söndag 31 januari 2010

Spontant är härligt!

Idag var vi till Mälarhöjden för att spana på våra vänner, Familjen S, hus som dom har köpt där.

Det är lite roligt för vi har nog letat hus ungefär lika länge, fösts runt som vallade kor i hus som kallats "oslipad diamant", varit med i lika många hopplösa supertriggade budgivningar & tappat hoppet lika många gånger. Sen i sensommras så åt vi middag hos oss och både dom & vi var så där lagom entusiastiska över att "köpa hus", vi tyckte nog drömmen var allt för långt borta... och en eller två veckor senare hade vi båda vunnit varsin budgivning! Är det inte helt fantastiskt!? Synd bara att dom promt skall hänga på fel sida av stan ;) Så nu lever vi båda ibland flyttkartonger med raggsockor, take away, värmeljus & tulpaner. Livet är bara för härligt!

Anyway, deras hus var sååååå fint, Mälarhöjden är verkligen en liten idyll och deras hus är ett gult trähus alá Madicken med äppelträd & vackra stora smidesgrindar. I like!

Vi skulle egentligen bara "titta förbi" men det ena ledde till det andra så fikan övergick i middag. Mycket trevligt! Visst är det härligt när man inte behöver planera så mycket, att det bara kan få bli som det blir. Det tycker iallafall jag. Några extra blöjor i skötväskan & saken är biff, då kan man göra det som faller en in.

När vi kom hem visade det sig dock att Henry hade 38,4 graders feber, jag får alldeles ont i hjärtat över den lilla sorken. Han har haft feber i 2 dagar & knappt sovit alls på nätterna men idag på förmiddagen var han feberfri & jag var så glad för hans skull. Men det blev visst kortvarigt. Nu äntligen har han somnat men jag förutspår (kalla mig gärna SaidaLina) nästan ännu en natt utan sömn, stackars stackars liten. Jag kan inte låta bli att oroa mig för honom, det känns inte alls bra att han aldrig blir frisk. Tänk om han fått lunginflammation eller nått annat hemskt? Nej imorgon är det jag som ringer vårdcentralen direkt när dom öppnar!

Men eftersom min lilla älskling sover nu så tänker jag göra det samma :-)

Godnatt på er, hoppas ni får en fin vecka! /L.

Idag önskar jag mig en




Moccamaster!

Den skulle passa perfekt på min köksbänk, nog för att jag älskar vår Nespressobryggare men ibland, ganska ofta faktiskt, så dricker vi bryggkaffe.

I vårt förra kök så kunde man "gömma" vår fula kaffebyggare men det går inte här, allt som står framme på bänken syns. Men om jag hade sån här fin & bra kaffebryggare så skulle det inte göra något om den syndes - och bäst av allt så finns det en plats på bänken där det liksom nästan känns som "it's meant to be"

önska önska önska!

lördag 30 januari 2010

TV4 Play - vilken grej!

Ibland är jag ju som en pensionär, jag tycks inte fatta någonting. Sitta här & vara ledsen över att inte ha någon tv - när det finns TV4 Play !! Tjooohooo! Så ikväll har jag sett Solsidan, haha, riktigt skoj. Såg ni det i fredags? Undra just hur länge vi har kvällssol? Vi kanske måste fälla ett träd vi med ;)

Nej nu tackar jag för idag & hoppas på en bättre natt än i natt- ja så mycket sämre kan det iallafall inte bli. ;)

Kram L.

Ps. Jag & prinsessan har bakat tekakor idag till söndagsfrukosten, hon är så söt & duktig och vill alltid hjälpa mig i köket. Nog för att vi hade mjöl både här & där men det gör ingenting. Får man inte försöka själv kan man heller aldrig lära sig. Nu hoppas jag bara att dom blir lika goda som Jossans tekakor. Får återkomma med betyg sen ;)

Saturday

Natten går inte till en av de bästa.. hu! Alice vaknade 02.30 och tyckte att det var morgon. Trots att jag & Patrik försökte få henne att förstå att det är natten nu, det är natten nu, det är natten nu, DET ÄR NATTEN NU!!!!! Men hon var aningen trög... efter några timmar somnade hon om.

Lilla Henry har varit riktigt skruttig i natt han också, ögoninflammationen ger sig inte så ögonen rinner & fransarna klibbar ihop och igår blev han täpt i näsan igen.. = kan inte andas om han ammas elr har napp. Och lite feber på det. Så han & jag har varit vakna mer eller mindre hela natten. Satt upp (& försökte sova - ni kan ju gissa själva hur bra det blev) mellan 4-6 sen gav jag upp, preppade honom med alvedon, renessans & näsfrida sen blev det soffan för oss. Blev iallafall lite sömn :-)

Vaknade upp till helgfrukost, finns det något bättre egentligen? Lugnt & skönt, en stor latte i älsklingsmuggen från Fide Fajans, hallonsmotie & lite annat gott. Mysigast är nästan att se hur exalterad Alice blir av smothie, she likes :-)

Snart kommer mannen hem efter en fotbollsmatch & då tänkte jag ta mig en tur till Ericshjälpen - Spångas "loppis". Hoppas hoppas den är bra, alltid kul att fynda lite.

Ha en fin dag i solen!
Kram L.

fredag 29 januari 2010

Rockabilly Kitchen

Här kommer en liten bild på köket, så ni får se hur det blev med schackrutigtgolv på diagonalen!


Vad gillar ni vårt köksbord? Det är mitt köksbord jag hade när jag flyttade hemifrån, egentligen är det mamma & pappas gamla bruna köksbord som jag lackade om, det skulle bli limegrönt (varför jag nu ville ha det så) men som ni kanske ser så bidde det MINTGRÖNT. Det fanns även en matchande pidestal en gång i tiden, HAHAHA. Men den har på något sätt kommit på villovägar ;)


När vi ställde in det mintgröna köksbordet så var det endast för att se hur det skulle bli med ett runt bord, om det skulle få plats.. men nu säger alla som vart här att vi inte får slänga det!? Tror ni dom driver med oss?


Jag hade aldrig tänkt ha ett mintgrönt köksbord.. jag hade tänkt, vitt, avskalat... Nu fattas bara en bild på en pinuppa ovanför bordet så har vi ett riktigt Rockabilly kök ;)


Oavsett så känns det skönt att allt det gamla är borta nu, minns ni hur det såg ut?




Idag är Patriks sista dag som pappaledig, 7 månader har han varit hemma med oss. Tänk så fort tiden går. Tror jag skall locka med familjen ner till kondiset i Spånga för att fira av den sista dagen. Tror ni man kan få en semla? Det är ju egentligen för tidigt..

Önskar er alla en riktigt trevlig helg, för det ska vi ha!

Kram L.

Lycka


är att ha fina vänner!
Tack Marcus & Elisabeth, ni är för söta ni!
Puss




torsdag 28 januari 2010

Lekrum

I huset har vi ett lekrum på entréplanet & det skulle jag vilja göra lite mysigt. Vi har rivit ut 2 gamla garderober & där ska det bli en myshörna har jag tänkt, där man kan ligga & läsa böcker (önsketänkande jag vet ;) & softa lite, sen ska det vara ett bord & lite stolar man kan pyssla vid. Jag spanade lite på IKEA men dom hade inget som jag föll för direkt men det kan kanske bero på att jag för väldigt länge sedan sett ett runt litet bord med typ "sjuan stolar" i olika pastellfärger till barn på Mio.. såååå sött. Måste nog kolla upp om det finns kvar!


Sen klurar jag lite på en tapet, en fond tror jag det lutar åt. Jag älskar verkligen alla VITA väggar i huset men just i lekrummet tycker jag att det ska vara färgglatt, mysigt & inspirera till lek & bus!


Jag har spanat lite på dom här tapeterna men jag är ändå inte helt övertygad..





Har ni några tips om fina tapeter till ett barnrum?

/Lina

tummen upp

Vilken bra dag det vart idag!!

Dock ingen vidare shoppinglycka i Vällingby (det var lite som jag befarade) sen när jag kom hem så kom blombudet, det var söta Marcus & Elisabeth som gratulerade till nya huset!! Hur gulligt var inte det? Jättegulligt! Tack så jättemycket, nu står den vackra buketten i matsalen ;)

Sen kom Jossan förbi med sina 2 små sötnosar, hon hade bakat supersmarriga tekakor som hon hade med sig och fina tulpaner - så nu har vi färska blommor överallt - lyx :-) Hon håller alltid på & bakar & pysslar, så man kan inte bli annat än inspirerad. Själv har jag väl inte bakat sen Dackefejden (eller var det när Uppsala brann kanske?..) anyway, länge sen - väldigt länge sen!

Tekakorna var alldeles ljuvliga så nu måste jag leta reda på det receptet så kanske vi kan få härligt frukostbröd i helgen. Men när jag väl hade hittat 2 vaser till blommorna i källaren så gav jag upp i letandet efter Leilas "bakbibel", men hennes recept borde finnas på nätet.

Jossan levererade även en "chickpea"mössa till Alice, en hallonröd. Hon blev så söt så söt!

over & out //L.

Dagens i-landsproblem

induktionsspisen.

Vi har en flyttkartong med kastruller & stekpannor som inte fungerar på den spisen. Så det är inget att be för, bara att köpa nya.


Lina

[boink]

Det flög in en fågel i vardagsrumsfönstret!!! Stackars liten!! Jag som tycker att vi har så smutsiga fönster att man knappt ser igenom dom, men det tyckte uppenbarligen inte lilla pippin som trodde han kunde flyga rakt igenom..

Men jag kan inte se honom utanför så han måste flugit sin kos. När jag var liten brukade min morfar plocka in avsvimmade pippisar som hade flugit in i deras välputsade köksfönster. Sen fick dom bo i en stor kopparkittel i dras trapp tills dom kvicknade till, det var väldigt spännande minns jag. Men vi verkar inte få någon inneboende som tur är.. Men jag kanske måste ta mig en extra titt!

tjing!

torsdag

Läser "vi i villa" och känner att det är en ny epok vi kliver in i.. Vi i villa... - låter inte det bara fööör vuxet? Fast hur 17 låter gift, 2 barn & volvo då? Jo, jag är nog vuxen nu.

Idag pysslar vi vidare hemma, just nu sitter jag i soffan & fryser för mannen tätar dörrarna. Men OM dom blir täta så borde jag ju slippa drag sen iallafall. Jippijej!

Alice var så trött i morse så hon ville gå & lägga sig redan vid 9 & eftersom hon inte är helt frisk än så är det lika bra att hon får sova å mycket hon vill. Sen satt jag här nere & pratade i telefon och vem kommer gående in i vardagsrummet? Jo Alice! Alldeles själv!!!! Kanske skall tillägga att sovrummen är på övervåningen och dit är det 15 trappsteg (iallafall enligt han som slipade trappen för han skull ha betalt per trappsteg :)

Note to my self: kanske borde införskaffa grindar till trappen!

Dom ringde från blomaffären i Spånga nyss, dom ville komma hit med ett blombud!! Men gud så spännande!! Jag kan inte komma på en endaste anledning tll varför vi ska få blommor eller av vem så jag är såklart väldigt nyfiken nu. Roligt roligt roligt!!

I eftermiddag tänkte jag ta en tur till Vällingby, dom har ett väldigt bra shoppingcentrum där, tänkte försöka vara lite ekonomisk & se om det finns några fleecejackor kvar på polarn & pyrets rea. Men det kanske är lite väl optimistiskt av mig, hänger väl någon skogsmullegrön i ett hörn i storlek 140...

puss L.

Ett spett det måste man ha

Det har hänt en hel del här hemma sen sist, jag kanske skall ta & leta reda på sladden till min kamera & ladda över lite bilder. Fast vem vet hur lång tid det kommer att ta att ladda upp dom här nu när jag sitter med mobilt Internet.Hm..

Idag var mina snälla päron förbi, min kära far håller på att kitta upp oss till "värdiga husägare", alltid har han några verktyg eller nått annat bra-att-ha grejs med sig. Tack snälla pappa! Idag hade han bla med sig ett spett, för som han uttryckte det.. om det kommer någon & försöker bryta sig in hos er så kommer han garanterat halka på all is på er trapp & då kan han stämma er ;) Och vi vill ju inte bli stämda av någon inbrottstjyyyyv som brutit lårbenshalsen... Sen hade han med sig tätningslist också, himla bra! För här drar det som 17 på sina ställen. Jag kommer ju från en varm lägenhet & ju van att glida runt halvnaken & barfota. Det kan man inte göra här om man säger så :-)

Här har vi fått massa härlig pudersnö idag (sörjde mina sålda lagg för en kort sekund) sen gick jag ut & skottade snö. Oj så kul! Jag har ett hus & måste skotta snö - I like!

Fast nu skulle jag gärna vilja komma i ordning. Lösningen på allt är trots allt inte 2 tända värmeljus & ett knippe tulpaner, men nästan.. ;)

Puss på er,söta drömmar!

onsdag 27 januari 2010

i-landsproblem

När man flyttar måste visst någon beställa nytt tv- & bredbands-abonnemang...annars blir man utan i 3 veckor. Ops!

måndag 25 januari 2010

Gör om gör rätt

Vi som trodde vi var i hamn.. men målarna får backning på en hel del, tyvärr!

Så ikväll har vi fått tömma rummen på möbler igen & ta ner kristallkronan. Suck. Nu får dom bara en sista chans sen får dom inte komma hit någe mer. punkt.

Men jag undrar just vad vi skall hitta på imorgon, för här kan vi inte vara. Ikea kanske? Har hört att dom har frukost för en tia, köttbullelunch för 16kr & gratis kaffe till fikat.. Kan bli en heldag på ikea ju mer jag tänker på det!

Undra bara om dom andra 3 tycker att det är en lika lysande idé... ;)

pusss

Prisa Gud

här kommer skatteåterbäringen!!

.. nja, inte riktigt men dock så har vi idag fått pengarna för vår lägenhet & överlämnat den till de nya ägarna. Sååå skönt! Och inte det minsta sorgligt alls! När vi flyttade från vår lägenhet i vasastan höll jag på att börja böla sista gången vi gick därifrån, det var såååå sorgligt - och då bör kanske tilläggas tilläggas att jag inte är någon gråtmild person. Men nu skrattade vi hela vägen hem :-)

Fast några pengar såg man ju inte susen av men lånen är iallafall några miljoner lägre & det känns alltid skönt! Så däääär kul när man tittade på vår banklån i januari... hus & lägenhet i sthlm.. huga!

Man kan ju bli mörkrädd för mindre ;)

söndag 24 januari 2010

Vi bor i hus- JAG BOR I HUS

Jag kan knappt tro att det är sant, som jag har längtat & nu är vi verkligen här! Underbara känsla!

Själva helgen har inte direkt varit underbar, nej fyyyyy. När jag vaknade i fredagsmorse så ville jag bara dra täcket över huvudet igen & somna om. Mina tidigare flyttar har aldrig varit så här oorganiserade, då har allt varit prydligt packat i flyttkartonger, 10 starka kompisar inkallade att bära och allt har varit avklarat på en halvdag- sen kunde man äta flyttpizza, knäcka en vinare & softa lite.

Så har inte vår helg varit...nä.

Alice var lite skruttig i fredags men hon fick åka till dagis iallafall, stackars liten. USCH vilket dåligt samvete jag hade då. Dålig dålig dåååålig mamma!! Men det hade aldrig gått att genomföra någon flytt med henne som "hjälpreda", det var nog med Henry. Och vi hade ingen som kunde passa barnen heller. Patrik lyckades övertala en kompis att hjälpa honom lasta på flyttbussen i Sumpan & medans dom gjorde det packade jag fortfarande kartonger. Tajkon, javisst. Sen hjälpte pappa honom att lasta av i huset. När jag hämtade Alice på dagis var det fortfarande byggarbetsplats i huset så vi kunde inte åka dit & lägenheten var tömd.. Hm...
Vi fick våldsgästa våra kära vänner i närheten. Kl. 18.30 ringde Patrik, då hade alla byggarbetare åkt och han hade börjat täcka av golven.. Så då fick vi komma hem. Hem till vårt nya hem!! Som han slitit min kärlek. Han är bäst, alla kategorier ;-)


I lördags fick Alice åka med sin mormor & morfar hem och vi fortsatte då flytten & så även idag. Känns som världens bästa beslut att köpa flyttstädning till lägenheten! Det räcker liksom med det som skall fixas till här i huset ;-)

Annars då, jo Alice är genomförkyld & får vara hemma i morgon, Henry vaknade med världens ögoinflammation i morse, stackars stackars liten. Att min lilla prins aldrig kan få vara frisk. Plutten.

Så imorgon ska familjen Tajkon med sina sjuka barn till mäklaren & skriva över lägenheten på köparna. Behöver jag säga att mäklaren har världens minsta kontor... jag blir svettig bara jag tänker på vilket kaos det kan bli i det lilla lilla rummet..

Men vem vet, det kan ju bli alldeles alldeles underbart också :-)

Kram Lina

onsdag 20 januari 2010

packa packa packa

Idag var Alice ögon fina igen & prickarna nästan borta. Skumt. Men hon var pigg & glad så hon fick åka till dagis. Patrik lämnade henne & sa hej då och det gick jättebra..!! Hoppas hoppas det går lika bra när jag ska lämna henne :-)

Så nu måste jag vara lite effektiv här & packa packa packa!!! Det går ju inte att packa när Alice är hemma, jag packar ner - Alice packar upp.. sjukt ineffektivt Förstår knappt hur vi ska få ihop den här veckan, sist fick vi flyttade hade vi 1 barn som var 1,5 månad (läs: SOV SNÄLLT DYGNET RUNT, typ) Nu har vi 2 små, ingen direkt hjälp & såååååååååå mycket mer att fixa. Pust. (Dagens i-landsproblem ;) Men huvudsaken är egentligen att vi kommer härifrån i tid, sen får städfirman fixa resten i lägenheten och upp-packningen i huset får ta den tid det tar.

Nej nu har jag inte tid att sitta här!

Pussss

tisdag 19 januari 2010

Premiären

Idag har Henry premiärsuttit barnstolen & han verkar gilla det! Babysittern är han ju inte speciellt förtjust i längre, han ser mest ut som en spänd ostkrok. Han förstår inte alls charmen med att luta sig tillbaka & softa lite..

Men nu kom han ju upp på vår höjd & kan vara med och se vad som händer här uppe. Kanske dax att hala fram lite smakportioner snart också! ;)


taskig tajming

Idag vaknade prinsessan med ett öga, det anda satt ihop... Skruttan. Det är väl förmodligen en ögoninflammation Ringde dagis & vårdcentralen. Men vi var inte välkommen någonstans med det ögat. Egenvård hemma med varmt vatten sa dom & sjuuuuuuuuukt bra handhygien. Jaha.

Fick även lära mig att ögoninflammation är "bara snor som gått upp i ögat"..!! Hur fräscht lät det då? Sådäär va.

Sen hittade jag lite prickar på henne, som jag inte vet vad det är. Men dom fick jag inte heller komma det med, endera kunde det vara förkylingsprickar eller vattkoppor. Lustigt det här att man inte får komma till vårdcentralen när man är sjuk.. det är ju DÅ man vill gå dit - när skulle man annars vilja gå dit?
Nej men jag får väl plocka fram doktorslådan & ställa min egen diagnos.


Har lite dåligt samvete också - för igår var vi & tittade på en liten bebis och hade besök av en annan liten ung charmerande dam.. Tänk om dom blivit smittade! Men jag visste ju inte igår att det skulle bli så här idag :-(

Och jag som skulle vara såååå effektiv idag & packa massor när Alice var på dagis, nu är jag hemma med båda sötnosarna och jag har en liiiiiiiiiiiiiiiiiiiten känsla av att jag inte alls kommer att vara så effektiv idag. Lite synd för vårt tidsschema är såååå tight ändå för att få ihop flytten och nästan ingen kan hjälpa till så vi hade behövt lite flyt istället för sjukstuga. Men men, det är inte så mycket att göra något åt.

Nej nu ska vi visst kolla på PIIIIIIIIIINGUU!

Hej på er!

Äh va 17...

orkar ni med ett inlägg till?

Om ni inte gör det får ni väl helt enkelt strunta i att läsa vidare!

Jag brukar titta in på Alex Schulmansblogg, tycker han är rolig. Från början tyckte jag att han var en stor idiot, men sen han fick sin dotter och började blogga om livet med henne & hans fru och deras förkärlek till Gotland så är jag fast. Dom har ett ställe precis bredvid bageriet i Rute för er som känner till det. Dagens "jag mötte Lassie".. jag såg dom i Rute i somras ;)

Anyway, det jag skulle komma till är att han & hans familj är på semester och nu har dom hittat på en lek "Stjärnorna på slottet". Har ni sett stjärnorna på slottet? Det går ungefär ut på att varje dag är det "någons dag" och den personen planerar allt ifrån frukost till middag och aktiviteter däremellan och på middag får man bara ställa frågor om "arrangörens" liv... typ.

Det tyckte jag var en jätterolig idé! Undra just om jag kan lura in Patrik i den leken....

http://blogg.aftonbladet.se/pappabloggen

måndag 18 januari 2010

Lite vardagsliv också.

Det går bra för Alice på dagis, åtminstone så säger dom det. Imorse var jag bara med en liten stund på samlingen innan jag smet iväg & lämnade henne ensam. Och det gick jättebra, hon är där mellan 9-15.

Men jag tycker inte det känns bra att "smita" i från henne... nu har jag gjort så i 3 dagar men imorgon så ska jag få stanna i hallen & säga "hej då". Usch, jag bävar... jag vill verkligen säga hej då till henne så hon förstår att jag går istället för att lura in henne & sen smita ut bakvägen. Men jag har en känsla av att det inte alls kommer att gå bra. Idag när jag skulle hämta henne så såg jag hur hon lekte & hade kul men sen när hon såg mig så blev hon såååååååå ledsen och det tog ett bra tag innan hon lugnat ner sig. Skruttan. Fast sen ville hon inte klä på sig & gå hem - så så hemskt kan det ju inte vara på dagis ;)

Men jag tror att det är lite för mycket för henne nu, hon är trots allt ganska liten.. Hon har fått en lillebror, vi renoverar hus dag & natt, sin pappa ser hon knappt och så mitt i allt kaos ska hon vara på dagis hela dagarna.. men jag hoppas & tror att snart, mycket snart så kommer allt att lugna ner sig. Det känns som en milstolpe att få komma in i huset, jag inbillar mig iallafall att det kommer bli lite bättre då!

Idag var jag på öppnaförskolan i Bromsten på mammagruppsträff, vilket var super trevligt! Alla verkar jätte trevliga & jag ser fram emot att träffa dom igen! På träffen skulle vi presentera oss, berätta hur gamla våra barn är och tala om vad vi gillar att göra. Vi fick inte berätta vad vi jobbar med utan vi skulle berätta om något vi gör när vi har "egen tid".

Vaddå egen tid? Alla fick en smärre blackout...
Det var lärorikt, jag insåg direkt att jag typ aldrig har egen tid... om man inte räknar den här tiden vid datorn då. Men dom menade mer tid när man lämnade hemmet för att göra någonting själv. Nu är det inte så att jag klättrar på väggarna och håller på att bli sinnessjuk här hemma men jag fick mig en tankeställare, det kan vara bra att göra någonting själv ibland.Utan man. Utan barn. Mm, jag skall bli bättre på det.

Och något annat jag borde bli bättre på är att inte sitta uppe & skrota på nätterna, så godnatt mina kära!

Puss Lina

Schyyyyy....Slipning pågår.

Golven behövde sig en omgång & när dom ändå är i farten så får dom ta trappen också.





Det är häftigt att se skillnaden på nyslipade golv, imorgon skall dom oljas & sen ska de vila ett dygn.. Ett dygn! Usch det är såååå lååååång tid när man har mycket kvar att göra innan allt är klart. Dom som spacklat har fått bakläxa på lite tak så dom måste tillbaka på torsdag & göra om det vilket då innebär att taken måste målas igen.. Och tidsoptimister som vi är så skall vi flytta på fredag - på dagen! Någon som vill hjälpa till?? :-)
Kram

Köket tar form

Det är verkligen kul att se att det händer grejer i huset, under helgen så har köket kommit på plats och är nu nästan helt klart. Med tanke på de begränsade möjligheterna att förändra kökets form så är jag mer än nöjd!

Trots att vi valt ett ikea kök så har det inte varit speciellt mycket klagomål från Marcus & Anders som satt ihop pusslet. Det har varit mer synpunkter på huset som tycks vara snett & vint på alla håll & kanter. Tur att grabbarna har en stooor portion tålamod! Ikea hade gjort någon liten miss i leverensen så jag & Henry tog en tur till Barkarby i söndags - alltid lika kul att besöka "byten & återköp" på en söndag. Men det gick fint, tack vare ett litet missförstånd så blev jag även kompenserad för felaktigheterna ;)



Världens bästa Marcus!



Kaklet skulle på plats, smack smack smack så var det uppe. Svärfar han e grym han!


Ja & så här ser det ut just nu, det är lite fix & trix kvar men jag tycker att vi ser ljuset i tunneln!

Tjohooo!


söndag 17 januari 2010

Vackert


Om man inte kan ha det vackraste man har runt halsen så kan man ju iallafall ha något som påminner om dom runt halsen!
Jag har spanat runt lite efter halsband med barnens namn på men liksom inte hittat "det".. men nu såg jag detta på öppnaförskolan i Spånga, gillar det lite "råa" i berlockerna. Företaget heter Kakadua, men deras hemsida är under konstruktion. Typiskt. Men å andra sidan så borde jag lägga pengarna på golvsockel och målarfärg just nu så det får vänta oavsett.. Men visst var det fint!


(Bilden är lånad från Kakaduas hemsida. )

torsdag 14 januari 2010

Inskolning dag 2 och läkarbesök 2 & 3

Min morgon.... Att vara ensam med två barn och passa tider det är en bedrift i sig skulle jag vilja påstå... idag gick jag upp kl.07, tog en snabbdusch, sen vaknade Alice. Hon ville inte byta blöja eller ta av sig pyjamasen. Hon ville heller inte äta frukost.. jag fixade mig lite snabbt och sen till slut fick jag på henne lite kläder och i henne frukost. Nu börjar det bli tight om tid så jag fick lov att väcka Henry, väl på skötbordet kissade han ner mig totalt (det var inte bara att ignorera utan ett klädbyte var nödvändigt) sen när han fått på sig alla kläder så bajsade han på sig.. byta blöja igen. Nu börjar vi bli riktigt sena.. och sen började operation påklädning av alla. Alice trotsar så klart och vill inte klä på sig, jag är alldeles svettig när jag väl får låsa dörren. Då har jag med mig dubbelvagn, bilbarnstol med Henry i, 1 rollerskaft, 2 skötväskor & en pulka... sen ska ju allt in i bilen, Alice vill inte åka bil... och rutorna skall skrapas. Men när jag väl vrider om nyckeln så är det en underbar känsla. Alla är med - vi är på väg :-)

Idag var andra dagen för Alice på dagis & det gick mycket bättre än igår. Hon var lite avvaktande & mammig i början men sen släppte det och hon for runt där, dansade, lekte & busade med dom andra barnen. Dagens lunch var ärtsoppa, det tyckte prinsessan var blääää, hon spottade ut det precis som igår. Men efter soppan serverades det pannkisar & det gillar hon. Så hon fick i sig lite mat iallafall. Sen var det dax för "vila"... trumvirvel..... det gick väl sisådär först, men hennes fröken gick metodiskt runt till alla barn och smekte dem i håret, i ansiktet & på ryggen tills dom somnade en efter en.. så även min lilla prinsessa. Grymt! Så då åkte jag iväg till sjukhuset med junior och sen hämtade Patrik henne efter vilan & mellis. Och det hade gått jättebra - fast när han kom dit blev hon jätteledsen, skruttan. Hon kanske insåg att hon var ensam eller nått. Jag har även förstått att fröknarna är kurder och inte spanjorskor ;) Ja, jag är hopplös. Men jag förstår fortfarande KNAPPT vad den ena säger..

Henry har fått ett EKG på sig nu som han skall ha i 24 timmar och jag för dagbok åt honom över vad han gör, han kan inte skriva än - men snart så! Annars hittar dom inga fel på honom så vi får nog bara acceptera vad som hänt och hoppas att det inte händer igen, för ingen vet vad det var som hände. Men han verkar må bra tycker jag så jag känner mig trots allt lugn.


Sist men inte minst så vill dom här busfrön önska er en underbar helg!!!

Schack?

Idag har svärfar lagt golv -mot sin vilja....
Det blev skitbra! Han e grym, jag tror inte det finns något han inte klarar av!


Han sa att han var orolig för hur det skulle bli men jag tror bara att han mörkar för att slippa mina jobbiga projekt ;)

Men jag visste hela tiden att det skulle bli bra - jag var aldrig orolig!

Idag har vi valt kakel också, det blir vitt som vi tänkt, blanka med liiiite fas på kanterna i måtten 12,5 x 25. Det blir nog bra! Nu ska vi bara komma överens om hur det skall sättas. Man kan ju sätta dom ovanför varandra eller med förskjutning - typ som tegel... tips? råd? åsikter?


Kram Lina

onsdag 13 januari 2010

Inskolning & läkarbesök

Idag skulle vi alltså till Alice nya dagis, jag var så klart ute i sista sekunden (hade visst förträngt att bilen skulle skrapas, Alice inte skulle vilja åka bil & att jag inte skulle hitta till dagiset) Kände mig förövrigt som en tönt när jag kommer in farandes med canada goose jacka, oknutna Timberland kängor & en Hugo Boss väska på armen (som värsta tonåringen från öfre.. pino!) Men vi blev iallafall insläppta. Jag tycker dagiset var helt okej, barnen var gulliga & fröknarna lika så - men jag hade himla svårt att förstå den ena fröken. Hon bröt så där charmigt, typ på spanska, så trots att hon både pratade & sjöng på svenska så förstod jag knappt vad hon sa... Men så är jag ju ingen språkbegåvning heller.

Alice var riktigt mammig och släpade helst runt på mig hela tiden, ibland glömde hon bort mig och lekte själv som tur var. Så det finns väl hopp! :-) Sen är hon aniiiiingen trotsig & lyssnar inte alls på sin mamma men fröken lyssnade hon på direkt så det var ju skönt. Undra om dom kan följa med hit hem & styra upp henne!? ;) Idag var vi med från kl.09 till efter lunch. Lunchen var ju spännande... köttgryta med ris & rårivna morötter.. Alice spottade ut det direkt och torkade av tungan med handen. Sen åt lilla prinsessan inget mer. Grejt.

Imorgon ska vi vara där från kl.09 till efter vilan. Det blir intressant. Undra just om hon kan sova på golvet med massa andra barn? Men hon lär sig väl!

Som att det inte vore nog med inskolning på dagis och renoveringen av huset så ska Henry till Astrid Lindgren imorgon på uppföljning. Kl 14 ska vi vara hos kardiologen och sätta på honom ett nytt EKG som han skall ha i 24 timmar. Vi får hoppas att dom har någon smidig lösning på det för sist var det ju små klisterlappar med elektroder över halva honom. Sen skall vi vidare till gastro mottagningen kl.14.45 och träffa hans barnläkare. Känns skönt att följa upp allt! Han var ju hos läkaren idag också med sin pappa för att följ upp öroninflammationen och förkylningsastman. Dom trodde att han var ett "öronbarn". Plutten. Så nu vi skall dit om en månad igen.

I huset rullar renoveringen på. Alla som jobbar är så duktiga!! Nu spacklas det för fullt både högt & lågt, imorgon skall det läggas golv i köket. Både mannen & svärfar är väl mindre nöjda på mig för att jag skall ha rutigt golv på diagonalen... Men det är väl glömt sen när det väl är på plats ;) Mannen tjatar om att de är myyyyycket krångligare än att lägga det rakt.. men det kan ju inte jag hjälpa ;) Det blir nog bra när det är klart. Och till helgen skall köket sättas, vi får experthjälp från öjn, Marcus kommer upp, så det känns tryggt!! Och trevligt! :-) Ja och sen ska det målas också, och jag skall flyttpacka.. jippijej.

over & out.

tisdag 12 januari 2010

En stor dag för en liten tjej.

Imorgon är det en stor dag för min lilla tjej. Tänk att hon ska börja på dagis, lilla pluttan. Jag har nog inte tänkt så mycket på det tidigare, eller jo jag har tänkt men ändå inte reflekterat över det... Nu när det är så nära börjar det kännas i "mamma hjärtat"...

Kommer hon trivas? Kommer dom ta bra hand om henne? Se till att hon äter sin lunch, att hon har vantar på sig & inte fryser, dra upp mössan som åkt ner för ena ögat, lyfta upp henne när hon trillar & gör sig illa, trösta henne om hon blir ledsen... kommer dom att förstå hennes eget lilla språk?

Älskade lilla Alice, jag hoppas det går bra för dig imorgon & att du gillar ditt nya dagis & får massa nya roliga kompisar. Mamma kommer att sakna dig.. massor.

puss mamma

Det här är riktigt kefft, mannen

Bilen var helt keff.

Keff: dålig, tråkig, ointressant

Jag håller på att förbereda mig inför morgondagens dagisinskolning. Imorgon drar gussarna Blomér till Tensta :-)

Efter mycket om & men så fick jag tag på dagiset igår kväll via kommunen... Snabbinskolning på 3 dagar sa dom med start kl.9 imorgon. Jaha ja. Det är väl bara att infinna sig!

Har även fått tid för Henry imorgon på vårdcentralen för uppföljning av alla sjukdommar - kloning? Någon som vet hur man gör? Mannen får åka dit tänkte jag så åker jag med honom på torsdag till Astrid Lindgren på uppföljning.

Nej nu kallar mina söta små.. (terroristerna!)

Kram L.

söndag 10 januari 2010

Åh phu - i förskott...

Söndag -står det i kalendern. Känns inte alls så. Det enda som känns är att jag är heeeeelt slut efter en otroligt intensiv vecka. Många beslut har tagits ang renoveringen, massa farande fram & tillbaka och så 2 små terrorister som ska med överallt och lite oro för Henry på toppen av det. Som tur är har jag haft uppbackning av både min mor & svärmor. Utan dom vette 17 hur det skulle gått! Ni är bäst!!!

Men nu är det ny vecka & nya utmaningar, inte såå många beslut ang huset hoppas jag men däremot så är jag all alone med kidsen och Alice skall skolas in på dagis på onsdag - tror jag... Brukar man inte få någon information från dagiset innan en inskolning!? När den börjar, vad upplägget är, ska man ha med sig något? Extra kläder? Får man ha med sig en bebis? Tycker det hela är mycket märkligt. Jag skall ringa dom direkt imorgon bitti. Men ni som har dagisbarn - hur brukar det fungera med inskolning? Pratar vi 3 dagar eller 2 veckor? Och ja, vi tackade jag till dagisplatsen i Tensta! Sen ska jag till Astrid Lindgren på återbesök med Henry på torsdag och jag själv har tid hos naprapaten på fredag.. Hm, känns redan nu som att jag inte kommer att få ihop det. MEN det vet jag ju inte förrän jag vet hur inskolningen är upplagd.

Jag brukar ju kalla oss "Tajkon familjen" och nu är vi VERKLIGEN det måste jag säga, öppnar man kylen så ser det ut som man är hemma hos familjen Annorlunda, på köksbänken ligger fyrtiotolvmatlådor som skall fyllas, i hallen trängs 2 barnvagnar, sjukt mycket ytterkläder & lite flyttkartonger och sist men inte minst på golvet i vardagsrummet sover svärfar på en tältsäng ! Stackarn.

Men han planerar för fullt att han skall bygga ett gästrum i källaren i nya huset så fort han är klar med det andra... undra just varför ;) Men det lär nog ta ett tag innan han kan påbörja gästrummet även om dom jobbar som svin, han & Patrik. Jag ser knappt skymten av dom, tidiga mornar & sena kvällar. Jag brukar passa på att åka ut till huset för att inspektera lite och bjuda på lite fika så jag får se dom!

Nej nu är det dax för refrängen, lilleman vaknar varje eller varannan timme på natten och de senaste nätterna har Alice också stökat och kl.6 tycker hon det är morgon.. det här blir nog en låååång vecka. Men den kommer iallafall börja bra med pulkarace i Spånga för Alice & hennes bästis i morgon & jag får hänga med bästisens tuffa pappa - the rockstar. :-)

Se upp backen - 10 hål i nacken!

Lina

lördag 9 januari 2010

fredag 8 januari 2010

Lillsorken

har var på 4 månaders kollen på BVC idag.

Vikt: 8130 gr
Längd: 67,3 cm

Han hade växt 3 cm på 1 månad !!! Inte konstigt att bodysarna inte passar längre, passade på att hugga 4 nya på Åhléns & Lindex rea - känner mig sjukt ekonomisk. Nöjd!

Kram Lina

Ps. Idag sprang jag inte till BVC utan jag flanerade ... shoppade lite, gick på banken.. ingen stress här inte. Ny & härlig känsla. I like!

torsdag 7 januari 2010

Drömkåken


Renoveringen går framåt, det har rivits en hel del och snart påbörjar vi operation "bygga upp". Däremellan skulle bara elen "fixas"., men det har tydligen varit rena High Chaparall på tidigare eljobb som gjorts i huset. Inte bara lite Åsa Nisse klåperi utan rena rama dödsfällorna! Många svordomar har det blivit och arbeten som skulle tagit på sin höjd 2 timmar har tagit 3 man att fixa på en hel arbetsdag...


Köket skall få sig en liten ansiktslyftning. Ut med det gamla in med det nya! Nya köket blir vitt, svart bänkskiva, vitt kakel och svart/vitt rutigt golv. Det kan nog bli bra -hoppas jag!


Här har ni vardagsrummet & matsalen.
Säljarna har själva öppnat upp en bärande vägg mellan vardagsrummet & rummet bredvid men missat den lilla detaljen att staga upp ordentligt så taket sviktade ner och det var bara att göra om. Så nu har svärfar fixat så fint - titta! En redig balk i taket så nu skall både golv & tak bli rakt & stadigt. Känns fint :-)
Nu får vi se vad Drömköken har att bjuda på för överraskningar imorgon!

onsdag 6 januari 2010

Full fart!

Här hemma är det full fart nu, Alice börjar verkligen bli en stor liten tjej. Med en vilja av stål ;)

Hon är himla mysig, hon kramas, pussas & myser gärna. Och mot Henry är hon supermysig, det senaste hon börjat med är att hon ska "amma" honom. Antar att hon ser på mig & apar efter. Så hon går & sätter sig på någon lämplig plats, drar upp sin lilla tröja & beordrar oss att komma med Henry till henne. Så tar hon honom och kramar mot sig... Skruttfia. (nu är det väl inte riktigt så det går till här hemma när jag ammar honom, men nästan. Uppenbarligen ;)

Hon är även så medveten om allt, om man säger till henne något eller frågar henne nått så förstår hon direkt. Det är så häftigt! Idag ville hon promt ha sin smutsiga pyjamas på sig, jag försökte förklara att den var smutsig och frågade om hon kunde kasta den bland all annan smutstvätt. Då gick hon och slängde in den i tvättmaskinen. Det var inte riktigt vad jag tänkt men det var ju också rätt. Så kul att se vad hon snappar upp.

Nu är det bara språket som fattas men det känns som det håller på att lossna lite nu. Idag har både hennes mormor & farmor varit på besök och på kvällen satt vi & mös lite innan hon skulle gå & lägga sig och pratade om dagen som gått. Så sa jag något i stil med att det var väl roligt att både mormor & farmor varit & hälsat på henne idag. Då säger hon lugnt Momo, Famo..
Jag blir ju huuur exalterad som helst inombords och men tar det coolt och frågar om hon kan säga pappa då? Då tittar hon trött på mig och utropar MAAAAMMAAAAA.
Haha. Jag ger upp. Det går tydligen inte att säga pappa. Men en vacker dag så kanske..


Idag har jag köpt potta till henne och hon har suttit på den (med kläderna på) på eftermiddagen & burit runt på den här hemma. Sen tog jag med den in i badrummet när hon skulle göra iordning sig för kvällen och hon for runt där som en liten nakenfis. Så gjorde hon "kiss-ljudet" - hon gör det när hon (eller någon annan för den delen) kissar.. så jag tänkte att NU har jag en chans att få henne att förstå vad pottan är för något och satte henne på den. Efter några sekunder reser hon sig upp och sätter sig på huk bredvid pottan på badrummsgolvet, gör kissljudet, kissar på golvet och reser sig upp och sopar iväg pölen all världens väg med handen... Alla sätt är bra utom dom dåliga ;-)


Kram Lina

Alice flyttar in!

Så äntligen var dagen kommen då vi fick nycklarna till vårt hus!! Sen i måndags så har det rivits & grejas i huset och hela (då menar jag verkligen HELA) Tajkonfamiljen är engagerad.

Könsrollerna sitter dock i, kvinnorna tar hand om barn & markservice medans männen jobbar. Liiiite trist tycker jag men Patrik har lite svårt att amma Henry så jag tror vi får köra på det upplägget iallafall.
Vi hälsar så klart på i huset- jag kan ju inte överlåta allt på männen. Såå stort förtroende har jag inte för dem ;)

Ni minns väl repliken från mitt stora feta grekiska bröllop?

The man is the head, but the woman is the neck. And she can turn the head any way she wants. ... :-)


Några bilder från första dagen i huset...


Har man bara sin favvo filt så är man hemma <3


Lilla fröken inser att vi blir nog kvar ett tag i huset så hon gör sig hemmastadd.

Men GUUUUUD vad alla tjatar om att jag måste ha skor på mig.. jag HAR ju skor på mig. Anders skor.



Fikapaus med farmor det e mysigt det.

Avslappnad?

Det här med babysitter verkar inte vara Henrys grej längre. Så här ser det ut när jag sätter honom i den...

tisdag 5 januari 2010

Min tappra lilla prins

Igår kväll hände något hemskt!! Henry säckade ihop totalt. Först låg han & jollrade i soffan och var hur glad som helst men han var väldigt röd blåssig på kinderna, men han var inte varm. Det var lite konstigt tyckte jag & klurade lite på varför han var så röd.. sen blev han jätteledsen precis som om han skulle ha ont någonstans, hans farmor gav då honom till mig och då bara säckade han ihop i min famn. Jag vet inte om han svimmade av eller inte men han var alldeles livlös, kallsvettig, tappade all färg i ansiktet och läpparna blev otroligt ljusa & blå/lila. Jag fick ingen kontakt med honom och han ville bara sova. Det var så otäckt!!!!! Man kan ju inte låta bli att tänka att "nu dör han"... vad gör man? Det var bara att ringa ambulans. Efter 20 minuter kommer den!! Är inte det otroligt lång tid? Jag hade så ont i hjärtat & magen..hu! När ambulansen kom så hade Henry piggat på sig lite och börjat återfå normal färg i ansikte & på läpparna. Så ambulanspersonalen bara tittade på honom på håll och sa att det var inget fel på honom. Han var ju så pigg. Dom kunde inte ta med sig en sån pigg liten krabat in. Vi skulle inte oroa oss tyckte dom men om vi var oroliga så kunde vi åka in själva. Beslutet var inte så svårt, jag & min lilla prins åkte in till Astrid Lindgren. Det var iskallt i bilen och på radion ljöd "Knocking on heavens door" med Guns N Roses.. i vanliga fall e grym låt men nu var den bara fel fel fel och tankarna bara snurrade runt runt och tårarna brände på insidan av ögonlocken. Usch vilken bilresa! Och det känns så grymt att släpa runt på en liten bebis när det är 15 minus ute. Efter 2 timmars väntan fick vi träffa doktorn och efter en lååååååååååång diskussion så beslöt han sig för att lägga in oss, och tillslut vid kl.03 fick vi ett rum. Kan väl inte skryta med allt för mycket sömn i natt. På morgonen hade dom honom under observation och tittade till honom 1ggr/15 minut, men han var som vanligt och reagerade inte på sin medicin eller något annat heller. Det skulle eventuellt kunna varit en allergisk reaktion på penicilinet han fått men så var alltså inte fallet. Och ingen vet vad som orsakat avsvimningen... men dom har iallafall gjort ett EKG på honom och nu skall en hjärtspecialist titta på det och så ska vi komma tillbaka nästa vecka igen. Men dom tror inte att det skall vara något fel på hjärtat, barnläkaren tyckte iallafall att EKG't såg fint ut. Men jag blir ju såklart orolig, jag har nästan lust att KRÄVA en förklaring av dom! Är dom läkare eller inte? Den sista tiden tycker jag har varit kantad av läkarbesök där ingen vet vad som är fel... Ska man behöva ta det? Jag vet inte. Men vad 17 ska man göra. Läkarna vi träffat det sista dygnet var iallafall väldigt engagerade och tog oss på allvar så det kändes iallafall bra - bortsett från att diagnosen uteblev.

Nu hoppas jag verkligen att jag slipper åka till Astrid Lindgren igen inom den närmsta tiden!

Kram L.

Min älskade lilla gullunge!!!

söndag 3 januari 2010

Det går i 180

Det känns verkligen så! Sen vi kom hem från öjn så har vi knappt varit hemma alls, mest bara varit hem & sovit på sin höjd. Så ni kan ju gissa hur fint vi har det hemma just nu..

Det är så mycket vi "borde" gjort men helt enkelt inte hunnit, men det får vara så. Igår skulle vi tagit massa beslut gällande vår kommande renovering men det slutade med att jag & Henry satt på Astrid Lindgren hela eftermiddagen & kvällen. Och om det besöket skulle jag kunna skriva en uppsats men det får bli en annan gång. Min lilla prins är fortfarande inte frisk, så krasst sätt kan man säga att han har varit sjuk i halva sitt liv - och det låter ju hemskt! Så vi vänder på det och säger att han har vait frisk i halva sitt liv istället tycker jag. Anyway, summan av kardemumman är att han har dubbelsidig öroninflammation och tendenser till förkylningsastma och det är därför han aldrig blir frisk. Men nu har vi fått medicin till honom, så nu hoppas jag att han blir frisk lillsorken!

Vi fick iallafall ett strålande slut på året med våra vackra & underbara vänner i Spånga, familjen i det gula trähuset bjöd på en fantastisk middag med champagne rakt igenom.. I like! :-)
Det var smarriga snittar & mingel medans alla söta rara barn (läs: terroristerna) var vakna & sen var det skaldjursplatå & det hela toppades med pannacotta !

"det kan man ju ändå inte klaga på"... - som en typisk svensk skulle sagt.

Är de inte helt otroligt egentligen? Om du frågar en svensk hur han haft det på semestern eller på restaurangbesöket eller liknande, har ni då någonsin hört någon säga; det var alldeles underbart, det var så himla bra, allt var överförväntan & vi är sååå nöjda!

Nej svensken han säger: vi har inget att klaga på. punkt.

Precis som att syftet med själva resan eller restaurangbesöket eller vad det nu är - är att hitta något att klaga på.. och tro mig, jag har jobbat med dessa människor, det är bara för tragiskt hur människor sparar & gnetar för att ha råd att åka på en utlandsresa & när dom väl är där så letar dom fel istället för att njuta. De är så korkat. Och för att avsluta det här lilla sidospåret så halkar jag lite fint in i ett av mina nyårslöften - att NJUTA (ännu)mer av livet och att försöka se det positiva i saker istället för det negativa. Nu tycker jag väl inte att jag är heeeelt hopplös men jag tror dock att jag kan bli ännu bättre ;) Har ni avlagt några nyårslöften?

Att se det positiva i saker & ting kan säkert vara ett bra incitament nu när vi får tillgång till vårt hus!! DRÖMKÅKEN?! ;) Vi var där idag & tittade lite och imorgon får vi nycklarna & sen påbörjas renoveringen för att göra det beboeligt och om 3 veckor flyttar vi in. TJOHOOOOO!

Guuud vad jag längtar! Jag ska grilla varenda dag som en RIKTIG tajkonfamilj. Ni är välkomna över på ett grillat "grisarsel" - för det är väl det enda vi ommer att har råd med ;) Och vinkällaren kommer att eka, på sin höjd står där väl några sjaskiga bag-in-box... HAHA. Jag längtar iallafall ihjäl mig.

pusss