söndag 28 februari 2010

Optimist?


Min man tror att det här rummet skall vara klart till helgen... jag blir väldigt glad om han har rätt!

Drömkåken

Dripp dropp dripp dropp..
Det läcker in. Vet inte hur omfattande det är än men det känns sådär. Våra fönster som nyss var nymålade & fina. Så här såg det ut igår men idag ser det lite värre ut..

fredag 26 februari 2010

skrikstuga

Henry är så missnöjd & jag vet inte varför. Han har under en lååååååååååång tid vaknat många gånger på nätterna & varit förtvivlad men nu har det eskalerat. Han är såååå ledsen & det enda som hjälper är bröstet. Men det känns sådär att amma 3ggr/timme. Men jag har inget val.. han blir skitarg av nappen & jag har även försökt ge honom ersättning i nappflaska men då blir han, om möjligt, ännu argare.

Inatt har vi nästan varit vakna hela natten känns det som & som han har skrikigt, det känns som att han har ont i magen eller nått. Men trots att han skriker så att jag tror att taket skall lyfta (är väldigt tacksam att vi inte bor i lägenhet längre!) så sover Alice & Patrik vidare - Huuuuuuuuuur är det möjligt? Går dom på droger?
Kan jag isåfall kanske få lite av dom också? ;)

Funderar lite på vad det här kan bero på..
- astman?
- hungrig?
- ont i magen?
- tål inte smakportioner?

Tänk om jag bara visste.

Kram Lina

Filuren har kommit!!!

Imorse fick jag ett sms där det stod att filuren har kommit! Underbart!!

Mina allra varmaste gratulationer till Melker som blivit storebror och Malin & Johan som fått en liten tös! Åh vad underbart!! Grattis Grattis GRATTIS!

Kramar i massor /L.

torsdag 25 februari 2010

Henry


Gott & blandat

Henrys & min dag spenderades i vårdens tecken. Jag fick en jourtid till honom i Järva på deras mottagning för barn under 6 mån idag. Träffade en mycket trevlig äldre herre vid namn Bjarne. Det enda problemet var att han ststststsstammade... och jag har hört någon gång att det värsta som finns när man stammar är "folk" som ska vara snälla & fylla i orden som man stammar på & avsluta deras meningar, så jag väntade tålmodigt ;)

Det var iallafall skönt att någon tittade på min lilla guldklimp, jag är inte så sugen på att upptäcka en öron- eller lunginflammation på honom, men det var inget sånt alls! Bara det vanliga, förkylningsastman. Och han tyckte Henry hade det tufft med andningen så han har fått inhalera lite hos dom idag och sen ska han få ytterligare lite mediciner för att vidga luftrören & dämpa svullnaden. Sen ska tydligen förkylningsastma växa bort. Skönt att få honom "checkad" iaf. Efter Henry var klar gick vi till röntgen för jag skulle röntga skallen, ja eller bihålorna för att vara exakt. Till röntgen avdelningen fick man inte ha med sig någon vagn..

- Vad är det för påhitt? Tar dom för stor plats eller är det för att dom blå skopåsarna inte passar så bra på vagnarna? Dåligt är det iallafall. Så då fick jag lov att bära runt på Henry. När det var min tur att betala så erbjöd sig en äldre herre sig att hålla honom så jag skulle kunna hitta plånboken i skötväskan & betala. Tack :-) Och Henry fick så klart inte följa med in på röntgen.. vad skull jag då göra av honom? Jag skulle precis lägga honom på golvet i ett hörn när dom kom på den briljanta idén att deras Pryo kunde vara barnvakt. Kanon! Hon var helt slut när jag fick tillbaka honom, inte för att han var ledsen eller så - nej han sov.. men hon tyckte att han vägde bly ;)

Allt som allt tog det här nästan hela dagen så strax innan 14 gled jag in på korvmojjen i Rinkeby & slängde i mig en tunnbrödsrulle & en pucko till lunch. Glamouröst värre! Jag var den enda i "mojjen" så jag fick även sällskap att snubben som jobbade där. Eftersom jag gissar så dåligt tog jag tillfället i akt att fråga vart han kom ifrån. Han var Turk. :-) Jag skrattar nästan åt mig själv & tycker att jag har vidgat mina vyer ordentligt på sista tiden!

Sen måste jag bara berätta, jag har haft en sån himla TUR idag! Just som jag gett upp hoppet om att hitta begagnade barnsängar, jag sa till Patrik senast igår att hittar jag ingen säng på blocket innan helgen så åker jag & köper en ny i helgen. Så vad händer? Jo jag hittar 2 st barnsängar på blocket till priset av en blombukett!! Så jag åkte till Spångas lilla blomsteraffär & köpte en fin bukett och skickade iväg Patrik att hämta sängarna. Kalas! Ibland ska man ha lite flyt...

Ingen filur så lång ögat når heller, jag pratade med filurens mamma idag & hon tycker nog att h*n kan komma nu. Det tycker jag med! Snälla lilla filuuuur, kom ut nu!!

Imorgon vankas tjejmiddag. Det ska bli såååå himla mysigt! Lillprinsen får följa med men bortsett från det så kan jag knappt minnas när jag var iväg själv på en tjejmiddag sist.. jag kan bara konstatera att det var väldigt länge sen & att jag längtar tills imorgon! Tjohoo!

Puss Lina

onsdag 24 februari 2010

Köksdrömmar

Vi skulle behöva lite nya möbler till vårt kök, jag skulle gladeligen ta emot:
några "sjuanstolar"


eller varför inte några "Lilla Åland"

En kökslampa är hög prioritet på. Jag letar efter en "industrilampa", om jag inte lyckas hitta en begagnad så kan man köpa den här stiliga på
www.byggfabriken.com (Tack V för tipset!!)



Sist men inte minst skulle jag gärna vilja ha en sån här "Tolix" stol eller pall, men det finns egentligen ingen plats för den.. Men den e fin!







Bye bye bebisbajs!

Henry äter smakportioner nu, så nu är der bara att säga bye bye härliga gula sötdoftande bebisbajs. Nu är det andra bullar. Hu.

Vi har bestämt oss!

Idag har jag varit på "mammafika" efter dagislämningen. Vi har en sån himla trevlig mammagrupp, så vi går runt till varandra & fikar lite då & då! Mycket trevligt!

Sen åkte jag hem till Patrik som jobbar hemifrån, vi tog en promenix till dagiset vi blivit erbjudna & diskuterade fram & tillbaka längs vägen - och nu har vi bestämt oss. Vi byter dagis! Men beslutet satt långt inne... Det som talade för är såklart närheten, att dagiset ligger i Spånga & att Alice då får gå med barn hon kommer att gå i skolan med sen och sist men inte minst så har dom en jättestor gård som dom är ute & leker på 1-2ggr per dag. Men trots alla saker på plussidan så känns det lite sådär. Men det går väl över!

Sen tog jag & Henry bussen till Vällingby för att byta lite grejer! Sagt & gjort. Imorgon bär det nog av till Barkarby.

Kram Lina

tisdag 23 februari 2010

Lämna aldrig en väl beprövad metod!

Idag har jag varit till Vällingby & shoppat, jag kände mig sjukt effektiv men det visade sig helt fel när jag kom hem för nu vill jag byta hälften. Men suck!! Får åka dit imorgon igen.

Det finns två sätt att shoppa på enligt mig, jag vill inte kalla dom kvinnligt & manligt sätt men man skulle eventuellt kunna kategorisera dem i varsitt fack..

1. Shoppa allt från en inköpslista, gå till butik 1 och köp allt som du kan hitta i butiken utifrån din lista. Gå vidare till butik 2. Tveka aldrig. Bara köp. När listan är avbetatad - åk hem. Byt inget.

2. Shoppa allt utifrån en inköpslista, strosa runt & reka i tänkbara butiker utifrån din lista, kör dom 3 K'na (Kläm, Känn & Klura), ta en fika, ring en vän, gå sedan tillbaka & köp det du fastnade för.

Som ni märker så börjar de olika sätten på samma "ruta", man vet vad man skall köpa. Det behöver naturligtvis inte vara en nedskriven lista den kan ju vara i minnet (om man nu har något - grattis till er som har ett!) men sen skiljer de sig redan i första "vägskälet". Idag skulle jag vilja påstå att jag shoppade enligt metod 1 fast jag helt klart föredrar metod 2.

Jag testade endast metod 1 för att jag hade ont om tid & trodde att jag skulle spara tid om jag la om shoppingmetod. Vilket fiasko. Det visade sig vara helt fel. Nu måste jag ju åka tillbaka imorgon & byta hälften. Nej det var då sista gången jag gav vika från väl beprövade metoder.

/Lina

måndag 22 februari 2010

studiebesök

Imorgon skall vi på studiebesök på det "nya" dagiset. Hm.. jag har lite blandade känslor över det men det ger sig väl när vi varit där. Mina kära vänninor Fru B & Fru B undrar om inte min hjärna är inkopplad... dom tycker inte beslutet borde vara så svårt.

Men jag hoppas & tror att pusselbitarna faller på plats imorgon.

Natti Natti
/ Fru B

(ja vi är 3 stycken Fru B ;)

Barnens rum


Just nu är det så galet mycket jag vill göra här hemma. Det är så mycket att jag hinner glömma hälften, men det kanske är ganska bra!? Något som dock skall prioriteras är barnens rum på övervåningen.


Dom har ett lekrum på entréplanet och sedan på övervåningen finns 2 st sovrum, och ett skall naturligtvis bli deras. Nu vet vi inte riktigt om vi skall dela av ett rummen så det blir två. Det kan nog vara skönt för dom att ha varsitt sovrum ....


Fast nu bor hela tajkonfamiljen i samma rum, och ni som följer mina inlägg vet att vi inte direkt sover på nätterna i det här huset. Men, peppar peppar, så väcker inte barnen varandra så speciellt mycket. Visst händer det men jag hade trott att det skulle vara 10 resor värre. Anyway, tänk att jag alltid kommer ifrån ämnet.


Innan vi ens köpte huset så hittade jag den här bilden i Sköna hem!


...och den har jag som inspiration för sängar till barnens rum. Visst ser det mysigt ut?

Oavsett om vi gör ett eller två rum så kan man bygga in sängen i väggen, för vi har kattvindar att ta av på båda sidorna. Undra bara hur mycket jobb det är.. Får ringa svärfar & kolla! :-)

Herman - vilket fiasko.

Jag fick en surdeg. Han hette Herman. Jag vårdade honom ömt i 10 dagar - 10 dagar! Sen matade jag honom med allt gott du kan tänka dig. In i ugnen, satte timer & gick och lekte med barnen. Sen vet jag inte vad som hände men det ringde aldrig. Kakan blev skorpa.. Vilket fiasko.

söndag 21 februari 2010

pårökt?

Jag hinner ALDRIG gå på fotvård. Så vad ska man göra?

Idag testar jag en omgång med fotfilen och sen ner med fötterna i plastpåsar med olivolja i & mina varma röda raggisar från Happy socks på det. Tror ni det funkar?

- eller är jag helt pårökt?!

/L.

Update: inte helt pårökt skulle jag vilja säga. Men självklart inte som en riktig pedikyr. Mina tånaglar var tex inte nymålade när plastpåsarna åkte av ;)

Välkommen till världen lilla herr Martinsson!

Idag utökades familjen Martinsson med en liten pojk, Elin har fått en lillebror, Mia & Jerry en son!


Mina allra varmaste gratulationer till er!!!!

Kram Lina med familj

Amerikanska pannkakor

Här kommer recepet på våra frukostpannkakor!
Dom var supersmarriga & receptet ger ca 8 st.

3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3,5 dl filmjölk
0,5 dl matolja
1 ägg, delat
smör till stekning

Sen enligt receptet skulle det vara smör & lönnsirap till servering. Men vi hade ingen lönnsirap så vi tog vanlig ljussirap & blåbär till i stället. Smöret det hoppade vi över helt.

Rör ihop de torra ingredienserna. Blanda i filmjölk, matolja & äggula - vispa till en slät smet. Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd ner den i smeten.

Värm en stekpanna med lite smör. Häll 0,5-1 dl smet i pannan. Tänk på att inte ha för het panna. Vi strödde i lite blåbär här också men det var inte enligt receptet ;) Vänd pannkakan då bubblor bildas på ovansidan.

Klart!

Ha en fin söndag!

Min söndag kunde inte börjat bättre, barnen har sovit ganska bra, morgonmys i sängen och när jag & Henry kom ner till frukost så bjöds det på american pancakes med blåbär, färskpressad juice & latte i min favvo mugg från
Jag är svag för äkta hantverk, jag köper mycket hellre ett fint fat av någon keramiker ute i bursen (burgsvik ;) än på ikea. Så varje sommar släpar jag med min man till diverse keramiker på öjn & det brukar resultera i något fint! Man måste ju suporta dom som driver konsten framåt, för om ingen köpte deras verk så skulle inte ikea kunna kopiera stilen, massproducera dem på andra sidan jorden & sälja för 5kr muggen sen i sina butiker...
Min mugg kostade inte 5 kr men den ger mig så mycket glädje. Den är underbar att dricka ur & påminner mig om förra sommaren på öjn. :-)

Här är vi nästan helt insnöade, vet inte hur mycket snö det har fallit men det har iallafall blåst in på vår tomt så det ser alldeles underbart och GALET vintrigt ut!! Medaljens baksida är bara att det skall skottas bort & vi har en absolut värdelös snöskyffel. Nåväl.
Dagen kommer ändå spenderas inomhus, inga barn skall ut i denna kyla. Det blir pyssel för hela slanten istället!
Ha en fin söndag!
Kram

fredag 19 februari 2010

update

Lilla prinsessan har feber och har sovit halva dagen.. lilla skruttan. Hon somnade i mina famn vid 10, sov till 12 och sen har vi legat och myst & pratat i säng hon, jag & Henry till halv två. Då somnade båda små trollen, så nu ligger dom där i vår säng, tättintill, och är så underbart söta.

Och nu har jag ätit lunch, en delikat lunch - knäckemacka med makrill i tomatsås & en kopp the!

Pusss

Tävling!


Om ni, precis som jag, älskar Matues tycker jag att ni skall klicka er in på den här sidan http://www.bloglovin.com/m/71669205/s/0 & tävla om en fin skål från Mateus!
Jag spar på det sandfärgade porslinet men har en del skålar & fat i andra färger också. Bla rosa, grönt, vitt & grått. Tycker det är fint att bryta av med lite annan färg i bland! Tyvärr gick ett stort grått fat sönder i flytten så det kanske är ett tecken - dax att fylla på med något nytt ;)
Kram L.

rastlös

nu känner jag mig så där rastlös igen. det är helt enkelt inte min grej att sitta inomhus vecka in & vecka ut. Nä. Barnen sover & jag har städat av lite i tvättstugan för i eftermiddag kommer en röris för att fixa lite. För har ni någonsin varit med om att man kopplat på varmvattnet till tvättmaskinen? Det betyder att oavsett vilken temperatur du väljer så tvättas allt i 65grader OCH sköljs i 65 grader.. jag har då aldrig tagit ut kokhet tvätt ur någon maskin tidigare.

Ja jag säger då det, Åsa Nisse sålde drömkåken till oss, vi upptäcker hela tiden små konstigheter här ;)

Men om trollen sover en stund till kanske jag hinner med en latte & lite slösurfande :-)

tjing!

Status

i sjukstugan. Idag är jag hemma & myser med båda mina små troll. Henry & jag har oförändrad status och lilla prinsessan har hostat massor i natt & på morgonen så hon får vara hemma med oss. Tänkte göra Alice favorit rätt - pannkakor - till lunch men inte ett endaste litet ägg så långt ögat når. Har även placerat ut en rulle toalettpapper i alla rum vi vistas i - eftersom alla näsdukar är slut.. snor snor snor, überalles.

Note to my self: dax att storhandla!

puss /L.

torsdag 18 februari 2010

Snart

Snart snart snart, mycket snart så borde det komma ett litet mirakel till världen.
Vi väntar & väntar... och det vet jag att hela lilla familjen gör också - så kom ut nu lilla filur!

Kram L.

Never ending story

Henry & jag är hemma & kurerar oss från våra förkylningar, det går sådär.
Det är så jobbigt för honom att vara snorig & täpt och Henry är såååå arg på sin dumma dumma dumma dumma mamma som tvingar i honom näsdroppar & annat otäckt, han vill INTE medicineras & snytas - det är numera det VÄRSTA han vet. Och astma inhalatorn är en riktig kamp för att använda & den skall vi köra 8ggr/dag i 1 minut.. jooråå s'att..e..
Men vi fightas på ;)

Men Henry är ganska glad trots att han har det lite jobbigt.




Testar även att ge honom lite extra mat nu, dels smakportioner 1ggn/dag och sen "trycker vi i honom" ersättning innan han går & lägger sig - i förhoppning om att han skall sova liiiite bättre. Och jag tycker nog att han sov liiiiiite bättre i natt. För tänk om han sover dåligt för att han är hungrig? Jag har mjölk kvar men det kanske ändå är för lite för honom, han är trots allt en ganska stor krabat och amningen skall väl ändå snart börja fasas ut. Alice slutade jag amma helt när hon var 7 månader och Henry han är snart 6månader nu.

Nej, nu somnade lillsorken så jag skall slänga mig i duschen, pronto!

weirdo


Slår ni det ordet i ett svensk engelskt lexikon får ni med all säkerhet upp en bild på mig...

Igår fick vi brev från stadsdelsnämnden... Vi har fått en ny dagisplats till Alice. Nu skulle man ju eventuellt tro att jag skulle jubla & skutta runt i hallen i ett glädjerus. Men icke.

Jag kände mig mest "av", låg.. åkte upp till dagis. På vägen dit tänkte jag bara på hur vi ska göra. Jag tycker vårt dagis är bra, alla barn är goa & fröknarna likaså. Och kanske viktigast av allt, Alice trivs! Ska vi då rycka upp henne efter 2 månader där? Tidigare har kommunen sagt att om vi har riktig tur så kanske vi kunde få en ny plats efter sommaren nere i Spånga. Men nu gick det alltså mycket fortare & det hade ju inte jag räknat med..

Väl på dagis var det full aktivitet, alla barnen lekte & hade kul. Fröknarna berättade att i morse när Alice kommit till dagis (efter att ha varit hemma i två dagar) så stod alla barnen i hallen och ropade Alice, Alice, Alice kommer - värsta välkomstkommittén ... )vilket gjorde att allt bara kändes ännu mera fel).

På väg från dagis tänkte jag bara på det "andra dagiset", tänk om det inte är lika bra som vårt vi har nu? Tänk om inte barnen är lika gulliga? Tänk om dom inte "nattar" dom små på vilan? Tänk om det är "trötta" fröknar.. tänk om, tänk om, tänk om..

Men jag får göra ett studiebesök på det nya dagiset så får vi väl se hur vi gör sen. Men visst är det konstigt hur det kan bli, först var jag knäckt över att Alice skulle gå på dagis i Tensta & nu vill jag inte ta henne därifrån... fast det skulle onekligen underlätta med dagis i Spånga.

/L.

onsdag 17 februari 2010

Ja tack!



En lyxig tvål vid handfatet säger jag inte nej tack till. Det känns sååå mycket trevligare att tvätta händerna då.

Men vet ni att man skall tvättahänderna så länge att man hinner sjunga "blinka lilla stjärna"? Har ni testat? Gör det!

Leila tipsade om att man kan återanvända dessa tvålpumpar så jag har numera en med diskmedel i på köksbänken - ser mycket trevligare ut än en ful yes-flaska.

tjingeling /L.

Rågsiktslimpor

Här kommer receptet på limporna.
Jag har fått det av min kära vän Lisa - som också bloggar - henne hittar ni på: http://lisabogren.se/


Jag tyckte det var ett bra recept, stor utdelning trots liten ansträngning ;)
Men jag skulle vilja påstå att man måste ha en assistent!

Rågsiktslimpor, 6 st

  • 1 liter vatten
  • 100 g jäst
  • 3 ägg
  • 2,5 hg brunt farinsocker (ej strö)
  • 2 tsk salt
  • 2 kg (1 pkt) rågsikt

Smula jästen i bunken och värm vattnet till max 37 grader. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den har löst sig. Häll på resten av vattnet, tillsätt äggen, saltet och sockret samt ca 1/4 av mjölet. Kör igång assistenten och tillsätt mjölet tills allt knådats in. Låt sedan maskinen gå ca 10 min. Stjälp direkt upp degen på mjölat bakbord (den är tung och ganska kladdig) och forma 6 st limpor (ska ungefär se ut som baguetter ojästa) och lägg dessa på 2 plåtar med bakplåtspapper. Täck med duk och jäs i minst 2 timmar eller tills de dubblat sin storlek (3 st täcker hela plåten). Grädda på 185 grader i ca 17 min. Känn med sticka att de inte är för kladdiga mitt i. Frys in direkt när de svalnat.

I originalreceptet står det tydligen 4-5 hg socker. Men jag följde Lisas rekommendation på 2,5 hg och det räckte alldeles utmärkt!

Lycka till!

/L.

Prisa Gud

vi har blivit med TV & bredband igen!

Hurra!

Nästa projekt

i huset blir barnens sovrum. Så här ser det ut idag..

























































Planen på sikt är att göra 2 sovrum av det, dela av det på mitten & öppna upp lite mer emot kattvindarna. Men till en början får vi nog "stänka på lite färg" och göra ett sovrum, för nu står rummet mest där. Det är i och för sig vårt lilla "bed & breakfast", sängarna är modell enklare men det vägs upp av den goda frukosten ;) Än så länge finns det obokade helger framöver..

Kram Lina






Nu bestämmer JAG

att vi stänger den här sjukstugan för gott!

Jag är såå less på det här nu, det bara snurrar runt runt runt & än är den ena sjuk än den andra.. Nu är iallafall Alice feberfri sedan snart 2 dagar, Hurraaaaa! Men jag & Henry är genomförkylda, och då menar jag GENOMförkylda. Lilla skruttpelle kan ju knappt andas, med andra ord heller inte ta napp, bröst eller sova så speciellt bra. Nu har vi varit sjuka så länge (sen november) så jag börjar seriöst fundera på hur länge ska det här fortgå? Hur länge orkar jag vara vaken halva nätterna? Henry vaknar ca 1ggn/timme.. ibland går det liite bättre och han sover 2 timmar i stöten. Men i natt kunde han såklart inte sova, stackarn. Så från kl.04 så satt vi upp och halvsov tills det var dax att gå upp. Så jag är jättepigg...

Det som stör mig mest, förutom att jag tycker synd om barnen som aldrig får vara riktigt friska, är att vi kan ju aldrig göra något. Jag får ingenting gjort här hemma och vi kan inte gå på öppnaförskolan & andra "träffar". Det känns som tiden bara rinner ifrån mig och snart ska jag jobba igen, jag vill inte minnas den här föräldraledigheten som en enda lång sjukstuga, jag vill att vi ska kunna göra lite saker också! Det blir liksom lite roligare då :-)

Imorse blev det såklart stopp i toaletten också, men SUUUCK! Vad har jag gjort för ont? Kan inte nått bara fungeraaaaaa. Nä. Uppenbarligen inte. Nu skulle jag kunna ringa pappa & fråga vad jag ska göra men jag vill inte. Jag måste kunna själv. Jag KAN själv. Hm, undra bara hur man gör.. men jag ska nog komma på det.

Avslutar det här gnäll-inlägget med en BAMSEKRAM till 2 pinglor på öjn, Malin & Sabina, som fyller år idag!! Vanligtvis brukar jag önska presenter & champange i massor till födelsedagsbarn men eftersom dom båda går i väntans tider så får ni väl nöja er med något alkoholfritt, lite smarrig äppeljuice kanske ;)

KRAM /L.

tisdag 16 februari 2010

Orsa.














































Premiärmiddag i matsalen


Gott & trevligt men lite trångt!

Vi behöver alltså ett nytt matsalsbord. Jag vill ha ett stooort rektangulärt bord med massa iläggsskivor. Jag har nämligen insett att alla vänner som tidigare var 2 när man bjöd över dom numera är 3 eller 4 personer så det blir snabbt fullt runt bordet. Men frågan är vart jag hittar det perfekta bordet?.. Någon som har nått bra tips?

Velar även mellan gammalt eller nytt bord och om nytt, svart eller vitt.. Ja det är frågan de'..

/L.


Kan vågen visa fel?

Jag brukar aldrig väga mig, jag har inte ens en våg. Eller jo, jag brukar väga mig men väldigt sällan. De enda gångerna jag väger mig är när jag hälsar på mina svärpäron - för dom har en våg.

Men igår så stod det en våg hemma hos mina föräldrar & efter viss tvekan så klev jag upp på den... Men det kan inte stämma!? Kan vågen visa fel? Jag kan omöjligen väga mindre nu än när vi gifte oss? Alltså jag har ju speglar hemma och dom visar en heeeeelt annan verklighet.

Jag är mycket förvirrad och oavsett vad vågen visade så känner jag mig förpassad till vassen beach 2010. Här krävs kraftansträngning om jag skall hoppa i en bikini till sommaren. Huga!

over & out. /L.

Ingen mellanmjölk här inte!


I fredags var jag in till STAN som planerat. Och det var alldeles underbart, låter vrickat men det var det. Jag tog bussen till dagis med barnen, lämnade Alice och hoppade sen på sossesnöret i Tensta & åkte in till stan. Allt folk, trängseln & lukten i tunnelbanan har aldrig varit mer efterlängtad!!! Ägnade någon sekund att fundera på vad som döljs under alla dessa slöjor.. kom inte fram till något vettigt alls förutom en lätt avundsjuka över att dessa kvinnor förmodligen ALDRIG har en bad-hair-day.. antar jag. Vilket jag hade i fredags. well well.


Uträttade massa ärenden, effektiv som 17 eftersom det nästan kändes som att jag var i stan på "lånad tid", begränsad var den i allafall. Hann som tur var med att shoppa liiite till mig själv också. Sen var det lunch på sushihuset som planerat med Ida, men så kom även Lotta med - en ren bonus! Mycket trevligt. Synd att en lunch går så fort bara, man hinner verkligen inte ventilera & uppdatera sig på så kort tid. Nästa gång får det bli middag!


Sista inköpet på min checklista var en kalender för 2010 - ni förstår att det var ett tag sedan jag var in till stan nu va? Årets kalender hittade jag på ordning & reda, jag stod och velade ett tag mellan svart & röd. Hela jag skrek SVAAAAAAAAART e snyggt men efter att ha lyssnat på Lotta & deras renoveringsplaner - som inte blir någon "mellanmjölk" som hon uttryckte det så tänkte jag att det kanske var dax för mig att go-crazy... iallafall lite.


Så vad gillar ni mina nya röda kalender i skinn? Är den inte tjusig så säg?
Jag känner mig sååå crazy ;)

puss /L.

Älskade lilla mormor

Min lilla mormor ligger på sjukhus sen en tid tillbaka & är ganska "skruttig" och i helgen fick vi veta att hon inte har långt kvar att leva nu... Morfar fick samtal av läkaren och mormor lades på enskilt rum. Och jag fick ont i hjärtat, så ont i hjärtat.

Ska min älskade mormor tas ifrån mig nu? Nej!! Jag vill inte!!! Jag vill att hon ska vara kvar, för alltid... men jag förstår ju att det inte går. Men vad jag förstår & vad jag vill går inte hand i hand just nu.

Jag har haft väldigt bra relation till min mormor & morfar. Mormor var min första brevkompis, hon sydde & stickade kläder till mig & alla min dockor när jag var liten, hon följde med mig på picnic så ofta jag ville - och tyckte det gick jättebra att ha picnic'en i en dikeskant 100 meter hemifrån (min iver över att gå på picnic var ofta större än tålamodet att hitta en bra plats). Hon har lärt mig att baka & jag tror nog att min passion för antika saker & loppmarknader föddes på deras vind - där jag fick botanisera fritt bland råttfällor & annat bråte och jag hittade alltid något fint som jag fick ta hem.

Men nu ligger lilla mormor alltså på sjukhuset i Mora. När vi fick höra hur det var ställt så åkte vi såklart upp till henne. Så jag & Henry, mina föräldrar & min lillebror åkte upp i helgen som var. När vi kom till sjukhuset var mormor så liten & svag, jag klappade henne på kinden & frågade: hur mår du lilla mormor.. "det ser du väl" svarade hon svagt.. men när Henry vaknade så blev hon med ens piggare, hon pratade & busade med honom, pickade på honom & lipade & hade sig. Jag såg på hennes ögon att hon med ens blev mycket piggare, även om hon emellanåt blev jättetrött. Men småbarn kan verkligen vara en liten energikick! Det var nog bra för henne. Hon tyckte Henry var riktigt fet sa hon :-) När vi kom för att hälsa på dagen efter så var hon faktiskt lite piggare, och det kändes såklart jättebra. Men ändå så vet jag att det är inte långt kvar..

Jag tycker livet är så grymt, jag tänker mycket på morfar som kommer bli ensam kvar i deras hus som dom byggde 1956 och har bott i sen dess. Dom har levt ett helt liv tillsammans och nu ska en lämna det... och en blir kvar, alldeles ensam. Nej fy det är så sorgligt. Jag blir så ledsen när jag tänker på det. Nu ser jag snart inte tangenterna för alla tårar.

Lilla morfar & lilla lilla mormor. Mina tankar är hos er hela tiden nu och jag hoppas att vad som än händer & när det händer, blir så bra som det bara kan bli -för er båda.

puss Lina

torsdag 11 februari 2010

Jag är effektiv under press

Att skriva dagens todo-lista på bloggen visade sig att vara effektivt - jag fick massa gjort :-)

Det är kanske samma syndrom som Viktväktarna, ni vet - gå & väga sig inför folk och så står en lagom sur tant där och säger, jaha +2 kg... Det vill man ju inte vara med om! Nä. Så tack ska ni ha för en effektiv dag! Jag har städat i källaren, tvättat 2maskiner sen tog tvättmedlet slut, målat en pall 2 ggr, ringt stadsdelsförvaltningen, varit på Ericshjälpen och köpt en fotölj till barnens sovrum (den fanns kvar! Tjohoo! Eller betyder det att den är så ful att ingen annan vill ha den kanske?..) Den blir nog bra när jag tvättat klädseln och sytt några roliga kuddar till!

Sen hämtade jag Alice på dagis & vi åkte hem & bakade rågsiktslimpor. Alice hjälpte gladeligen till som vanligt....

Mina två favorit assistenter.

Det var ett kanonrecept tycker jag (tack Lisa för receptet!), minimal arbetsinsats & maximal utdelning - det blev 6 st limpor! När jag provsmakade så fick jag en riktig minnesattack från barnsben. Jag hade inga förväntningar på hur brödet skulle smaka men det smakade precis som "SICKKAKA" - som jag alltid trott att det hette men nu förstår jag att förmodligen hette brödet siktkaka (eftersom man bakar det på rågsikt.. hm, einstein.)

Det är precis som Robin Hood, jag har i nästan hela mitt liv trott att dom skrek: Köör mot, kör mot Skooogen" i filmen.. men aldrig förstått varför dom måste ropa "kör mot" 2grr... suck. Jag är ju helt hopplös, ni förstår att jag inte är någon het kandidat till Singing bee va!? ;)



Rågsiktslimpa

Nu har jag precis målat naglarna röda & imorgon blir det jag & Henry in the city!! Åh vad jag längtar. Sushilunch med Ida & införskaffande av lite smått & gott. Ska bli najs!

Men det blir kanske ingen tid för bloggande så om vi inte hörs,

Ha en underbar helg!

Kram L.

On request

Lisa, this is for you!!!
Henrys premiärmatintag, aningen misstänksam...
puss L.

Smed?

Alice har varit feberfri sen igår eftermiddag så nu har jag kört henne till dagis. Hon bara for iväg & hade knappt tid att säga hejdå till sin lilla mamma.. *snyft*, jag vill ju sååågärna pussa & gosa med henne innan hon far iväg. Men hjärtat slår dubbelslag av glädje då hon numera tycker dagis är toppen!

Natten var aningen bättre än de 4 tidigare, men allt är väl bättre än INGEN SÖMN va? ;) Så natten hade helt klart klassats in som katastrofal om utgångsläget vore en hel natts sömn, men nu var utgångsläget något helt annat så den här natten borde då klassas som... toppen!

Idag ska jag försöka få lite gjort har jag tänkt, obs tänkt... det betyder inte att det blir så. Idag skulle jag behöva tvätta masssssssssor, städa, plocka upp några kartonger, ringa stadsdelsförvaltningen, jag skulle vilja baka brödet Lisa tipsade mig om (ingredienser är iallafall inhandlade) sen sist men inte minst så vill jag åka till "Erikshjälpen", jag ångrar mig nämligen att jag inte köpte några saker sist jag var där. Så himla typiskt mig, att ångra mig alltså. Hade det varit på ikea hade det inte spelat någon roll men när man ångrar sig på ett secondhand-ställe är det lite värre. Så utgångspunkten får vara att grejerna är sålda men om dom inte är det så är det bonus! Sen vill jag måla några möbler också.. men nu börjar listan bli lite väl optimistisk inser tom jag ;)

Bäst att smida medans järnet är varmt!
Tjing!/Lina

ps

Det har vart en stor dag för Henry idag, först purepreimären & sen fick hans mamma "tummen-ur" och köpte ett babygymIca MAXI. Det var då på tiden!

Ica Maxi är för mig som en galleria - där ryms allt under samma tak - blommaffär, leksaksaffär, bokaffär, ja & så mat & allt annat nödvändigt då - Fantastiskt! Fast jag längtar ihjäl mig efter riktiga gallerior, inte fåniga låtsas gallerior - dom duger endast i brist på annat. Men på fredag så kanske förortsmorsan kan få åka in till stan & insupa lite city-air.. åhhhhh jag längtar! Hoppas även att turen innehåller favvolunch med blond sötnos på öfre!


Puss L.

ps. igen. Henry diggad sitt gym. skarpt! :-)

onsdag 10 februari 2010

Jag vill vara Carrie!


Alla har en extra identitet, så är det bara. Endera förknippas man med någon eller så skall vissa roller/karaktärer delas ut i ett sällskap. Som i "Sex and the city", som förövrigt är världens bästa serie/film (lite fjortisvarning nu men det står jag för - I love it!)

.. jag blir ALLTID Charlotte, ni vet hon den pryda tjejen med långt mörkt hår, en obotlig romantiker som jobbar på ett konstgalleri (Ja hon som bajsade på sig i filmen). Men varför måste jag jämt vara henne? Jag vill vara Carrie, den piffiga skribenten & obotliga singeln som har mer skor & väskor än för sitt eget bästa. Jag vill iallafall vara piffig!

Nu är jag såååå långt ifrån alla av karaktärerna i SATC man kan komma. Buhuuuu! Glider runt här i huset i de kläder som är uppackade - typ inga. Och omålade naglar har jag också, det är stort X i taket för att vara mig. Nej bättring måste ske, jag håller på att förfalla totalt.

Men jag tycks vara så orealistisk när jag shoppar, min garderob (när den är uppackad) består av massa pumps & kuvertväskor - hur bra tror ni att det funkar i sandlådan eller vid dagislämning? Men det är det jag vill köpa när jag väl shoppar ÄVEN om jag innerst inne vet att jag borde satsa på lite mera "casuall"... jag har blivit lite bättre nu men det är så trist att lägga pengar på tråkiga vardagskläder. Nej mera glamour till folket! Vid nästa dagislämning blir det pumps, kuvertväska & en stoooooooooooooor brosch :-)

Appropå SATC... En av mina 3 (!!) möhippor gick i "sex and the city-tema". En underbar dag med underbara vänner (jag var sååååklart Charlotte) som slutade på Gondolen sippandes på alldeles för många Cosmos i jakten på Mr Big (det var ett uppdrag).
Vad gillar ni min klänning som jag hade på mig på Gondolen..?



Jag var rätt nöjd med den klänningen tills jag hittade den på HM med texten "Kjol 299kr"... EH!? Har jag glidit runt på La Gondola endast iförd en kjol?! Pinoo! Jag tyckte iofs att det var liiite snålt med tyg över bysten men tänkte att det ska väl vara så på den här modellen. Så här i efterhand inser jag att det hade passat sig bättre att hasa ner "klänningen" några decimeter & sätta på mig en topp på överkroppen..

Well well, jag hade en alldeles underbaaaar kväll på Gondolen endast iför kjol.

Kökslampa

I köket skulle jag vilja ha en "industrilampa" som kökslampa över bordet, helst en svart. Är det någon som har koll på vart jag kan hitta en snygg sådan? Att förlita mig på min secondhand tur törs jag nämligen inte...

Kram Lina

Pureeeee

Idag hade Henry PREMIÄÄÄÄR vad gäller barnmat, han fick smaka potatis & palsternackspuré.. det var aningen konstigt tyckte han ;)

Så himla roligt att se hans grimaser!

tisdag 9 februari 2010

Jaaa vi bakar - förra veckans flipp & flopp!


Förra veckans flipp var helt klart takakorna (recept av Leila & inspiration av Jossan), jag bakade dom till mammafikat (sorry Gurra, du räknas numera som en av mammorna i spångamaffian ;) och alla gjorde tummen upp - tom prinsessan...

Vad gillar ni hennes fotosmile? Hon härmar väl bara oss antar jag,men helt ärligt -ser jag ut sådär när jag ler?!

Anyway, förra veckans bak-flopp var helt klart semlorna!
Först ska jag göra mig till & baka semlor till lilla mormor, men hon klarade ju inte av att äta något så dom där semlorna glömdes lite bort - dom låg i sin påse hela helgen & när jag åkte hem bad jag morfar mata fåglarna med dom. Så kan det gå!

Undra om och vad jag ska baka den här veckan, det kan kanske bli något frukostbröd för svärpäronen kommer på besök i helgen & dom är värda en gooooood frukost!

Har ni några härliga recept ni vill del med er av?

Kram Lina

orka?

Orkar ni handla begagnat? Just nu skulle jag behöva ett roligt babygym till Henry & en växasäng till Alice. Det här är egentligen optimala prylar att köpa begagnat eftersom man kan göra rent dom osv.. men hur mycket orkar man "mecka" för att det skall vara värt det? Helt klart är det billigast att köpa begagnat men du får lägga ut mycket mera tid, du ska först hitta det, sen måste du åka hem till någon för att köpa det, ev montera ner det, frakta hem & montera upp.. om man ska göra allt det så måste de vara riktigt prisvärt! ;) Jag vet inte om jag tänker fel här, men isåfall tror jag att hela min generation tänker fel - är vi kanske generationen "latmask"?

Jag vill ju helst bara "springa på" det jag letar efter på typ hemma hos någon jag känner, på en loppmarknad eller liknande - alternativt att det jag skall köpa finns i närheten där vi bor. Jag vägrar sitta & åka söder om stan för att köpa beg.

Apropå begagnat så blev vi med badkar nyss, barnen älskar att bada & på sikt så har vi tänkt att köpa ett badkar men det var inte riktigt prioriterat nu. Men så var mina päron på middag hos våra gamla grannar som lägligt nog skulle kasta ut sitt badkar så nu står det i vår källare & bara väntar på att få komma in i badrummet. Sånt tycker jag är fantastiskt! Mera sånt!

Så kära "grannar", är det någon som har ett roligt babygym eller kanske en vit växasäng som söker ett nytt hem? Dom kan få flytta in här & jag lovar att vi kommer att ta väl hand om dom ;)

/L.

40,2

Sjukstugan fortsätter, barnen har hostat hela natten & Alice har haft feber - så hon fick vara hemma från dagis idag. Jag hade såklart missat att läsa på alvedon förpackningen om hur många alvedon man får ge på ett dygn (mummy of the year) så rätt var det var så fick vi inte ge fler och hennes feber var jättehög & hon var varm som en kamin. Skruttan. Efter att ha uppnått en temperatur av 40,2 grader så hade det äntligen gått 1 dygn & vi fick ge mera alvedon.
I förmiddags när alvedonen fortfarande verkade hade jag lite "fotostudio" med Henry och då ville hon också vara med.


Kram L