onsdag 30 juni 2010

I love förorten

ikväll skulle jag städa, tvätta, diska & så springa... (åhhhh vilken ångest, NU är jag frisk igen så nu MÅSTE jag börja springa..) Men så tittade Fru B in med sina coola brillor & yviga kaluffs. Så nu har vi pratat bort den här kvällen. Gud så underbart!!! Så enkelt & så trevligt!

Förorten är ju liksom "landet in the city", typ*


Nej nu blir det kaffe, lite sent kanske men det är väl ändå bara gamla tanter som inte dricker kaffe efter kl.18!? Java, Ja tack!

Auf wiedersehen!
/L.


*garvar högt för mig själv åt denna tonårsmening, men den får stå kvar. Kanske kan jag bjuda någon av er på ett extra levnadsår också - det vore väl nice!

Åter på fastlandet

Godmorgon världen!

Nu är vi hemma igen, en liten stund iallafall. Gotland var alldeles alldeles underbart, vi hade med oss det fina vädret ner och det höll i sig hela vistelsen. Det var massa sol, vin, mygg, midsommarstång, drickE, mat vid havet, lusthus, vänner, släkt, tennis, kalas & allmänt gemyt! Självklart finns masssssssssssssa bilder, jag ska dela med mig av några stycken så fort jag får någon ordning på dom. Det är medaljens baksida, att ta många foton.. jag laddade över ca 350 bilder igår och sen skall det väljas ut kanske 5 som får sammanfatta allt. Inte helt lätt.

Apropå fotografering så läste jag i senaste Mama tror jag det var - att vi fotar sönder våra barn.. fick en tankeställning. Jag kände inte igen mig helt men dock så släpar jag nästan jämt på kameran. Kanske ska parkera den lite i sommar och se verkligen direkt och inte via kameran. Pussa mer på barnen och bara vara! Låter ganska skönt nu när jag skriver det..

Igår när vi kom hem så hade rosorna slagit ut, dom är rosa & jättefina. Vilken härlig överraskning! Men ALLA andra blommor var stendöda. Lite trist. Trädgården känns lite sisådär just nu, jag vill så gärna "piffa" men det känns helt meningslöst när vi inte sa vara hemma så mycket i sommar. Får fixa till den när vi kommer hem igen!

Det här med semester är inte bara rosenrött, barnen har ingen dygnsrytm kvar och har jättesvårt att sova. Vilket gör att jag & mannen börjar blir frustrerade, det är inte så roligt att påbörja "nattning" vid 19-20 och fortfarande hålla på kl.23... det blir liksom inte så mycket kvar av kvällarna. Någon som har någon universallösning på problemet? ;)

Och nej Viktoria, det funkar inte att köra "det är natten NU" mantrat ;)

Nu ska jag gå & pussa på mina barn.
Ha en fin dag!

Kram
/Lina

tisdag 29 juni 2010

It's mine!


Så äntligen har jag köpt min bag från Svenskt Tenn, jag valde länge och väl mellan den här och Manhattan. Jag hade tänk mig en Manhattan, den känns klassisk och snygg. Men så hade dom precis fått in den här somriga godingen, elefanttrycket i ny färg - turkos.

Det blev den till slut & jag är sååå nöjd!

/L.


Ps. nu gör dom väskorna i ett nytt mer slitstarkt tyg, lite vaxad nästan så nu kommer väskorna hålla sig fina lite längre. Om det är någon som tvekar.. ;)

tisdag 22 juni 2010

Lantluft...


Igår var jag & Mia och hälsade på vår barndomsvän Tina. Hon bor mellan Enköping och Västerås mitt ute på landet i en liten idyll!
Vi kom dit, fick en kopp kaffe, barnen lekte fint i samma rum... Vi tänkte det HÄR, det är livet på en pinne. Fan va vi har det bra. Då säger Mia, passa på att NJUT nu tjejer och när (inte om) kaoset bryter ut så kan vi iallafall minnas de här första 15 minuterna av lugn...
Det blev 10 minuter.

Gänget - the kids - våra små älsklingar!



Hm...


Henry myser kungligt på altanen.
Grymt härlig gunga, en sån vill JAG också ha!




Famnen full av kärlek!
Alice, Skrållan, Me myself & I och lilla Henry.



Tack Tina för en supermysig dag!!

Kram Lina




Ps. Finns fler bilder frå dagen på facebook..


måndag 21 juni 2010

Im alive

Här har det varit bloggtorka, ofrivillig, jag har haft strul med Internet flera dagar så jag känner lite lätt abstinens just nu ;)

Helgen var toppen, super, strålande!

Fredagen bjöd på "girls night out" - alldeles alldeles underbart! SATC2 var precis så bra som jag visste att den skulle vara. Jag var iofs aldrig orolig att den skulle vara dålig, det förstod väl alla att ett gäng mossiga män till filmkritiker skulle såga den - men vad fattar dom? Inte ett smack!
Efterföljande middag bjöd på ostron, champagne & annat gott och naturligtvis var vi tvungna att dricka Cosmo. Det vore liksom generalfel att inte göra det.

Sen i lördags var det ju otroligt vackert kungabröllop i Hufvudstaden och lilla Frank döptes i Västerås. Vi var inte bjudna på bröllopsmiddag men dock på dopfika! Efter dopfikat blev det spontanmiddag & massa gemyt. Tack tack tack!

Och gårdagen bestod av hemmafix, Patrik gick lös på ogräs & vår sk gräsmatta & jag hann smita iväg en snabbisloppis - wiiiii! När jag kom dit stod stora anslag "70% på allt".... jo man tackar, jag var i himlen... hehe... Jag fyndade så bra jag bara kunde under viss tidspress! Kom hem med en byrå, en pannkakslagg, en kristallvas, två uppläggningsfat, en burk, en silverbricka med tillhörande liten vas & 4 små blåa tallrikar. Och allt till de fantastiska priset av 192 pickadoller. Vad säger ni om det va? Inte illa alls om jag får säga det själv.


Och idag har jag varit och hälsat på en barndomsvän. 3 mammor, 6 barn, lantluft & sockerchock och inte att förglömma det obligatoriska kaoset. Underbart!

Ja och nu borde jag inte alls sitta här utan packa packa packa för imorgon bär det av mot öjn, äntligen!!

Kram

Ps1. Kökslampan är äntligen uppe nu, blev riktigt bra. Loppis rockar fett.
Ps 2. Har på känn att helgen resulterat i en del fina bilder så OM jag hinner ska jag lägga upp några här.

torsdag 17 juni 2010

Smultronställe

Här. Precis här, kommer jag att spendera min sommar! Den här vyn kommer att vara det första jag ser varje morgon och det sista jag ser innan jag går och lägger mig. Om jag längtar? Det kan ni skriva upp att jag gör!

/L.

Premiärbad men ingen kökslampa

Ingen kökslampa idag heller. Idag fallerade upphängningen på att vi inte hade någon vit krok. Så då får väl det åka upp på morgondagens todo-lista.

Men idag hann jag med att besöka 2 "loppisar" och utökade därmed min samling av blå tallrikar. Nöjd. Läkarmissionen hade dessutom halva priset på allt så det slank med ett "garage" till barnen. Nu har jag duschat & skrubbat det så det är rent & fint. Så får vi se om det blir någon hit imorgon när dom kommer ner i lekrummet.

Efter dagis hängde vi i en av parkerna med massa andra mammor & barn. Supermysigt, barnen gillar det, mammorna gillar det, win win ;) Nu har dom även öppnat den lilla kiosken i parken så mammorna kan köpa kaffe och barnen glass. Så nu behöver jag inte ens tänka på att packa med fika. Hur grymt är inte det? Sist jag var där så gjorde jag dock misstaget att köpa olika glassar till mig & Alice. Jag köpte en sandwich och hon valde en liten vaniljpinne. Men sen ändrade hon sig... såklart. Så jag fick sitta i sandlådan och äta en liiiiiten vaniljpinne medans hon smaskade i sig min Sandwich så det stod härliga till. Det var inte riktigt så jag hade sett det framför mig när jag handlade glassarna... Så idag köpte jag 2 likadana glassar! Men idag var såklart min favvoglass slut. Nåväl.

Dom har även en pool i parken så idag ville alla barn bada, sagt & gjort. I med allihopa inkl mig & Henry. Jag badade iofs bara benen, någon ordning får det lov att vara. Det passar sig liksom inte att mammorna nakenbadar som kidsen har jag fått för mig ;)

Kram Lina

Altzeimers

Jag börjar seriöst undra om jag har fått Altzeimers!

Är inte det här tecken på det så säg?

Eftersom jag har punka på dubbelvagnen och jag fick en akuttid till Henry 09.15 idag så tog jag bilen förbi dagis och ner till centrum och vårdcentralen. Sen strosade jag omkring lite där nere, fyndade lite i barnaffären, gick på apoteket. Försökte lura ner någon av fruarna B på en lunch men det gick inte. Så då gick jag hemåt istället. Sen när jag kommer hem så tycker jag att det är lite märkligt att inte vår bil står där. Undra vart den är.....



...

......

........

AHA, den står nere i centrum.


SUCK! Så nu måste jag gå ner igen och hämta den.
Ja har man inget bättre för sig så kan man såklart ränna dit fram & tillbaka några gånger.


Auf Wiedersehen.
/L.

Godmorgon!

Ni har väl inte missat att Polarn & Pyrets sommarrea börjar idag!!?

Här blir det frukost på stående fot medans jag försöker få en tid på vårdcentralen till Henry. Dom får lov kolla på honom idag.

Ha en fin dag i solen!


Kram Lina

Update: vi gjorde halsodling på Henry idag men det visade ingenting, öronen ser som vanligt - inte friska alltså, men det gör man inget åt. Så det är bara att avvakta, som vanligt. Och något annat som är precis som vanligt är att han gråter och är ledsen här hemma och när vi kommer till doktorn så blir han så glad så glad och socialiserar värre än värst. Och jag sitter där som ett miffo och nästan skäms när dom ler lite överlägset och säger "Nej då, den här gossen är det iiiiiinget fel på, han är ju så pigg & glad så mamma behöver INTE oroa sig... "
Henry fick ett bokmärke av doktorn idag.. undra hur länge sen det var han hade barn? Ett bokmärke till en 9 månaders bebis.. Hm? Henry smaskade gladerligen i sig bokmärket.

onsdag 16 juni 2010

Jag blir gaaaaaaaaaaaaaalen

bloggen ser helt MÅNGO ut och jag får ingen ordning på den. Jag är så sjuuuuukt irriterad & frustrerad nu. Kan det inte bara funka? Bli som jag vill? Lite flexibiltet är det för mycket begärt? Tydligen.

Morr. Blä.

Jag lägger ner för idag. Imorgon är en ny dag. Kanske en bättre?

Behöver jag säga att kökslampan fortfarande ligger på golvet?
Och det är punka på vagnen. Fast nu på det andra bakhjulet..

/L.
Gud så fort dagarna går nu. Jag har alltid retat min man som nästan blir ledsen när sommaren börjar för att den snart är slut. Och helt plötsligt känner jag likadant. Det är så mycket jag vill göra & så lite tid... och sen ska jag visst börja jobba igen. Nej men fy. Måste man verkligen det? Kan man inte bara få vara hemma jämt? Jag menar, hur 17 ska jag hinna med allt jag vill göra om jag ska jobba hela dagarna också?

Ja men vad händer här hemma då? Som alltid så är det massa småpyssel och en konstant sjukstuga här, jo men visst Henry stackarn är sjuk sen i söndags. Feber & förkylning. Men om man bortser från det så tycker jag att det är tummen upp. Eller jag är iochförsig heller inte frisk, har varit krasslig sen vårruset och inte sprungit 1 meter sen dess. Illa.

Men om man bortser från det också så e det fint! ;) Jag har hunnit med lite shopping inför sommaren, det är ju en hel del som skall införskaffas till alla... jag frågade mannen om det var okej att Henry fick ärva Alice urväxta badrock? En rosa "Hello Kitty".. och han muttrade nått i stil med att det gick väl an ;) Så bra, en sak mindre på inköpslistan! En badrock gör väl ändå inget? JAG tycker han e söt i rosa!

Från rosa slänger jag mig vilt över till nått annat rosa - nämligen rosé!

Javisst, igår var jag hemma hos en av tjejerna i mammagänget och drack rosé och chokladdoppade jordgubbar. Det var mycket trevligt! Vin, inga barn, skratt & prat i massor!

Men jag hann bara till bussen innan kaoset var ett faktum... Alice hade haft en glaskula i golvet (en sån där med snö i som man vänder på), den gick i tusenbitar och Henry lyckades såklart hinna krypa i det och fick glas i handen. Stackarn. Men sen Patrik fick ordning på allt & barnen i säng! Ja det är inte alltid lätt att vara själv med barnen.

Vi får bara hoppas att det går bättre på fredag när barnens mormor & morfar kommer hit för att vara barnvakt. Patrik är nämligen i Norge och jag ska ut IN THE CiTY!!!! Jag längtar ihjäl mig!

Jag har inte varit ute på flera år, känns helt galet när jag skriver det. Men när jag väl började närma mig att jag skulle kunna gå ut efter Alice var född så var jag gravid igen med Henry så någon helkväll med cocktails kändes inte så aktuellt.. Fanta i plastmugg är liksom inte lika kul. Men NU känns det väldigt aktuellt!

Så på fredag ska jag & Tessan se SATC2 -äntligen!!! Sen blir det middag på Le Rouge och efterföljande cocktails - Tjohooo! Det skall bli så himla kul! Guldklänning är införskaffad & jag är på gränsen till övertaggad.. det kan väl förmodligen bara sluta på ett sätt när man släpper ut kalvar på grönbete ;) HAHA.. får se om det blir någon rapport efter den kvällen ...

Nej nu ska jag se om jag kan få något mer gjort ikväll. Jag vill få ordning på den här förbaskade bloggen och sen vill jag få upp förra veckans loppis-fynd. En kökslampa :-)

Over & out.

Ps. idag fick jag en present av min man, bara sådär ... en spamanikyr! Vilken trevlig överraskning, jag skall genast boka in en tid! Lite "mamma-lyx" är aldrig fel. Tack älskling!

måndag 14 juni 2010

Helgen i bilder!

Helgen spenderades hos familjen Bogren i Uddevalla.

Det var en jättemysig helg, härligt att få umgås lite längre tid än den vanliga fikan eller middagen om det som oftast blir. Så var det var kul att äntligen få se deras fina hus också!

Helgen bjöd på 30-års firande, champagne, god mat, goa ungar, en utflykt & sist men inte minst en cykelpremiär!


Isak gillade sin nya såpbubblepistol.




På lördagen gjorde vi en dagsutflykt till Lysekil.



Där blåste det ordentligt och sommaren kändes långt bort..



pappa & dotter ♥




Lysekil


Modernt familjefoto,
så himla modernt att inte ens hela familjen kom med..



Vi besökte havets hus & efter det vankades det räkmackor & pannkisar för hela slanten.





Melvin & mamma Lisa




Hos familjen Bogren bjöds det på massa gott att äta & dricka under helgen & alla hade sina favoriter. Alice älskade verkligen smoothien som bjöds till frukost! Hon drack så många glas at jag tappade räkningen..


Henrys favorit ;)



På söndagen hann vi med en cykeltur till parken innan vi skulle åka hem igen.
Alice fick låna Isaks trehjuling och på den nådde hon ner till tramporna.
Så hon cyklade (eller [scyklaa] som hon sa) hela vägen till parken!
Så himla duktig, våra stora lilla tjej!

Sen bar det av hemåt igen och många timmar senare, efter både stopp på Burger King och hemma hos mina päron, så landade vi trötta men glada i vårt lilla hus.
Att brassa 43 mil i ett sträck är inte ett alternativlängre på något konstigt sätt. Och att ha radion på är helt överskattat när man kan sjunga imsevimsespindel & en kulen natt natt natt för fulla muggar istället. Tur att dom små liven sover ibland iallafall så man åtminstone får bläddra lite i en trevlig tidning ;)
Tack familjen Bogren för en jättemysig helg!
Kram Lina


jag är helt handikappad

Men inte så att det räcker till att få parkera i en handikappruta, tyvärr.

Jag är såååååå dålig på datorer, jag vill bara att allt ska funka men så fort det inte gör det så känner jag mig helt HANDIKAPPAD.

Jag fattar ingenting, jag vet inte vad jag ska göra och självklart heller inte hur jag ska göra. Ja, så nu ser min blogg ut så här. Mot min vilja. Varför finns det inte en "ångra-knapp"? Men nu får den se ut så här tills jag får till det. Om jag får till det.

Morr.

torsdag 10 juni 2010

En tidsmaskin & ett riktigt fynd!

Idag var jag in och hälsade på på jobbet. Himla märklig känsla att kliva in, jag gick hem på mammaledighet i maj 2008 - det är alltså drygt 2 år sedan. Men allt var sig likt. Samma människor, samma platser, samma snack. Har tiden stått stilla? Märkligt. Och något som är ännu mera märkligt är att jag ska börja jobba igen efter sommaren. AHHHHH!! Känns som jag måste njuuuuuta av varenda dag nu!

Efter mötet på jobbet blev jag iväglurad på Filippa Ks utförsäljning. Fast jag varken hade tid eller pengar. Jag hade ingen aning om hur jag skulle hitta dit men jag stoppade ev brevbärare och frågade efter vägen. Han stannade upp, log, funderade, tittade på mina skor. Och sa, Okej, du kan gå - jag ska förklara vägen!
Tyckte det var lite sött, jag hade ett par ballerinas på mig som tar var. På utförsäljningen var det lugnt, jag har aldrig varit med om något liknande. Jag kunde tom släppa ner Henry på golvet så han kröp omkring där medans jag botaniserade runt. Det fanns så klart massa fint men jag föööööööööööööörsökte verkligen att inte shoppa. Konstigt måtto när man väl är på en utförsäljning. Helt värdelöst måtto vid närmre eftertanke.

Först skulle jag iallafall köpa en klänning, en blus och ett skärp men väl vid kassan snålade jag ur och sa att hon kunde hoppa över blusen. Kände mig lite osäker på den och samtidigt aningen förnuftig. Väldigt förnuftig. Alldeles förnuftig.

Men just nu så överväger jag ett inköp av en väska jag spanat på på Svenskt Tenn alldeles för länge men jag vet inte riktigt hur jag ska kunna få min make att tycka att det verkar som en bra idé att köpa den. Men jag vill så gärna ha den. Får klura ut något smart ;)

Ibland önskar jag att jag var Tjorven,
minns ni scenen i Saltkråkan när hon så gärna vill ha en tårtbit till?

Hon tittar upp i himlen och säger:
-Gode Gud får jag ta den sista tårtbiten?
Sen svarar hon själv på frågan med djup stämma:
- Jaaaa det fåååår du.

Så himla smart! ;)

Å nu glider jag som alltid in på ett sidospår. Back on track. Blusen.
Vet ni vad som ligger i min shoppingkasse när jag väl kommer hem?
Blusen! Helt galet, hon måste packa ner den av rena farten fast jag sa att jag inte skulle ha den. Min första tanke var att jag måste lämna tillbaka den men sen la jag mig ner tills det anfallet gått över och nu ser jag den som ett riktigt fynd ;) Tack för det!

Nej nu ska jag göra ett litet ryck, imorgon bär det av mot västkusten för ett besök hos mina gudsöner och deras päron. Det ska bli såå mysigt att hälsa på dom och se deras hus! Hoppas bara att inte västkusten bjuder på vägrätt regn - ni har väl sett att alla går med paraplyet framför sig i Göteborg? Det är ingen som har det ovanför huvudet som vi vanliga dödliga har. Nej för där regnar det alltid framifrån, inte uppifrån. De ni.

Så nu checkar jag ut för helgen. Önskar er alla en underbar helg!

Kram Lina

Henry 9 månader

Vår lilla goding fyllde 9 månader i lördags och igår var vi till BVC för den vanliga kollen.

Vikt: 10 515 gram
Längd: 76 cm


Henry klarade av 9 månaders testet galant och dom tyckte han var en mycket social ung man. Och det är han. Vilket är himla härligt. Det är aldrig några problem med honom. Han kan sitta i alla knän och kryper runt och spanar in nya miljöer. Eller kryper & kryper, just nu kör han någon "monkey style" -han kryp/går skulle jag nog vilja kalla det. Sen reser han sig upp emot ALLT.

Igår satt jag & tittade på en av mina blåa tallrikar och tänkte för mig själv att den tallriken är himla fin - kul att jag hittade den. Sen hann jag inte tänka så mycket mer, jag reste mig - gick till diskbänken, vände ryggen till i någon sekund. KRASCH!!!!!!!!! Då har Henry rest sig upp, så han står och håller sig i en köksstol med ena handen och drar ner den fina tallriken i golvet med den andra. Ja. Det var den tallriken. Noterar än en gång att jag inte ska vända ryggen till.

Han är väldigt nyfiken på allt och vill leka med precis allt som Alice leker med - vilket gör henne aningen frustrerad. Stackars lilla storasyster. Han lyssnar även på tilltal, ikväll reste han sig emot fönsterbrädan och skulle precis ta tag i en blomma, då sa jag NEJ, han tittade fundersamt på mig, tag sakta bort handen från blomman, flyttade sig ett steg i sidled och sträckte sig efter nästa blomma istället ;)

Nåja, han lyssnade i allafall.

/L.

tisdag 8 juni 2010

Öppnaförskolan

Idag fick Alice vara hemma, hon var inte sjuk men jag tyckte det kunde vara mysigt och jag ville passa på att gå till öppnaförskolan innan dom stänger för sommaren.





Alice är mycket stolt över sin lillebror och kramar honom gärna och påkallar uppmärksamhet bara för att visa Henry [Heenna]. Henry fick låna syrrans extra leggings som låg i skötväskan så han gled omkring i rosa molobrallor med vita prickar på. Han var så söt. Patrik tyckte det var " där" att han fick lov att ha rosa byxor på sig.

Men helt ärligt, det gör väl ingenting?


Muffinstjyven.


öppnis finns alltid något nybakat att köpa, lite kaffe, frukt & annat smått & gott. Alice spanade in muffissarna* och kunde helt enkelt inte motstå dom så hon stal en. Det var så roligt att iaktta att jag inte brydde mig om att stoppa henne, jag tog fram kameran i stället. Bra mamma.. ? Nåväl.

* En muffins, flera muffissar? Nej jag tror bestämt det är en muffins, flera muffins, eller? Men det låter ju bara för trist. Lets call it: MUFFISSAR!

Idag gjorde mina barn hand & fotavtryck!






Sångstund!

Idag var det galet mycket barn & päron, man inleder ALLTID sångstunden med en namn-sång där en fotboll vandrar runt och man sjunger all barns namn.. idag tog den typ en kvart att sjunga. Nej men det var inte det minsta tjatigt. Inte alls.

"Hej Alice, Hej Alice. Kul att du är här idag. Hej Alice, hej Alice, kul att du är här! "

Och det var just det det var, kul att vi var där. Jätte mysigt!

Kram & hej, leverpastej!

/L.

Vår lilla mattant


Jag är helt övertygad om att Alice vill bli mattant när hon blir stor.

Så här såg det ut igår när vi åt middag, så ser det ut all dagar hemma hos oss. Alice serverar maten. Hon är väldigt koncentrerad och ser till att alla får av allt. Tallriken ni ser är min, det var min ranson.
En färskpastakudde och två oliver - en av varje färg. Sen gud förbjude den som glömmer att riva parmesanost på maten, det är ett måste. Men sen, sen är det klart.

Såååå [schå] säger Alice när hon serverat klart.
Mycket nöjd och så söt så jag & Patrik knappt kan hålla oss för skratt.

Älskade lilla mattant ♥

Saker som gör mig glad!


Den här årstiden är ju alldeles alldeles underbar, det är jag tämligen säker på att ni alla håller med om. Hemma hos oss finns mååååånga fönster och nästan inga gardiner. Väldigt konstigt enligt den äldre generationen och frågar man folk i vår generation så är det som Malena Ernman bruka säga.... "inget konstigt alls" ...


Men det kommer säkert att flytta in lite gardiner här också men just nu så känns det så härligt att naturen nästan flyttar in med all sin grönska & blomster. Sen kan man ju hjälpa den på traven med inflyttningen också, så här finns det just nu lite syrener både här & där.
Trivsamt!

Nationaldagsfirande



Nationaldagen firade vi i Sundbyberg!
Där arrangerades stort firande på ängarna emellan sjöarna. När vi kom fanns det fortfarande gott om plats men ju närmre kl.14 det blev desto mera folk kom det.... För kl.14 då uppträdde MORA TRÄSK!
Gud så kul, jag, Fru B och hennes mor "skakade rumpa" ordentligt med barnen. Först tyckte dom nog bara vi var jätteknasiga men sen blev det kul!



Du gamla du fria..

Henry är nog någon korsning av en bulldozer och en myrslok,
ständigt på framfart och på jakt efter något att äta..


Duttis mormor bjöd på jordgubbar & lyckan var gjord!




Musik var kul & det dansades för fullt.

Mysigt att få ligga & vila lite i vagnen.

Tycker att man kan se att den här bilden är tagen på vägen hem& inte dit.

All kred till Sundbyberg som ordnade så fint firande, vi kommer garanterat att gå dit även nästa år!

måndag 7 juni 2010

Onebuing

I lördags gick utflykten till Enköping, vi skulle gå på "Kulturer i möte" med "Moster Tessan". Men som alltid när vi åker till Enköping är det fler som vill ses & det blir alltid ett fullspäckat schema.
Men ack så trevligt!
På torget delade dom ut ballonger och lilla fröken hade turen att få en fin rosa ballong.

Tessan hade med sig sin bebis, Juno. Och gissa om barnen älskade henne. Både Alice & Henry var alldeles betuttade i henne och Henry fick tom mata henne.. mycket spännande. Alice lärde sig säga hennes namn, eller nja, nästan iallafall. Vi förstod att det var Juno hon försökte säga :)

Ute på äventyr med gudmor & Juno påväg mot.....



Där var det "kulturer i möte" med musik & mat från världens alla hörn. Så vi tittade runt lite, picnicade i gräset och självklart....


..så skämde Gudmor bort Alice med en stooooor Elfantballong då den rosa gått sönder för länge sen.

Efter det åkte vi till barnens gammelfarmor och hälsade på & hon bjöd på ljuvliga vaniljbullar!


Alice passade på att vila lite på hennes kökssoffa.
En kökssoffa det borde alla ha!


Sen åkte vi vidare hem till morfar, han skulle bjuda på pizza!

Blåsa såpbubblor var kul men svårt.


Sen begav vi oss hemåt igen. Trötta & nöjda! Väl hemma hade en granne REJVparty och en annan byggde altan långt intill halva natten. Så det var inte helt lätt att få barnen att sova. Men till slut så.
Jag firade med lite äppelmust.
Vilken fest.


/L.

Tummen upp!

Tummen upp för helgen! Jag & barnen har haft sååå mysigt! Vi har gjort massa roliga utflykter och myyyyst massa, dom e ju bara för goa dom där små trollungarna. Det var bara en sak som fattades. Patrik. Han fattades verkligen.

Men allt gick jättebra, det enda kruxet tycker jag är när man ska natta två barn samtidigt, då är man liksom 1 för lite ;) Nåväl, kvällar & nätter var väl kanske inte riktigt tummen upp men helgen i stort var UNDERBAR!

Jag gör 2 separata inlägg, en om respektive dag tror jag.

Kram på er!

fredag 4 juni 2010

Gårdagen spenderades i stan. I stan. I love it. Jag riktigt njuter när jag kliver på pendeln, fast min vagn såg ut såhär så jag var tvungen att ta tag i det innan jag kunde njuta ordentligt..



Jag messade med Ida som jag skulle luncha med och skrev att jag hade punktering.

- Jävla bajsbil fick jag till svar.
- Jävla bajsvagn svarade jag tillbaka..

Vi lever lite olika liv hon & jag ;)


Jag klev av i Karlberg och tog mig mot Odenplan och jag blir sååå löjligt lycklig när jag är där. Vackra fina underbara Odenplan! Jag bara går runt & myser. Om vi inte bor i ett hus vad havet när vi blir gamla så ska vi definivt bo där. Gud så jag kan sakna det när jag väl är där inne. Men när jag kommer hem igen sen så är jag världens lyckligaste att vi bor så bra och i ett hus. Vårt alldeles egna hus!


Sen blev det lite shopping, jag var på jakt efter en ny skjorta till Henry - han högkonsumerar skjortor - det måste vara sommarens bästa plagg! Men jag hade en viss idé om vilken skjorta det skulle vara och när jag inte hittade den så bidde det ingen skjorta alls. Men vad bidde det då då undrar kanske ni? Det bidde såklart lite annat smått & gott för det är i princip helt omöjligt att spendera dagen inne i stan utan att handla.

Det var iallafall en mycket mysig dag med långlunch på öfre med Ida. Solen sken & sushin var smarrig som alltid!

På centralen sprang jag på Fru B som hade varit & piffat sig på Björn Axen så vi slog följe hem & sen blev det lek hemma hos dom resten av dagen. Våra tjejer leker så bra ihop så det är en ren fröjd för oss att hänga. Tjejerna leker, vi dricker kaffe & Henry kryper runt och äter gräs & grus. Just det sista är väl inte så bra. Han har även börjat resa sig upp och släppa taget - han verkar tro att han kan stå själv (men det kan han inte) Han tror även att han kan klättra i trappor - men det kan han inte heller. Nu är det inte så att jag sitter här och messeschmittar mig utan det är klart och tydligt bevisat att han inte kan ovanstående saker, det är bara det att han tycks inte känna sig överbevisad. Så återigen känns en grind som en bra grej att investera i.


Henry tyckte det var superkul att åka på Signes Bobby Car.
Så om det finns någon som vill bli av med en bättre begagnad så har den potentiell köpare här!

Ja och som gräsänka, eller golfänka för att vara exakt, så går det riktigt bra! Vi hade lyxen att bli bjudna på middag hos Familjen B ikväll. Tusen tusen tack! Och nu sover barnen, jag har städat, tvättat, diskat plockat & börjat packa ihop lite inför morgondagens dagsutflykt till Enköping!

Hoppas att ni gjort lite roligare saker på er fredagskväll ;)

Trevlig helg!

Kram L.


torsdag 3 juni 2010

En riktig skräll & rus i dubbelbemärkelse.

Igår skulle det som sagt var vårrusas. Jag var inte det minsta laddad, jag mådde så dåligt. Var så där riktigt riktigt förkyld. Efter att ha gått till dagis var jag typ helt slut. Svettig, matt. Men eftersom jag var "elcapitano" så tyckte jag att jag skulle vara med, jag skulle ju kunna promenera. Det fanns ju en startgrupp för det...

Men när jag väl kom dit så rycktes jag helt med i stämningen. Vi skickade iväg FruB i tävlingsklassen och hon skuttade runt 5an på typ 19 minuter. Jävla unikum!

Vi andra ställde oss i "springa klassen" men jag tänkte nog ändå mest gå.. Joråsatt dom tankarna fanns bara tills startskottet gick. PANG!!! Ett stort rökmoln spred sig över gärdet och massan börjar röra sig.. Nej men nu jävlar, vinnarskallen kickade in direkt & det fanns ingen återvändo - det vara bara att springa.


Och det gick jättebra. Jag & Caroline höll ihop och sprang hela loppet med endast en liten kisspaus i det fria. Lite orutinerat av mig att starta utan att kissa, så det var inget att be för. Bara att hoppa av banan en snabbis. Just då kändes världens tajtaste löprabyxor som en väldigt dålig idé (det är inte supersmidigt att dra av dom när man väl blivit svettig, ja inte att dra på dom heller för den delen. Men det bjöd jag på. haha)

Vi kom i mål på ca 30 minuter och det var jag jättenöjd med. Det var trots allt 15 000 startande så det var ju några koner att runda på vägen mot mål.

Men längs vägen bjöds det på vatten, coverband & killar i bar överkropp som hejjade på alla tjejer - men är det någon konst att springa då eller? Nä.

Sen picnicade vi efteråt och en av tjejerna hade styrt upp en box rosé så det blev ju himla trevligt. Rus i dubbelbemärkelse!

Jag tror vi alla fick blodadtand så vårruset får nog bli en tradition. Skräll!

Idag bjuds det på lunch in the city med sötaste blondinen i stan. Nice!

Ha en fin dag i solen!
Puss

onsdag 2 juni 2010

krank

Idag känner jag mig inge pigg alls. Jag har fortfarande jätteont i halsen och känner mig lite matt. Sniglade mig ner till dagis och tillbaka. Blä vad trist - vi ska ju VÅRRUSA ikväll med mammagruppen. Blir nog inte så mycket till rus, inte av att springa iallafall - sen kanske det kan bli lite rus iallafall fast på annat sätt...

Hela mammagruppen faller samman just nu, en har ryggskott & 3 är förkylda/sjuka. Men jag tänker åka iallafall så får vi se hur jag mår ikväll. Jag vill såååå gärna åka iväg själv en stund utan barn så jag s k i t e r i att jag mår sisådär.

Känner att jag måste ladda lite energi till helgen för då e jag golfänka från fredag till söndag kväll.

Kan inte hjälpa att reflektera över att grabbar e så bra på sånt där! Dom är ett stort gäng från öjn som åker iväg och golfar 2 helger om året. Och har såklart skitkul. Jag tycker det är toppen! Det är ju så man ska göra, f*n va kul. Så är det bra att göra lite roliga saker på egen hand också, man kan inte bara hänga hemma med familjen.

Men vi tjejer är lite sämre på sånt tycker jag, jag har iallafall inget tjejgäng som har någon sådan rolig tradition. Alltså jag vill inte åka iväg och spela golf en helg (missförstå mig rätt här) men tänk vad kul att bara dra iväg ett stort gäng tjejer och göra något kul ihop. En heeeel helg! Bara skratta, ha roligt, äta gott & dricka vin. Fan va kul, någon som vill haka på?

Nej men jag e inte alls avis på mannen, det ska bli jättekul att vara hemma själv med kidsen i 3 dygn. Jag kommer säkert inte bli gråhårig, säkert inte ... Skämt & sido, jag måste nog ta & styra upp helgen lite. Så himla typiskt att mamma e borta för annars hade vi ju kunnat gjort en utflykt till Enköping men men, jag får hitta på något annat! Hoppas bara att jag är frisk till dess för de underlättar onekligen om man själv är pigg!

Puss

tisdag 1 juni 2010

1 juni


Alice har haft en toppen dag idag, efter morgonens uppvaktning hemma så blev hon uppvaktad på dagis. Och efter dagis så gick hon, jag & Henry på kondis!

På väg från kondiset så skulle hon hälsa på ALLA och hoppa från alla trottoarkanter och lagom höga saker. En man med ett gigantiskt skägg kom cyklande och Alice ropar kavat HEEEJ HEJ så högt att han nästan cyklar omkull. Så roligt. Inombords garvade jag ihjäl mig. Sötfia.

Väl hemma så var allt så idylliskt, solen sken, barnen var snälla och jag bara mös. Skrev in en status på facebook: life is naaaajz...

Det skulle jag inte gjort. Innan jag han säga tjillevippen så hade Alice lyckats arrangera en ordentlig översvämning i badrummet. Det var vatten ÖVERALLT. Hon var totalt genomblöt, golvet var som en smärre insjö och i hela skåpet under handfatet var det fullt med vatten på hyllplanen (och i det skåpet står det nästan ingenting, precis NÄSTAN ingenting). I såna här stunder vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. Oavsett så måste jag ju ta reda på elendet. När det var klart skulle jag bara ta hand om en grej i köket. Det kändes som lugnet åter infunnit sig och jag tänkte börja göra pannkakssmet. Men riktigt så bra skulle jag inte ha det, nej då. Då hade Henry hittat en banan som han lyckats öppna och kleta in sig själv & vår oljade parkett med.. suck.

Note to myself: vänd aldrig ryggen till. Aldrig! Och, tystnad - det är aldrig ett bra tecken... aldrig.

Men sen, efter ett smärre kaos så var middagen klar!



Alice hjälper oss att göra pannkakstårta.
Men mest så åt hon sylt & grädde.


Pannkakstårta till middag. Mums!



Henry fick också smaka pannkaka.
Även han sa mums!



Det var många som ville ringa & gratta Alice på sin stora dag, här pratar hon med farfar.

Men nu sover födelsedagsbarnet sött!

Kram Lina

Ps. Apropå "sött", minns ni att jag köpte "vem är söt-boken till Alice? Jag hade inte läst den innan utan klickade bara hem den från Adlibris eftersom Alice tycker så mycket om "vem är arg" boken. Men FY vilken dålig bok. Den åker in i skåpet, rekommenderas ej.

Alice 2 år

Söndagen den 1 juni 2008 kl.10:24 föddes lilla Alice Kerstin Blomér på Danderyds förlossning, hon vägde 4010 gram och var 50cm lång.

Alice 2 dagar gammal ♥




1 juni 2009
En glad liten 1-åring som precis lärt sig att gå ♥




1 juni 2010.
En stor liten tjej som fyller 2år idag ♥
Födelesdagsfrukost med ägg som hon ska skala själv ;)

Stort Grattis på din födelsedag lilla hjärtat!!!!
Kram Mamma


Ps. Tack så mycket för alla uppvaktning och alla fina presenter Alice fått.