ;)


Dagens tema i mitt liv verkar vara ”du måste skämta”…

1. Strul på sossesnöret.. jag fick vänta 30 minuter på pendeln! Du måste skämta!!!?!

2. Lämnade in 2 par skor på omsulning & klackning. Jag skulle betala kontant när jag hämtar ut dom sen så jag passade på att frågade vad det skulle kosta….
- Mummel mummel…
- Aha.. 120kr?
- Nej 320kr.
- Jaha, okej
- Per par.. och då har du fått 15% rabatt
- VA? Du måste SKÄMTA?
- Nej kolla här i min prislista..

HAHA, skön snubbe, Nej han skämtade inte. Han tog glatt fram sin prislista och visade vad allt kostade. ”Kolla här… ” Suck. Fast han prutade ner det till 300kr/par. Mitt lunchsällskap, Fru S, skämdes & backade fint ut från Skomakaren och sammanfattade det hela i att jag varit hemma för länge. Kanske kan vara så att hon har en poäng. Converse klackar man liksom inte om.

3. Lunchen, glider in på ett sushiställe på Götgatan & ska beställa. Beställde. Sen säger hon i kassan glatt:
- Tack, det e klart om 20 minuter.
- VA? Du måste skämta?
- Nej..
Kom igen, man kan inte vänta 20 min på maten å lunchen. Då hinner man ju inte med någon shopping. Vi gick vidare. Åt på Fenix fick kall mat.. ja nu tror ni jag skämtar va? Men icke. Fast jag skickade ut den & fick varm lunch till slut (ja jag vet att jag e jobbig.)

Nåväl.

Ikväll blir det middag med familjen B på den lokala Kina/Thai restaurangen. Inte heller det är något skämt.. ;) Man måste gynna dom lokala aktörerna ibland I guess ;) Men visst är det fantastiskt att man slår ihop det Kinesiska- & Thailändskaköken bara så där, precis som det var det mest naturliga i världen.

Men till dess så ska jag jobba lite, fika lite, klippa ett knippe färska blommor på torget innan jag tar sossesnöret hem. Ja så är det ju val i helgen också., Spännande! Men det kan bara sluta på ett sätt. Så måste det vara. Ja så måste det vara.

Ha en trevlig helg!
Kram L

onsdag 15 september 2010

Lisas blogg

Min kära vän Lisa bloggar ju också. Nu låter det kanske som att jag började först & hon hakade på men så är det inte. Tvärtom. Hon började blogga när hon blev gravid med min äldste gudson och det är några år sedan nu. Jag tyckte det var så himla kul att följa deras vardag på Sveriges baksida & se Isak växa & utvecklas. Det var väl ungefär av den anledningen jag själv började blogga när jag själv började för ett år sedan. Jag hade egentligen tänkt börja långt långt innan men den där tummen satt uppenbarligen fast någonstans..


Anyway.

Lisa & hennes familj var ju & hälsade på oss i söndags & några bilder från deras besök kan ni få glutta på här om ni e nyfikna ;)

http://lisabogren.se/bloggen/?p=1174

Lisa brukar även blogga om härliga recept så hennes receptbank är också värd ett besök!

Kram L.

tisdag 14 september 2010

Henry


Henry har ju såklart varit på 1års kontroll på BVC.

Han stoltserar nu med en vikt på 11,2 kg och är 81cm lång. Han har dippat lite från sin viktkurva men håller fortfarande sin längdkurva. Men det är inget konstigt alls så som han rör sig.

Han är en mycket glad & charmerande ung man men som visar mer & mer prov på en stark vilja. Han är väldigt bestämd och visar tydligt vad han vill & inte vill. Han är orädd för främlingar & flirtar hejvilt när vi är ute bland folk. Att ha med honom är rena rama "hundtricket"...

Han är super mysig och gosar gärna in sig i min famn och kysser glatt med öppen och super dregglig mun... När jag kommer hem så kommer han farandes mot dörren men tyvärr är inte jag så intressant men min handväska däremot. Han sätter sig direkt bredvid den på golvet och börjar tömma den på grejer. Målet är oftast plånboken och sen skall även den tömmas. Tycker jag känner igen det här beteendet väldigt tydligt från Alice.. Gör alla barn så eller?

Kram Lina

I like

Jag är så himla förtjust i det här trycket av Camilla Lundsten, eller jag är förtjust i många av hennes tryck. Men det här skulle jag gärna klicka hem sätta upp i Alice rum. Visst är det väl fint?

Vi har 2 av hennes böcker också, "äntligen godnatt" & "äntligen bajs", dom är riktigt mysiga & väldigt populära här hemma. Camilla är även med som en av inredarna i Äntligen hemma, hon älskar färg, roliga saker & loppis är verkligen hennes grej. Det var förresten hon som var hemma hos våra vänner familjen B när dom var med i programmet förra året.

Det här trycket är inte på något sätt en nyhet men det var någon annan som skrev om det nu och då fick jag återigen lust att klicka hem det på direkten. Men än är det inte hemklickat.. vi får se hur länge jag kan hålla mig ;)

Bilden har jag lånat från:
http://www.favoritsaker.se/art.asp?id=3638&func=nyheter&varuid=

/L.

förkyld

Bra & dåligt.

Dåligt: att jag inte sprungit en meter sen tjejmilen. Riktigt dåligt.

Bra: att jag kan bänka mig framför idol med en kopp the ikväll & kurera mig.


Kanske inte e så tokigt trots allt att vara lite förkyld ;)

Men apropå löpning, ni som brukar ha löpning som lite vardagsmotion, hur gör ni nu när mörkret faller? Jag vill inte gå ut & springa själv i mörkret, jag tycker det känns lite halvläskigt. Och mörkt blir det ju för 17 redan vid 19 nästan. Springer ni innan tuppen gal på morgonen då elr hur gör man? Drar med en granne kanske? ;) Jag klurar vidare!

Kram

T som i tisdag.

Gutenmorgen!

Jättekul att logga in på bloggen igår & mötas av lite kommentarer! Men känn för den skull ingen press att ni måste kommentera, verkligen inte. Men ni behöver ju inte skriva massa snälla saker till mig ni kan ju skriva precis vad som helst. Skriv vad ni gjort i helgen, vad ni vill shoppa, vad era barn gjort eller precis vad som helst. Det är bara så himla trevligt när ni skriver nått. Jag är lika nyfiken på vad ni gör som ni kanske är på vad jag gör ;)

Gårdagens kundevent på Bro Hof var super trevligt! Jag klev såklart direkt in i min gamla reseledarroll men det var faktiskt bara trevligt. Inte alls så påtvingat som det var i slutet av reseledartiden. Det här var riktigt kul & jag ville vara trevlig :-)
Och det tog faktiskt inte så lång tid att få koll på det mest väsentliga för vår aktivitet..

Bro Hof. Vilket ställe!! Det var så pampigt & vackert där ute. Förstår att det är en golfbana i världsklass. Mindre roligt var det kanske att stå ute i regnet en hel dag.. i converse.. och aningen för lite kläder.. Kvällen spenderades således i röda raggsockor & en ullkofta. Spädde säkerligen på min förkylning hyfsat.

Avslutade kvällen med att totalsanera köket. Tvättade ALLT som gick att tvätta inkl handskurande golvet med såpa. Schaaaaaaaaaaaaaaaaas alla SKATAN bananflugor ;)

Nu är det ny dag & nya utmaningar. Kom lite sent till jobbet men barnen var så mysiga så jag ville inte stressa iväg. Jag ville samla allt mys i en liten ask & ta med mig.

Idag blir 1a kundbesöket – äntliiiiigen! Ska bli kul. Kajaven & pumpsen e på. Nu kör vi!!!!!

Ha en bra dag!
/Lina

söndag 12 september 2010

Devadåettjäklabloggande...

Hehe, hoppas jag inte tråkar ut er så här på söndagskvällen. Eller ni kanske redan sover? Själv skrotar jag jämt runt framåt spöktimmen innan jag kommer i säng.

Apropå säng så har Henry flyttat i helgen. Jo det är sant, han har flyttat ifrån oss och delar numera rum med Alice. Igår var det gråt & tandagnissel (sanning med modifikation då sorkstackarn inte har en endaste gadd än). Men idag gick det bättre!

Tvära kast
Imorgon ska jag till jobbet. Vi har golfevent på Bro Hof. Det är tydligen väldigt flashigt. Jag spelar inte golf. Jag kan inget om golf utan möjligtvis en viss del "namedroping" då maken spelar. Jag vet inte vad man har på sig & inte hur spelet går till. Än mindre den aktivitet jag skall vara på. "Närmast flagg". Det låter ju praktiskt taget livsfarligt. Att stå närmast flagg!?! Ska jag stå där? ... det är nog bäst att jag tar med min skidhjälm för säkerhets skull. Och pumps. Det funkar alltid.

Nej förlåt, gud vad jag håller på, det blir säkert jättekul. Säkert. Hoppas verkligen det bjuds på lunch sen för Bro Hof levererar nog på den punkten.

Nu ska jag sluta för idag, jag lovar & svär.

Men "hörrni",
kan inte ni chocka mig totalt och lämna lite kommentarer imorgon?

Ibland känns det nämligen lite märkligt, ni är trots allt ganska många som är här varje dag men ni bara smyger in & ut igen. Ni lämnar inga spår. Det är jättekul att ni är här! Och det är ännu roligare när ni kommenterar! Så kom igen- lämna lite spår, det är inte farligt alls ;)

Det här är ju som att vara på en fika & när man kommer hem så inser man att man pratat konstant, helt oavbrutet i 3 timmar & man vet ingenting om den man fikat med. För den har inte fått en syl i vädret.

Och så kan vi inte ha det här - eller hur? :-)



Kram L


Ps. Lisa, jag räknar med att 1a kommentaren är från dig :-)

Å brunt blev vitt.


Vi var rätt less på vår bruna och i vår mening fula dörr som dessutom
läckte som ett såll när kyliga vintervindar ven kring knuten.



Så vi bestämde oss för att byta ut den.



Världens bästa svärfar ryckte in och styrde upp. Saken var biff.





Så nu har vi en vit dörr & jag är mycket nöjd!
Det känns som att den passar mycket bättre till huset också tycker jag.

Undra vad nästa projekt blir?
Önskelistan är väldigt lång... men jag tror det kan bli en kamin.
Eller jag hoppas.

/L.



fiasko.

En härlig helg lider mot sitt slut. Vi struntade i allt vad måsten & planer heter och mest mös runt här hemma. Fixade lite. Fikade lite. Lekte lite. Åt & drack lite. Kollade Idol - såklart och idag har vi haft goda vänner på besök.

Långväga gäster, ända från Uddevalla! Dom kom på lunch & fika och vad passade då bättre än att baka äppelkakan jag var så sugen på. Sagt & gjort.

Alice satt på bänken, som alltid, när jag gjorde smeten. Hon är min trogna assistent när jag bakar. Hon vill väldigt gärna hjälpa till att ha i ingredienser & att röra i bunken. Och det får hon så gärna! Men.. idag så stod det en skål med någon vidrig blandning av ättika, diskmedel & saft på bänken (ja jag gör vad som helst för att bli av med om där satans* bananflugorna!).

* blogger gillar inte ordet "satans" - dom föreslår att jag skall skriva SKATAN i stället.. men det blir ju liksom inte riktigt samma sak tycker jag. Dom där skatan bananflugorna.

Anyway.

Så.. när jag vänder mig bort i en hundradels sekund för att hämta någon ingrediens till smeten så ser jag i ögonvrån hur Alice tar upp skålen, häller den försiktigt i min bakbunke och säger mycket nöjt "shåååå".

Man va f!"#%¤#!%&##&"&#¤*

.. ja vad ska man säga? Just den ingrediensen skulle inte i bakbunken förstår du.
Jag fick börja om igen mao.

Till slut blev det en kaka iaf, fast jag måste nog erkänna att det blev fiasko. Tyvärr.

I receptet stod att man skulle ha i myyyyyyyyyycket äpplen och tro mig när jag säger att jag gjorde mitt allra bästa att ha i så mycket äpplen det bara gick & trots att jag var 2,5 äpple i från det dom som gjort receptet lyckats med så var det nog det som skälpte mig & kakan. Samtidigt som den var perfekt i ytterkant så var den helt ogräddad i mitten. Inte bra. Men jag ringlade på den super smarriga kolasåsen och serverade med lätt vispad grädde och mina otroligt väluppfostrade vänner bedyrade gång på gång att det var jäääääääääätte gott. Och dom skulle väl aldrig fara med osanning?
Eller vad tror ni? :-)





Till nästa gång så blir det lite mer kardemumma i smeten, lite färre äppelbitar & ev lite längre tid i ugnen. Men jag tror att min kaka åkte ut efter 30 min och receptet skrev 30-40 min... Men summan av kardemumman är att kakan har potential så jag testar nog igen!



Hur gick det för er? Var det någon som testade kakan?



Hoppas ni alla haft en härlig helg!
Kram Lina



Ps. Visst är det underbart väder vi har!? Idag hade vi 20 grader på seneftermiddagen när vi skulle gå över till familjen B på middag. Det är helt fantastiskt! Både temperaturen & att ha goda vänner som bjuder på middag :-) Ds.

Mina små trollungar!

Lite blandad kompott av foton från veckan som gått.





En morgontrött Henry,
gnager uppgivet på ett smörgåsrån i väntan på att frukosten skall serveras.
Hur länge ska man behöva vänta lixom...


Alice pratar gärna i telefon, hon pratar hellre än bra ;)
Här är det farmor på andra sidan!





Bus i bollhavet.



Ja, jag gillar plommon. Frågor på det?

fredag 10 september 2010

Ja tack!


En sån här form skulle jag gärna ha, tänk så perfekt till en lasagne!

Formarna har funnits länge och säljs i lite olika utformningar av bla Gerbera, Rice och jag tror tom man kan hitta en variant på Mio. Oavsett så är dom himla fina tycker jag!
Om ni tittat på Leila bakar när det gick så hade hon alltid stora härliga keramikbunkar ifrån Gerbera. Så härligt färglatt lixom. Vem vill inte slänga ihop en bulldeg i en sån?


Ha en fin fredag & en riktigt trevlig helg!

Kram Lina


PS. Den här bilden är lånad från broarne. se

torsdag 9 september 2010

Just nu längtar jag till...


Det är något magiskt med den där ön, något som gör att man vill återvända gång på gång. Jag är inte som alla sommargäster som bara vill vara där v.29, tvärtom -jag åker gärna året runt.

Nu är det inte bara ön i sig själv som lockar mig utan jag har förmånen att ha vänner & familj där och dom bidrar naturligtvis till att jag längtar dit.

Men.. Varje årstid har verkligen sin charm på ön. Tänk er en krispig höstdag där dimman lägger en magisk sfär över Visby, löven färgar landskapet, luften är frisk & kyliga vindar piskar in från havet. En lång promenad längs muren, en fika på något mysigt ställe. En bastu & mys framför brasan hos svärföräldrarna. Tänk så mysigt.

Nu längtar jag!

Kram Lina

ps. Tack Destination Gotland för lånet av bild. ds.

& här hemma går det bra!

Ni kanske undrar hur det går här hemma på dagarna? Det går jättebra! Maken är så himla duktig & allt verkar flyta på jättebra. Han har redan hunnit med BVC besök med Henry, shopping & finlunch i Vällingby (han anpassar sig kanske lite väl fort om jag får säg det själv)..

.. han fixar med efterarbete efter dörrbytet vi gjort. Det är lekparks besök, picnic & fikadater. Ja, det verkar inte gå någon nöd alls på varken maken eller barnen. Å jag jag sitter på jobbet & är lite avis.. faktiskt. Men jag får megamysa på kvällar & helger numera. Thats life!

Sa jag att maten står på bordet när jag kommer hem? Ja han e för bra min man! Idag var det ärtsoppa & pannkisar. Barnen total dizzade soppan & vräkte i sig pannkakor. Precis som sig bör, I guess.

puss /L.

Höstsug

När hösten kommer så blir jag alltid sugen på höstiga saker, allt ifrån inredning till aktiviteter samt mat & dryck. Jag såg detta recept på Elle Mat & Vins hemsida och blev himla sugen på att svänga ihop den till helgen, den verkar himla smarrig.


Nu skulle jag bara haft ett äppelträd - då vore lyckan gjord. Men man kan även plocka äpplen på torget eller på ICA har jag lärt mig. Även svamp kan man plocka där & tro mig när jag säger att det är mycket lättare att hitta massa svamp på ICA än i skogen.







Saftig kola-, kardemumma- och äppelkaka

• 50 minuter

En saftig kaka med mycket äpplen som får extra skjuts av den goda kolasåsen.

• 1/2 dl kokos + smör till formen
• 2 ägg
• 2 1/2 dl socker
• 1 dl mjölk
• 60 g smör (smält)
• 2 1/2 dl vetemjöl
• 1 1/2 tsk bakpulver
• 1/2 tsk kardemumma
• 3–4 äpplen beroende på storlek (urkärnade och klyftade)
• 1 tsk kanel
• 1 tsk socker
• vispgrädde till servering

Kolasås:
• 1 dl vispgrädde
• 1/2 dl strösocker
• 1/2 dl ljus sirap

Sätt ugnen på 175°. Smöra en rund form och bröa den med kokos. Vispa ägg och socker vitt. Tillsätt mjölken och det smälta smöret. Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma och blanda ner det i vätskan.Häll smeten i formen. Sätt äppelklyftor tätt i smeten. Strö lite socker och kanel ovanpå och grädda i ugnen på 175° i ca 30–40 min.

Vispa ihop ingredienserna till kolasåsen i en kastrull. Koka kraftigt i 2–3 min och låt svalna. Ringla den ljumma såsen över kakan strax innan servering och servera med lättvispad grädde.

Lent, sött och syrligt på en och samma gång.

Ja, så nu har ni också möjlighet att testa den i helgen, det vore väl mysigt om vi alla ätit samma kaka i helgen om än inte tillsammans!

Kram
/L.

tick tack, tick tack

Just nu vill jag ha en herrklocka, en klassisk, enkel med stor rund urtavla. Inge guld & trams utan mer "clean". Någon som har något tips på vart jag hittar det?

/L.

vinden, källaren eller i butik?

Här kommer en snabb hälsning från jobbet. Ja för jag jobbar ju nu. Märkligt. När jag väl börjat igen så känns det som att jag aldrig varit hemma. Är det inte galet? Jag var ändå hemma 2,4 år...



Största utmaningen just nu är att hitta några kläder att ha på sig, jag skäms att säga det men min garderob är ett enda kaos och fortfarande så finns det ouppackade kartonger med kläder, skor & väskor. Ska verkligen försöka göra ett ryck i helgen och få någon ordning på min garderob. Hur svårt ska det vara liksom? Det var inte direkt igår vi flyttade in...

En annan lösning på problemet är såklart att köpa nya kläder. Den lösningen lockar mycket mer än att spendera en dag i källaren & på vinden.. för det kommer även reslutera i massa jobb i tvättstugan & att åka med kläder till erikshjälpen. Idag påbörjades iaf projekt "lunch-shopping", vilket resulterade i ett par svarta jeans med skinn på och en svart blus. Riktigt snyggt. Men det kräver ett par snygga pumps- det kan kanske bli morgondagens lunchprojekt!
.... fast undra just om man kan ha jeans m skinnlappar på jobbet. Jo, på jobbet kan jag nog ha det men kanske inte på alla kundbesök. Nåväl. Pennkjolarna måste ju också luftas!

/L.

tisdag 7 september 2010

Solresa, Spa eller en kopp kaffe i Säffle?


Ja det är frågan de.
Sist vi hade tjejträff så beslutades det att vi skall börja spara pengar tillsammans för att göra någon rolig aktivitet eller resa ihop. Så nu har jag öppnat ett sparkonto som vi skall fylla till brädden med pengar & så får vi väl se hur långt vi kommer. Maldiverna känns långt bort, vi får väl se hur länge vi orkar vänta innan den första aktiviteten, vem vet - vi kanske bara har råd med en kopp kaffe i Säffle?

Oavsett så ska det bli jättekul. Kul att vi ska göra nått tillsammans, bara vi.
Himla mysigt!


Så här såg det ut sist vi sågs....

Tina bjöd in till en super trevlig kväll hemma hos sig med god mat & spa-tema.
Här har vi precis anlänt & slurpar gladerligen i oss av den goda välkomstdrinken
(som verkligen satte fart i hönsgården :)



Ja.... spa-tema som sagt var....


Att bubbla under stjärnklar himmel var en höjdare!
Ett glas rosé där till gjorde inte saken sämre.



Framåt småtimmarna vaknade "mini" & alla ville sååååå klart känna på sparkarna.
Det är ett härligt gäng tjejer vars gemensamma nämnare är grundskolan, vi är alla barndomsvänner som vuxit upp tillsammans. Men idag lever vi helt skilda liv & ses bara nån gång per år. Å det är så mysigt när vi väl ses.
Ser verkligen fram emot nästa träff!
/L.

Osis

Himla osis att barnen åt blodpudding ikväll. Nu är dom då alltså 3 mot 1. Suck.

Men nu börjar Idol, yippi! Skall genast bänka mig i soffan & följa spektaklet. Behöver jag ens nämna att jag hoppar över löpningen idag ;)

Kram /L.

måndag 6 september 2010

betong

Jag lovade att visa er resultatet av mitt betong-gjuteri tidigare.
Så nu kommer det här...

Stor kruka


Liten kruka



En ros



& ett fat.




Att gjuta var jättekul och man blir verkligen biten av det!

Min första gjutning är egentligen ganska misslyckad.
Men tills dess att jag får tid att gjuta igen så får mina sk alster kampera i min trädgård.




Det är verkligen bara fantasin som sätter gränser när man ska till att gjuta.
Efter första gjutningen så såg jag potentiella gjutformar överallt :-)
Mitt enda tips till er som står i startgroparna är att endast använda er av lite levande material, sånt som är "ruckbart". Annars blir det väldigt knepigt att få loss formarna. Till rosen har jag användt en silikonform (sockerkaksform) och det var det ultimata att gjuta i. Förutom det behöver man bara en säck finbetong (jag hade 20kg och allt gick åt), vatten, något att blanda i, matolja, lite formar & ev någon tyngd. Samt tålamod att vänta ett dygn eller två på resultatet.


Till nästa gång har jag skaffat mig en "betongvisp" för att få massan finare och minimera antalt luftbubblor. Men lite bubblor & ojämnheter tycker jag eg bara e charmigt.





Lycka till & lova att berätta om ni gjutit,
vad ni gjutit & dela med er av era tips & erfarenheter!





Kram

söndag 5 september 2010

11e timmen

Tänk att jag alltid ska ha såå kass framförhållning. Jag börjar ju för 17 jobba imorgon.. och då vore det väl bra om jag hade letat reda på en kostym, ett par pumps & en väska till det? Istället för att irra runt som en yr höna i morgon, arla morgon stund..

Tror ni jag har det? Icke. Jag måste verkligen ta tag i det pronto!

För det känns aningen pårökt att glida in på kontoret imorgon i converse & med en skötväska dinglandes på axeln.. första dagen efter 2,5 års mammalediget lixom. Då kan jag ju lika gärna ha lite frukostgröt i håret också.

Nej men jag ska ta tag i det NU.

Måste bara bekänna en sak först...
jag skulle precis ta bort nagellacket men det gick inte alls. Svor lite för mig själv & undrade hur ambitiös jag egentligen var när jag målade naglarna sist jag målade - det här satt ju som berg. Sen ser jag flaskan... Eye make-up-remover....

Ja men ni ser ju. Herregud.
Om jag bara kommer till jobbet imorgon får jag vara nöjd känner jag ;)

Puss /L.

Underbara lilla Henry




Idag fyller världens goaste lilla unge 1 år.
Älskade lilla Henry



Som alltid blir jag lite nostalgisk vid dessa högtider.
Tänk er, 1 år. Vart tog det här året vägen? Vart tog min lilla bebis vägen? Nu är han världens underbaraste lilla kille som springer runt här med ett enda stort leende i ansiktet mest hela tiden. Han skrattar & busar & visar prov på riktig humor. Han fixar & donar, pysslar & leker. Sötfis.


För ett år sedan hade vi precis kommit upp till vårt rum på Danderyds BB-hotell med vår lilla kille. http://lina-itsallaboutme.blogspot.com/2009/09/familjelycka.html


Och Sverige mötte Ungern i fotboll. Vissa saker verkar återkommande ;)


Igår hade vi 1års kalas här hemma & det var jätte mysigt. Jag hade tänkt visa er lite bilder men bloggen trillskas & har sig så ni får hålla tillgodo med en bild på fika bordet.


Som jag nämnde tidigare så har jag haft bak-maraton vilket resulterade i bullar, kärleksmums, 3 hembakta tårtor med hallon & egenhändigt gjord vaniljkräm, 2 sorters småkakor & lite chokladmaränger. Det blev tummen upp!



Kram L.

Tjejmilen


22 638 tjejer radar upp sig för start





Världens bästa hejjarklack picnic'ade i gröngräset.




Bildbevis, Jag & Fru B.

(mångot i det mega fula gula linnet är alltså undertecknad)

Antar att ni kanske undrar hur det gick, eller?

Jag hade 2 mål, det första var att springa hela milen &
det andra var att göra det på under 60 min.
[Alora]...

Jag sprang hela, jag gick i mål på 57.24 och jag kom på 3356'e plats av 22 638.

Så jag är nöjd med min insats.
Blodad tand? Nja, kanske.



Medaljbärare ♥


Vilken helg!

Tjingeling!

Här har varit fullt fart hela helgen med bak-maraton i fredags, 1-års kalas i lördags, byte av ytterdörr & idag var det då dax för tjejmilen (som om någon nu haft en möjlighet att missa det.. ;)

Benar upp denna galna blandning i lite olika inlägg tror jag!

/L.


Ps. imorgon börjat allvaret... back to work!

lördag 4 september 2010

Nu är det dax.


Tjejmilen. Söndagen den 5e september. 28 000 tjejer. Djurgården runt. Folkfest. Det kändes så avlägset & overkligt när jag fick anmälan i present i mars men nu är alltså dagen här. Imorgon!

Helgen har gått så fort & jag har haft fullt upp, så fullt upp att jag tom glömt att tvätta mina träningskläder. Men dom tvättas nu, ska bara vänta på att maskinen blir klar & sen ska jag gå & lägga mig.

Det känns lite pirrigt måste jag säga. Jag är förväntansfull & det ska bli roligt men samtidigt lite nervöst... jag har ju skrivit om det här. Tänk om jag inte klarar det.. Just nu känns det ungefär som om att jag berätta om ett nytt jobb innan jag ens gått på anställningsintervjun.. ;)

När jag fick nummerlappen igår så såg jag också att jag ska springa i tidtagningsklassen! AHHH! Typiskt, då kan jag ju inte ens ljuga för er om jag får askass tid..

Natti natti.
/L.

Världens dyraste mössa?

Är det okej att betala 650kr för en mössa?

fredag 3 september 2010

Morr

Jag tror jag blir tokig. Jag blir sååå irriterad på vår toalettsstols följetång att jag helt seriöst överväger att skaffa utedass.

Att den nya toalettstolen inte skulle passa det förstod väl alla. Man kan väl inte ha en sån tur att den skulle passa? Nej det kan man inte. Så den lämnades tillbaka igår.

Tillbaks på ruta 1.

Vi har en Svedbergstoalett. Inte en från stenåldern utan en hyfsat modern. Svedbergs har inga serienummer på sina toaletter... Så nu har vi fotograferat stolen & mejlat dom. Och idag kom svaret.. & då finns det så klart ingen sits som passar den stolen längre. Men dom har en sits som passar ganska bra. Ganska bra? Och till det fashionabla priset av typ 800 pix. Man kan ju bryta ihop för mindre! Men det finns visst inget alternativ. Så klart. Och på beställnings varor finns inget öppetköp. Sååå klart.

Jag hade mycket hellre köpt en kudde på Svenskt Tenn för dom pengarna. Men den kan man viss inte kissa på. Eller borde väl inte ialafall.

Nåväl. Nu är toalettsitsen beställd iallafall.
Lyxade till det med en ny spolknapp också. Helt crazy.

/L.

torsdag 2 september 2010

DaGen i BiLdeR



Alltid lika härligt att komma in till stan & insvepa lite cityluft!




Mot Kungsholmen & lunchdate vid gamla ROOM.




Efteråt blev vi hembjudna till Johanna & Agnes på fika & lek.
Mycket spännande tyckte Henry & väldigt trevligt tyckte jag!




På väg hem igen.
Jag skulle färga håret chokladbrunt här om dagen.. det blev aningen mörkare än så.
Så nu glider jag runt & känner mig very Italian.


Man blir ju lite trött efter att ha stiftat ny bekantskap & hängt inne i stan.


puss /L.






Torsdag

Idag var jag aningen seg när jag slog upp mina blå. Igår firades den 3e bröllopsdagen, mormor & morfar var barnvakt, bord var bokat på vår favorit restaurang, en utsökt 4 rätters italiensk middag, gott röttvin & sen när vi kom hem vankades champagne & en lätt nostalgi trip i form av lite tittande på film från vårt bröllop.

Gud så kul det var! Nu hittade vi inte all film men det vi såg var fantastiskt roligt. Så många roliga & fina tal, fantastiska sånger & sen vilket röj det var.. Riktigt skoj att se. Man glömmer så fort..

Mest rörande var Patriks farfars tal. Han gick bort förra sommaren och det blev så otroligt känslomässigt för oss båda att se honom & höra han tala till oss. Fina Totte. Jag är väldigt glad att han var med oss på vår stora dag.

Han finns alltid med oss & denna sommar mer än någonsin då vi bodde i hans & hans frus sommarstuga. Men jag vet att han sitter där uppe i himlen, skrockar lite, dricker en sk Totte Grogg, nöjd över att vi förde familjens namn vidare, missnöjd över att jag var en sån sopa på tennis men väldigt glad ändå att jag & Patrik hittat varandra.

Han var härlig Totte! Skål på dig där uppe! Om det inte är fritt med Tottegrogg där uppe så lovar jag att ta med renat & grape tonic när vi ses igen, så kan vi ta en grogg på din nya altan sen.

Idag har Henry & jag varit inne i stan på lunch- & lekdate. Det var super trevligt! På väg dit skulle jag bara köpa en mössa till honom. Såg en så fin från Villervalla. Men när jag kom in för att betala så såg jag ju så klart massa annat fint också... Typiskt. Jag skulle ju bara köpa en mössa.. Det blev en dyr mössa.

Ikväll blev bjöds det på lasagne i Casa Blomér, sen en liten löptur på det. Bara en liten. En halvtimme. Idag gick jag nämligen in på Tjejmilens hemsida för att kolla hur man skall förbereda sig inför ett sånt lopp. Förberedelserna började väl i typ april... Och nu är det 3 dagar kvar. 3 dagar!! Idag skulle man springa lite lätt & sen skulle man vila tills på söndag. Passar mig utmärkt - att vila alltså.

Jag har fått tillbaka min kamera också, kan tänka sig att det blir en fotokavalkad inom kort ;-)

Kram L.

onsdag 1 september 2010

Bröllopsdag



♥ Idag firar vi 3-årig bröllopsdag ♥