måndag 30 november 2009

"the man is the head but the woman is the neck"

Tänk på de ni :-)

Visst är det ett underbart citat!
Dom sa det i "Mitt stora feta grekiska bröllop", vilken underbar film. Den förgyllde iallafall min söndagskväll! Jag förstår inte hur jag kan ha missat denna helt fantastiska film. Stundvis så skrattade jag så jag höll på att kissa på mig - och Patrik han skrattade åt mig. Han tycker jag har så sjukt dålig humor.


Men vad gör väl det, uppenbarligen har vi båda roligt - fast åt olika saker ;-)

Kram & Godnatt

söndag 29 november 2009

Jag blir inte klok på sjukvården

Tack för alla fina kommentarer efter gårdagens inlägg, dom värmer verkligen!

(Jag har hört av flera av era det är svårt att kommentera på bloggen, att ni får ett felmeddelande i röd text om att ni inte kan lämna en kommentar. Jag har upplevt samma problem på andras bloggar så nästa gång när den texten kommer upp - testa att klicka på "skicka kommentar" en gång till (trots felmeddelandet alltså) - då brukar man komma vidare och kommentaren publiceras. )

Efter gårdagens besök så tyckte jag att det släppte lite i bröstet på Henry men natten var som vanligt jobbig för honom, så vid kl.03 flyttade jag över honom till hans bilbarnstol & då sov han sött till kl.6. Skönt för honom!

Synd bara att jag inte låtit honom göra det tidigare.. men jag har fått lära mig av vår barnmorska att det inte är bra för små barn att sitta länge i sin bilbarnstol. När vi skulle åka långt i bil med Alice när hon var liten så sa dom att 2 timmar var abslout maximal tid sen skulle bebisen vila från stolen i minst 30 minuter. Så vi planerade in en massa stopp på vägen för att "annars kunde ryggen ta skada"... (och näsan blev grön.. näråå ;)

Allt det var BULLSHIT sa dom på A.L igår.. Dom kanske inte använde just det ordvalet men det var det dom menade :-) Eller inte ren bullshit, man kan inte byta ut spjälsängen mot en bilbarnstol men nästan ;) Så om det är fler där ute i cyberspace som har förkylda barn - låt dom sova i bilbarnstolen, det är jätteskönt för dom. Ytterligare ett tecken att man ska inte lyssna på allt dom säger till en, man ska tänka själv!

Anyway, imorse var jag & Henry iväg till Astrid Lindgren på återbesök. Dagens läkare tyckte det lät jättebra när han lyssnade på Henry och sa att han inte har något RS virus. Jag förstår inte hur en läkare kan vara helt övertygad om att det var RS igår och idag är nästa läkare övertygad om att det inte är det. Läkaren sa att endera hade han inget RS virus eller så reagerade han bra på gårdagens behandling & att han förmodligen då haft viruset ett tag innan vi kom in. Men jag tyckte ändå det hela lät väldigt märkligt.

Läkaren tyckte nog att jag var lite jobbig som ställde "hundrafyrtiotolvtusen" extra kontrollfrågor men det struntar jag i! Oavsett hans diagnos så är ju inte Henry frisk och jag tyckte att Henry reagerat så bra på adrenalininhalationerna han fick igår så jag mer eller mindre krävde att få göra en till idag (när vi ändå var där ;). Han reagerade bra även på denna så jag är glad att jag envisades.

Sen fick vi åka hem. Henry ska äta penicillin för öroniflammationen och jag skall hålla honom under uppsikt & komma tillbaka om han blir sämre.

Jag tycker allt sånt här är lite jobbigt, för hur ska jag veta om, när och hur mycket ont han har ... tänk om han bara kunde berätta det för mig. Ikväll har han varit mycket mer ledsen än han varit på länge, precis som när han haft ont i magen.. så nu är "mammatentacklerna" ute.

Jag hoppas såklart av hela mitt hjärta att läkaren idag har rätt - men jag kan inte slappna av helt.. men så är jag ju mamma också ;)

Puss

lördag 28 november 2009

Det blir inte alltid som man tänkt

Idag skulle jag pynta & dona lite inför 1a advent hade jag tänkt och ikväll skulle jag på 30-års partaj. Och jag hade verkligen sett fram emot båda ovanstående aktiviteter, jag kan inte ens minnas när jag var på fest sist, själv.

Men efter gårdagens besök på vårdcentralen blev jag bara mer & mer irriterad på distriktssköterskan eller distriktsläkaren eller vad hon nu var. Jag hade inge förtroende för henne så jag kände att jag ville ha en second opinion. Jag bestämde mig för att åka till Astrid Lindgrens barnakut idag.

Själv så var jag inte heller så pigg, kände mig alldeles febrig i förmiddags men jag kom iväg på eftermiddagen i alla fall. Utmaning nr 1 – hitta till Astrid Lindgren - det gick ganska bra tycker jag, men herregud så stort Karolinska är. Utmaning nr2 var att hitta barnakuten – det gick också ganska bra trodde jag – men när det var min tur så visade det sig att jag satt på fel barnakut. Det fanns nämligen 2 barnakuter i samma byggnad och det var bara den ena som tog emot barn under 6 månader. Såklart.
Så det var bara att ta sig till den andra akutmottagningen & sätta sig där & vänta på vår tur.

Och tur hade vi för Henry prioriterades eftersom han är så liten så vi behövde inte vänta mer än en halvtimme innan det var vår tur. När vi väl kommit in till vårt rum så spenderade vi 3 timmar där(på en pinnstol..), men nu har vi träffat massa duktiga och engagerade läkare & undersköterskor så det känns jättebra.
Det visade sig att Henry har fått RS viruset samt att han har öroninflammation på vänster öra, stackas liten!!!! Men han är så tapper min lilla prins! Trots undersökningar, stick i fingret och 5 inhalationer så har han charmat all personal vi träffat idag, han har pratat & skrattat och varit så go.

Först tänkte dom lägga in oss men sen släppte dom hem oss i alla fall och det känns onekligen skönt.
Men återbesök imorgon kl.08:40.. ZZZzzzz

Vi kom hem strax efter 20, då hade vi varit på sjukhuset i 5 timmar & när jag väl kände efter så var jag onekligen ganska trött och det var ett tag sedan jag ätit lunch insåg jag också. Så det fick bli hämtpizza & julmust i soffan – återigen, inte riktigt vad jag hade tänkt mig av denna kväll. Och mina fönster är svarta, inte en adventsstjärna så långt ögat når. Men men, vad är väl en bal på slottet?

Det viktigaste är ju att vi nu vet vad det är för fel på vår älskade lilla kille och att han får medicin så han blir bra igen! Men kärringen på vårdcentralen henne skulle jag vilja läxa upp ordentligt. Morr.

Nati natti. /Lina

fredag 27 november 2009

Update

Henry fick tid på vårdcentralen kl 17.45 idag, så jag packade ner lilla familjen i dubbelvagnen och sprang ner till vårdcentralen (jag tror aldrig någonsin jag gått dit i lugn & behaglig takt, nej ute i sista sekunden som alltid – med andan i halsen). 45 minuter senare så fick vi komma in till distriktssköterskan … (jag tror heller aldrig att jag fått komma in i tid till ett läkarbesök – så varför springa dit?) hon konstaterade att det inte var lunginflammation men dock en luftrörsinflammation (tror jag) hon var så stressad & disträ att jag blev alldeles förvirrad..

Först lyssnar hon på Henry & säger att det låter bra, vi pratar lite fram & tillbaka och sen slänger hon ur sig ”luftrörsinflammation” mitt i en mening – så jag avbryter och frågar om det är det Henry har..?
-Ja
-Jaha, vad innebär det då?
-Bla bla bla (hon förklarade det)
-Ska han få någon medicin då eller?
-Ja, Bricanyl eller Molipect, vi kan ta Molipect - det får man ge barn från 6 månader
-Men då kan väl inte Henry få det?
-Nej juuust ja, han var ju bara 11 veckor… Nej då får det bli Bricanyl.
-Okej.. är det något speciellt vi ska tänka på?
-Nej..
-Smittar luftrörsinflammation?
-Ja de gör det.
-Så då kanske vi inte ska träffa andra barn?
-Nej precis, och Henry är även extra känslig mot bakterier så det är bra om ni är hemma i 1-2 veckor.
-Okej.. (sen märkte jag att hon ansåg besöket som klart) och medicinen då är den receptbelagd?
-Ja
-Ska jag kanske ha ett recept då?
-Ja det har jag skickat till apoteket.
-Okeeeeeeeeeeeeeej, tack så mycket då.


MEN HALLÅÅÅÅÅÅÅ, måste man vara utbildad journalist för att få en diagnos hos distriktssköterskan?! Man kan ju bli less för mindre. Känner att jag måste kolla upp informationen en extra gång för jag känner mig lite osäker på informationen jag fick..

Jag passade även på att be henne lyssna på Alice (det var ju därför jag släpade med hela Tajkon familjen :-), lika bra att passa på när vi hade en läkartid tänkte jag) Och med Alice så var det ingen fara.

Nåväl, jag får väl ringa dom och dubbelkolla Henrys diagnos imorgon!

Kram Lina

Liten med tuff



Henry är fortfarande inte frisk (inte jag heller för den delen men det spelar mindre roll) så nu vill jag att någon ska lyssna på honom. Det skulle vara smidigt att gå till vårdcentralen men jag vet inte om dom tar emot oss. Är det inte konstigt egentligen, man är inte välkommen dit om man är sjuk - men när skulle man annars vilja gå dit?

Jag får ändå inte tag på dom (vårdcentralen alltså) vi har haft strömavbrott i Sumpan sen igår, jag vet inte vad det beror på men dom tycks inte få någon ordning på det. Så när man ringer dit så tutar det bara upptaget, jag lyckades komma fram 1 gång men när jag kommit så långt i telefonslingan att jag skulle knappa in mitt telefonnummer för att bli uppringd så blev det strömavbrott igen och deras linje bröts..

Men jag kan ju inte bara sitta här hemma & vänta på att dom skall få ordning på det hela, nej jag tror att jag skall bädda ner min prins i vagnen och gå till vårdcentralen - och om dom inte tar emot oss får vi åka till Astrid Lindgren, för dom måste ta emot oss!

Henry är iallafall tapper måste jag säga, trots att han varit krasslig en vecka nu så är han vid gott mod, min lilla prins.

I'll be back!

Puss L.

Fixar & trixar

Det här med att blogga är ju ganska nytt för mig & med det så öppnas en helt ny värld av möjligheter. Man kan göra massa skoj med sin blogg - "man" ska bara komma på vad & hur...

.. jag trevar mig fram.. ha överseende ;)

onsdag 25 november 2009

Jag lääääängtar


såååå efter att få flytta in i huset!!

Det ska bli så mysigt, härligt & alldeles alldeles underbart att ha ett eget hus - åh vad jag längtar!

Det här är vårt blivande vardagsrum... damen som säljer huset frågade om jag ville ha hennes gardiner (hon hade många uppsättningar i god kvalitet).

Vad tycker ni - borde jag tackat ja?



Jag tackade urskuldande nej..

.. men nått måste vi nog ha i de stora fönstrena (ja eller "fönstrar" som man säger på öjn). Våra stoooora vita adventsstjärnor som jag köpte till vår förra lägenhet i vasastan kommer att passa utmärkt där nästa jul. :-)



natti natti.

/Lina

tisdag 24 november 2009

Jag drömmer om en vit jul..



Tänk att det är jul om 1 månad! Det kan man verkligen inte tro, ute är grått, trist och alldeles för varmt för att vara november.. och ingen snö så långt ögat når. Sann julälskare som jag är så börjar jag såklart oroa mig!

Förra året firades julen i Orsa och där har man nästan "snögaranti" på julen, så på julafton var vi ute och åkte spark i det vackra landskapet och i det underbara vädret. I år skall vi fira på Gotland och det känns inte riktigt lika snösäkert.. fast det blir såklart himla mysigt ändå!!

Men håll med, visst vill man titta ut genom fönstret på julaftonsmorgon och bara se vitt vitt vitt så långt ögat når.. äta en mysfrukost med julskinka på smörgåsen och sen gå ut & leka i snön, åka spark, kasta snöboll & göra snöänglar. In och fika, ta ett värmande julbad, tända en brasa och dricka lite glögg framför den med Kalle Anka rullandes på TVn.. osv.. Nej men jag längar inte till julen, inte det minsta ;)





Jag tror jag skall dansa "snö" dansen och be till vädergudarna - så får vi se om det kanske kan hjälpa!
Det kan väl ni också göra, ju fler desto bättre ;)

Kram Lina


Hälsning från sjukstugan!

Idag mår Alice lite bättre, ingen feber iallafall samt att hon sov hela natten. Skönt för henne! Men jag kunde ändå inte sova, vaknade ca 1 gång i timmen hela natten för att kolla att Henry var okej.. stackarn snorar & spyr massor. Vet inte hur många "dregglisar" han har konsumerat idag, snart får vi leta fram Alice rosa tror jag :-)

Själv slutade jag byta kläder redan efter 1a ombytet, inser att det inte är någon idé.. jag byter när jag inte står ut med lukten ;) Mannen är iallafall pigg, själv ska jag väl inte skryta med att jag mår speciellt bra men nu har förkylningen brytit ut ordentligt & det är ju ett steg i rätt riktning :-)

Kram på er!

/Lina

måndag 23 november 2009

Allmän sjukstuga & femtitolftegången gillt!

Helgen har varit mysig även om vi alla har varit lite halvskruttiga, så vi har mest hållt oss på vår kant. Med undantag för en söndagsmiddag hos mammsen & pappsen, för vem kan tacka nej till en härlig porterstek!? Inte vi iallafall!

Familjestatus: båda barnen är skruttiga - Alice är värst med feber, hosta & massa snor..(hu!), mannen har begynnade halsont och själv käner jag mig sådär, halsont, frusen & huvudvärk. Men det är väl lika bra att ta alla på en & samma gång! Thank god för näsfrida!! ;)

Natten till idag gick inte till historien som en av de bästa direkt, jag får skylla mig lite själv för jag är en riktig nattskrota men resten tar jag inte på mig! Kom i säng efter midnatt, låg & bläddrade lite i en tidning (det här är min "egentid" för då sover alla :-) Sen vaknade Henry & ville ha mat vid kl.01, när han ätit så vaknar Alice vid 01.30 och hon somnar inte förrän 03.00.. vilken cirkus! Tror vi alla 3 tillslut somnade av ren utmatting ;)
Sen 03.22 då vaknar junior med ett gallskrik... jaha, då va de bara att gå upp med honom för jag kan ju inte stanna kvar i rummet och riskera att väcka dom andra igen (gissa om jag längar till huset vid sånna här tillfällen) men sen fick vi iallafall sova i några timmar. Och som inte det var nog med att alla var sjuka & trötta efter en kaotisk natt - nej men då ska ju hela familjen Tajkon såklart åka till Ikea också. Ibland blir jag bara så less på mig själv. Men vi kände oss tvungna att beställa köket idag - och det visade sedan vara i grevens tid! På ikea var det allmännt kaos, Alice ville inte sova, det tog 3-4 timmar att genomföra beställningen så när vi väl skulle gå igenom vad vi beställt stod P & bar på Alice och jag satt bredvid på en barstol & ammade Henry (som en annan tattare).. men nu är köket beställt!!!!!!!!!!!! Tjoho!!! Och jag ber till gudarna att allt blev rätt... Middagen fortsatte i tattarstil, 7 varmkorvar på en bänk...Men på något sätt i hade vi det ganska mysigt där på vår bänk med vår lilla familj :-)

over & out /L.

fredag 20 november 2009

Fredagsmys

Äntligen fredag & fredagsmys! Idag har jag & Henry varit inne på öfre och lunchat med söta Ida. Vi lunchar alltid på sushihuset & nu var det alldeles för länge sedan sist så jag hade riktig abstinens - både av Ida & sushin!
Sushihuset har varit mitt absoluta favvo sushiställe i snart 10 år, de senaste 5 åren har det varit stående lunch där 1 gång i veckan. Den enda nackdelen med sushihuset är lokalen, restaurangen ligger i en liten källarlokal, man kan alltså inte ta med någon vagn utan den får stå utanför på gatan. Men det är väl dagens i-landsproblem! :-)

När vi lunchat så brukar jag alltid smita in i min favvobutik på Humlegårdsgatan, Koffert! Dom har sååå himla mycket fint, jag vill helst ta med mig halva butiken hem! Något som står på önskelistan är helt klart dom här fina husen i zink, me dom är liiiite dyra speciellt i dessa tider då det skall sparas pengar ;) Spara är verkligen tråkigt!Men jag såg något liknande på Village när jag var i Visby sist... kanske kan vara nått!

Bild: lånad från kofferts hemsida

Nu vankas fredagsmys med rödvin, lite god mat och sen blir det idol & karamellkugen för hela slanten ;)

Trevlig helg!!!
Kram Lina




torsdag 19 november 2009

En rosa ukulele det borde alla ha!

Idag har vi haft en supermysig dag hemma hos Signe, tack lilla sötnos - du är ju bara för go!

Extra roligt att både jag Helena & Sophia kunde träffas, det är inte helt enkelt att hitta dagar & tider som passar alla. Och hur slår man nu "extra roligt"... hm.. det måste vara super mega askul att vi alla tre kommer vara hemma på fredagar hela våren - Gissa om det kommer bli "housewifeluncheswithwineeveryfriday"!!!! Tjohooo! Spånga here I come! :-)
När Gurra kom hem så var det paketöppning för Signe och hon fick en rosa ukulele - såååå söt! Sen rockade Gurra loss på den till allas förtjusning. Tänk så kul det måste vara att vara så musikalisk som han är. Jag tycker det är kul att bara få vara med ;) Kanske ska köpa en gitarr, en vispop och skicka mannen på kurs :-)
När vi kom hem så sprang jag upp till lilla ICA på hörnet för att köpa lite smått som saknades hemma och vet ni vad? Källarloppisen var öppen så jag var ju bra tvungen att titta in - dagens fynd blev en jättesöt sockerkaksform för en tia så nu har jag bakat en tigerkaka som står & svalnar på bänken.
Ibland när jag bakar så brukar jag tänka på Ernst, han må vara något av en kuf men han säger en del sköna grejer också emellanåt.. vad sägs om:
"Man känner aldrig sig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen"
puss /Lina

onsdag 18 november 2009

Grattis Signe -Solhems sötnos!!!






Grattis Signe på 1års dagen!



Signe är Alice bästis och idag fyller hon 1år! Grattis Grattis Grattis!!
Så idag ska vi hälsa på henne i Spånga & fika lite, men sitt kalas hade hon i söndags. Det tyckte Alice var superkul, massa barn & roliga saker att leka med. Här nedan har tjejerna konsert, Signe har ett jätteroligt piano som spelar av sig själv och när varje låt var slut vände sig Alice mot "publiken" och applåderade (lika bra att applådera själv utifall man inte får några applåder annars antar jag ;)






Klänningen Alice har på sig har min mormor sytt till mig för sisådär 30år sedan :-)



Kram Lina

Femtielfte besöket

och ändå ingen beställning av kök.
Men det tar sin tid, det går inte att komma ifrån. Men skam den som ger sig! Det är som ett tusen bitars pussel som skall läggas… vi börjar få ordning på motivet men nu är det allt i utkanten som skall dit – ni vet himmel & hav ... och det är inte alltid så lätt ;)

Eller ska vi kanske strunta i att renovera köket & behålla det gamla?



Julen närmar sig..


Dagens 2a tips är den här hemsidan:



Isa Form säljer personliga tryck som man sen själv får rama in! Hon har massa fina tryck som passar de flesta & är en fin present till jul, dop, bröllop eller när som helst egentligen!


Patrik fick en tavla i svart av Alice & Henry på fars dag med texten "Du är en pappa att vara stolt över" - jättefin tycker jag. Dom är så duktiga mina barn. Tänk att dom redan kan handla på nätet & rama in en tavla. Undra vart det här skall sluta .... ;)
Kram Lina

Dagens tips!

Om man vill piffa till barnrummet lite med nya tavlor så kan man rama in bilder från sagoböcker som barnen (eller mamman) gillar! Jag ville inte klippa sönder någon av våra böcker så jag köpte en sagobok på myrorna som fick falla under saxen, sen några ramar från IKEA & saken var biff!

Blir det några bilder över kan man alltid sätta det över skötbordet, om man har något skåp över vill säga :-) Jag kan nämligen inte hänga någon mobil över vårt skötbord så då var det här en alternativ lösning för att ha något roligare än en vit skåpskiva att vila ögonen på.

Det var väl dagens pyssel!
Kram Lina

tisdag 17 november 2009

Svinis & grinis

Idag har Patrik varit & vaccinerat Alice i Spånga, här i Sumpan tar inte BVC emot för vaccination av barn utan det är bara att ställa sig i den låååååånga kön som alla andra. Vilket jag tycker är helkasst för vilken 1,5 åring orkar sitta snällt i sin vagn i flera timmar & vänta på att få en spruta..? Ingen jag känner till iallafall! Så det var himla smidigt att bara slinka in på BVC där, och lilla fröken fick inga biverkningar så det tackar vi för! Jag har varit lite velig i frågan om man ska vaccinera eller inte men efter att hört mig för lite & läst på om vaccinet (bla på vårdguiden) tyckte jag att det var solklart att man ska vaccinera. Så nu tycker jag att det är allas skyldighet att gå & vaccinera sig för att minimera spridningen av "svinis", alla som inte gör det borde bindas fast på en gödselstack (jag har hört att det luktar sååå där ;)

Idag har vi även varit på det stora varuhuset, ja ni vet vilket - vi är snart kändisar där skulle jag tro.. men det tar sig, vi närmar oss en köksbeställning! Imorgon kommer min kära mor upp & leker med Alice så då skall jag & P försöka vara lite extra effektiva i renoveringsplanerna. För även om det funkar att ha båda barnen med så är det lite stökigt att släpa dom i & ur bilen och dubbelvagnen ska också i & ur bilen. Dagar som idag när reget öste ner så är det ju mindre roligt måste jag säga.

Sen på eftermiddagen kom P på att "han skulle visst ut & äta middag med jobbet ikväll" så då var det bara att packa ihop oss och åka hem, han for runt som en mindre tornado här hemma och lämnade mig med våra små änglar (illbattingar?!). Det är så typiskt honom att glömma en sån sak, hur kan man glömma det?! Det är inte så att jag inte unnar honom en kväll på stan med gott vin, god mat, trevligt sällskap & givande samtal... Det gör jag absolut! Det är han värd alla gånger . men lite framförhållning, bitte! Men nu har vi alla ätit middag, Alice bajsat ner sig (inkl sina kläder & nytvättade vita soffan) så det var bara att slänga henne i duschen, sen spydde Henry ner honom och mig... men NU så sover båda *peppar peppar* och jag skall väl plocka undan efter middagen, bajskalset och försöka få igång TVn igen för Alice har lyckats med något som jag inte vet vad så den funkar inte. Och när jag skulle logga in på datorn fungerade inte musen, den hade hon avinstallera på något sätt. Ibland kan man ju bli tokig på den där klåfingriga lilla fröken ;-)

Om jag har någon ork kvar så tänkte jag pyssla lite här hemma, jag köpte lite blommor idag som skall arrangeras. Men det skulle mycket väl lika gärna kunna bli ryggläge i soffan med en påse AKO - för det är jag värd!

pusss

måndag 16 november 2009

Drömma lite..


Den här fantastiska mattan skulle jag gärna "klicka hem", tänk dig den i barnens rum! Sååå härlig!
Mattan heter Pinoccio och kommer från Danska HAY.
I like :-)
/Lina

Henry

Henry är himla mysig & go! Han är så "med" han skrattar, ler, försöker prata & gestikulerar :-) Jag kan inte riktig minnas att Alice var så "med" så tidigt.. Man ska väl egentligen inte jämföra barnen- men det är inte lätt att låta bli. Stark är han också, ha gillar att "stå" upp i knät (bra bicepsövning för mamman ;) dom sista dagarna har han även försökt att resa sig upp/frammåt när han sitter i knät eller babysittern.

Jag klurar rätt så mycket på vem Henry är lik... när han var nyfödd tyckte jag att han var jättelik Alice men nu vet jag inte, ibland tycker jag att jag ser drag av Anders (min lillebror) i honom..

Här kommer en liten bildserie på lilleman, vem tycker du han är lik?
Brevbäraren kanske? ;)
















Kram
/Lina

Lördagsmys!

I lördags var Tessan hos oss på lördagsmys! Alice blev sååå glad när Tessan kom och körde hårt med henne ;) Middagen gick i sann 90-tals anda, lax schnitzel med pommes duches och citronsås så då var jag bara tvungen att köpa hem 90-tals (eller det kanske är mer 80? nåväl..) snacks också! Gissa vad?
STJÄRNOR!! Minns ni dom? Riktigt smarriga faktiskt.. nästa gång måste jag nog testa stärnornas trogna följeslagare - skruvarna! Tessan fick iallafall snällt sitta på golvet medans Alice matade henne med stjärnorna ;-)


Kraaam Lina

söndag 15 november 2009

Henrys första tjejmiddag!

Tjejmiddagen i fredags var så himla mysig!! Vi ses inte speciellt ofta nuförtiden så när vi väl ses så brukar det finnas en hel del prata om ;-) Anledninge till denna middag var egentligen att vi skall ses för adventsmys hemma hos en av tjejerna med våra respektive & familjer... Vi gjorde så även förra året och i efterhand så insåg vi att våra respektive kanske inte tyckte det var riktigt lika kul som vi gjorde ;) Vi babblade ju på som vanligt i 180 och skulle uppdatera varandra på än det ena än det andra.. och där satt våra män som 6 fågelholkar på rad...

Men nu har vi som sagt var pratat av oss lite så det kanske blir lite bättre i år :-)
Tack Yviss för en jättegod middag & super trevlig kväll!

Kram Lina

lördag 14 november 2009

Redo


Vi är redo för vintern, vi välkomnar den med stora famnen!! Vinterdäcken är på, barnen har vinterkläder så nu är det bara snön som fattas!
Jag älskar verkligen vintern, när första snön kommer så känner jag mig som Madicken & Lisabeth på Junibacken. Jag vill bara hoppa runt & sjunga för att i nästa sekund ge mig ut i snön :-) Det är även nu saknade av alperna kommer, älskade alptoppar, underbara skidåkning & livskvaliteten vi hade när vi bodde där. Men var sak har väl sin tid som alltid.
Nu ser jag fram emot resor till svenska fjällen med familjen, tänk när barnen ska lära sig åka skidor - gud så mysigt! Jag kan riktigt se kaoset framför mig...
Alla skall få på sig skidkläder under gråt & tandagnissel, skidor skall hyras (svetten lackar) pjäxorna är osköna (mera gråt), strumpan har knöglat sig, barnen vill inte gå i skidskola, mannen & jag får ingen tid för egen skidåkning utan vi hänger i barnbacken och försöööööker lära de små att stå upp på skidorna, ta sig upp i liften osv.. Sen blir det värmestuga, när man öppnar dörren slår fukten emot en, lukten av utspilld varmchoklad och apelsinklyftor är stor och alla hasar & snubblar runt i sina uppknäppta pjäxor.. Gud vad jag längtar ;-)
puss Lina

fredag 13 november 2009

Fredag!!!

Det är fredag & jag ska iväg på tjejmiddag!! TJOHOOOO! Det ska bli såå roligt!

Tjejgänget är från barnsben, vi har gått 1-9 i samma klass, vuxit upp i samma område, varit kär i samma kille, bytt bokmärken, smygit på killar, lekt burken, gråtit ihop på skolavslutningar.. ja ni vet!
... det är dom som jag fortfarande kan deras föräldrars hemtelefonnummer till ;-)

Nu måste jag verkligen rusa - Trevlig helg!!!

Kram

Ordning & reda

Nu börjar det bli dax att klura ut vad jag skall ha för följeslagare nästa år! En följeslagare som hjälper mig att komma ihåg födelsedagar, adresser, middagar, läkartider och andra viktiga saker (som barnens vikt & längd och framsteg dom gör, det brukar jag skiva i kalendern och det är roligt att kunna gå tillbaka och läsa sen).

Jag skulle aldrig klara mig utan min kalender, aldrig. Jag medger att det är liiiiite oldfashion att ha en kalender i form av en bok som man skriver i - men jag gillar det! Jag tycker det är mysigt, jag vill inte ha all information i min mobil (och det kommer från någon som jobbar på ett stooooooort mobilföretag... Gud förbjude att min chef läser detta ;). Och varje år är det samma beslutsångest om hur den skall se ut, vilken färg skall den ha, ska den vara i skinn, vilken stolek osv... de allra flesta år har det slutat med att jag köper en på ordning & reda. Dom har himla fina grejer. Men ibland har jag varit helt crazy och köpt den någon annanstans ;-) Förra året så fickjag den i julklapp och det är väl en jättebra julklapp! Vill man göra den lite extra personlig kan man beställa sin kalender här: http://www.personligalmanacka.se/ då får man garnterat en alldeles unik kalender! Det kanske är det jag skall testa i år...

onsdag 11 november 2009

Shopping, vitlök & en å annan reflektion

Idag har jag & Henry haft en härlig dag. Vi åkte in till stan, eller söder närmare bestämmt- knivsöder! Vi skulle äta lunch med Victoria på Ljunggrens, mycket trevligt! Jag tror Henry charmade Victoria ordentligt - eller så var det kanske helt enkelt tvärtom, oavsett så verkade dom trivas i varandras sällskap! ;)

Det här med mat har precis blivit ett litet "aber" för mig, det är inte helt enkelt att undvika hårdsmälta saker. Helt ärligt, säg någonting som inte innehåller lök, vitlök eller paprika tex... Efter att ha granskat menyn så valde jag en macka med grillad hallomi men när den kom så var det även massa tapenade på.. alltså vitlök. Jag försökte ta bort all tapenade men om jag lyckas får vi väl se i kväll... (mommy of the year... not!)

Sen blev det shopping för hela slanten, jag shoppade och Henry sov mest hela tiden i sin vagn (mitt lilla A-barn :-). Att glida runt med honom är ju rena rama semestern så det är lika bra att passa på för innan jag hinner blinka så är han lika stor som Alice och har då förmodligen inte riktigt samma ro med att hänga med mamma & hennes kompisar på stan.

Han vaknade iochförsig på HM och blev riktigt arg men då provade jag en blus som verkligen inte var snygg på mig - så han ville nog bara markera att "den där fula blusen köper du inte mamma"!! Jag hängde snabbt bort den & tog några andra plagg & han sussade sött vidare. Sen skulle jag ha något att ha på mig på en 30 årsfest som jag snart ska på.. och då kommer vi till ett halvkänsligt ämne - kroppen. Det vore en stor lögn att säga att jag trivs med min kropp just nu. Eller på ett sätt trivs jag när jag tänker på vilka fina barn jag fått och någon form av pris måste jag såklart betala för det. Men kommer jag någonsin komma tillbaka helt igen? När jag frågar andra mammor så ler dom fint och säger att "du kommer gå ner dina kilon men kroppen blir aldrig den samma".. Kul!?

Sen brukar jag tänka på en kommentar som min käre far sa när jag var höggravid.. "Åh herregud vad stor du är - hur ska det där någonsinn kunna bli bra igen".. För det är ju precis vad man vill höra när man är just höggravid. Att "tala är silver & tiga är guld" är inget min far noterat och ibland undrar jag om inte det förts vidare i rakt nedåtstigande led :/

Anyway, det här med graviditet och kvinnokroppen skulle jag kunna sammanfatta i följande faser..

Fas 1:
Du är hemligt gravid och ser endast lönnfet ut.. alla sneglar på dig och undrar om du inte lagt på dig lite... är du kanske gravid? Men ingen vågar fråga.
Kläder: löstsittande, eller allt som inte riskerar visa att du lagt på dig!


Fas 2:
Du är uppenbart gravid, magen är en perfekt och fin kula, alla tycker att du är vacker och det är du! Du är även pigg & förväntansfull.
Kläder: dina vanliga kläder, tighta men det gör inget för du e så fin med din kulmage.

Fas 3:
Höggravid. Alla säger fortfarande att du är jättefin och att du inte alls gått upp i vikt.. men du vet vad alla tänker "Herregud hur stor kan man bli"... men det är ju inget man vågar säga till en höggravid kvinna som lagt på sig närmare 20 kilo. Och nu känner man sig inte alls fin längre, bara stor, trött & otymplig..
Klädsel: ja det som du får på dig, som helst inte sitter åt någonstans..

Fas 4:
Den sista fasen, bebisen är född men magen är så gott som kvar. (Ska inte den bara försvinna samma ögonblick som bebisen är ute?!) Ingen vågar längre kommentera din kropp för så fort bebisen är ute å är det inte längre okej att kommentera andras kroppar.. Thank God!
Kläder: samma gamla fula gravid/mamma byxor och amningsvänliga tröjor. Inte det snyggaste du har i garderoben alltså.

Jag ska alltså på fest och jag är i fas 4 - Great!
Ni fattar själva - eller hur? Hur som haver, jag hittade en klänning som jag tyckte var helt okej med tanke på förutsättningarna... Och efter att förklarat för expediten vad jag letade efter och hur det inte fick se ut så sa hon charmerande:
- Jag tycker du ser jättefin ut i klännigen, det ser inte alls ut som ett ormskinn på dig!
HAHA.. Tack lilla du, det var det snällast någon sagt på länge - jag tar klänningen ;)

Note to my self: börja träna!

Puss /Lina

måndag 9 november 2009

Elisa bjöd på lasagne!


Efter fikakalset i Brissund så bjöds det på middag hos Elisa och hennes föräldrar, Rickard & Helené.
Dom hade gjort en riktigt smarrig lasagne, Alice åt den och tog om - det är tyyyp det allra högsta betyg man kan få- de ni! Inte nog med det vi fick efterrätt också - som ni ser så uppskattades det av våra små prinsessor...





Elisa & pappa Rickard!



Jättekul att se er igen och att få se er nya fina lägenhet!!! Superkul med lite inspiration nu när vi står i startgroparna att börja renovera :-)


Kram

Bus hos Blomérs* i Brissund!

Förra söndagen bjöds det på fika & bus i Brissund!

Där bor Alice sysslingar Oliver och Vincent - och deras härliga föräldrar Jonas & Jenny såklart, dagen till ära så var även Jacob & Sabina där! Riktigt kul att se er alla!


Vincent är ett riktigt charmtroll som skrattade och log mest hela tiden!


Ring ring!
Alice: Hallåååå
Oliver: Hej det är Oliver, vart är du?
Alice: Jag sitter i vardagsrummet & softar med våra päron och slökollar lite på TV..
Oliver: Kom till hallen så ska jag visa dig något..
Alice: Okej!




Mys! :-)

Tack för senast, hoppas vi ses snart igen!

Kram The Blomérs



* och Nygren så klart - men jag räknar kallt med att jag snart kan ta bort den lilla stjärnan ;)


Kusin vitamin!

Här är Melker - Alice kusin!

Vi var och hälsade på honom en eftermiddag för lite lek & bus.


Melker hade ju såååå mycket roliga leksaker som Alice fick låna. Tack snälla Melker för det :-)

Kram



Pyjamasparty i Vibble!



Sista kvällen på öjn spenderades hos Tilda och hennes underbara föräldrar i Vibble. Barnen hade visst kommit överens om att det var pyjamasparty men det hade vi vuxna tyvärr missa helt.


Men vi får ta nya tag nästa gång vi ses - eller vad säger ni? (jag ska bara köpa en pyjamas först, undra om dom där härliga heldressarna finns i min storlek!?)

Och Marcus, glöm nu inte att jag vill ha recept på allt gott ni bjudit på! ;)

Stor Kram L.

Tema tröjbyte.

Ännu en vända till ikea stod på dagens agenda, men innan vi skule iväg var det "familje tvagning" på schemat. Tiden då jag stängde dörren om mig och kunde duscha så länge jag ville är verkligen över. Nu är ALLA i badrummet samtidigt i ett enda virrvarv, alla skall duscha, torkas, smörjas in & ha kläder på sig. Just det där med kläder blev intressant idag, när jag klätt Alice skulle hon bara äta lunch innan vi skulle åka - det dröjde inte länge innan hon kom tillbaks till badrummet för att byta tröja..köttfärsås.. Okej, ny tröja på!
Sen dröjde det inte många minuter till innan jag förstod att lilla fröken hittat på bus. Hon hade hittat tomglas i hallen som skulle till glasåtervinningen och tydligen så var det öl kvar i en flaska - nu var det över hela henne. Suck! Nya kläder igen, denna gång hade hon öl från topp till tå så det räckte inte med en tröja. Jag har ju lust att skrika GEEE MIG STYRKA.. men det är ju bara att garva ;)
Men sen så kom vi iallafall iväg!

Ikea besöken går på ren rutin nu och bitarna börjar falla på plats, måste bara försöka skilja på "need to have" och "nice to have" ;) Och den här gången var det jag som vann kampen om shoppingen, P märkte inte ens att jag köpte ljusstakarna... men nu står de på köksbordet & är så snygga!

Jag lovade ju lite fler bilder från öjn, skall kolla igenom dom och se om jag kan få ut några här. Och om det är så att ni absolut inte vill vara med på bild här å säg bara till!

tjingeling! /L.

Farsdag


Jag är så oerhört lycklig och glad över att Patrik är pappa till mina barn, han är världens finaste & bästa pappa och jag skulle aldrig kunna önska något mer. En pappa att vara stolt över!

Så självklart har vi firat honom idag, på farsdag så är det precis som det låter - det är hans dag & vi göra mysiga saker som han gillar! Dagen började med en välförtjänt sovmorgon för P, han tar ett tungt lass här hemma och går upp med Alice varje morgon så han tyckte nog att det var skönt att för en gång skull få ligga kvar i sängen ett tag till. Sen var det paket på sängen och frukost. Dagen fortsatte med en promenad i Haga parken....



Haga parken kan jag verkligen sakna, vi bodde så nära den när vi bodde i stan så där har vi spenderat måååååånga timmar. Det var riktigt mysigt med en promenix runt Haga i höstrusket!

Promenixen slutade lämpligt nog vid Haga Forum där vi åt massa våfflor & mös. Haga Forum är riktigt trevligt tycker jag, inredningen är nordisk & ganska avskalad men deras öppnaspis bidrar verkligen till gemyt och utanför fönstret ser man Brunnsviken...





















Henry sov mest hela tiden men Alice höll oss sysselsatta - sitta still är inte riktigt hennes grej :-)
Hon gillade iallafall våfflorna - fast godast var sylten & grädden....


Väl hemma var det "värsta viktigaste fotbollsmatchen" som vi tittade på, och det var faktikst sjuuuuukt spännande. Djurgården vann och höll sig kvar i allsvenskan så glädjen var stor. Sen hade P önskat middag.. han ville ha ostbiffar med sås, potatis, ärtor & morötter - så det fick han. Och hit så var allt frid & fröjd.. men i ostbiffar så ska man ha 1 vitlöksklyfta och det hade jag i. Men sen så har Henry haft ont i magen resten av kvällen. Stackars liten!!!! Så tro mig när jag säger att jag ångrar mig såååå att jag inte hoppade över den där förbaskade vitlöken! Sen läkarbesöket så har jag försökt undvika hårdsmälta saker och så har vi bytt Minifom till Sempers magdroppar och han har mått jättebra tills ikväll då.. Så nu har vi haft skrikfest här i flera timmar..
så med tanke på det så kanske jag borde logga ut nu & gå & lägga mig! Men en liten stund framför datorn är också avkoppling ;)

Kram & godnatt /L.

fredag 6 november 2009

I like!


Visst är ljusstakarna fina!?


Jag gillar dom skarpt! Den vita är i porslin och den svarta är i stål, designen står Jon Eliasson för (ni vet han som brukar vara med i Roomservice) och man hittar dom på IKEA till det fantastiska priset av 59kr/st.

Jag spanade på dessa igår när vi var på IKEA men Patrik och vagnen var redan låååååångt bort och i famnen hade jag hela vinterns konsumtion av blockljus. Det där är ett riktigt ruttet trick han kör med för att jag skall skynda på och inte handla så mycket, men det min älskling har jag genomskådat förlänge sedan! Tyvärr verkar det ju dock fungera för jag fick inte med mig några ljusstakar hem... Men vi ska dit snart igen så än lever hoppet! :-)

Frågan är nu bara vitt eller svart - eller varför inte en mix!? Såg i tidningen Recidence att dom hade en av varje bredvid varandra på ett vitt bord & det var riktigt snyggt. Hm...

torsdag 5 november 2009

Fotspår..

Att jag är nyfiken av mig är nog ingen hemlighet, (jag letar fortfarande efter gömda julklappar innan jul trots min ålder ;)

Det jag är mest nyfiken på just nu är vilka ni är som är inne på min sida och läser, så om du vill får du gärna lämna fotspår här på bloggen. Jag tycker det är jätteroligt när ni skriver en kommentar :-)

Jag vet att det var lite strul förut att lämna kommentarer tidigare men nu ska det fungera och man kan välj "anonym" om man inte har tex ett googelkonto. Men om du skriver under anonym så kan inte jag på något sätt se vem du är så då är det inte helt fel med ditt namn efter kommentaren ;)

Jag har även försökt att installera en besöksräkare idag (Jaaa jag är nyfiken) men jag får ett felmeddelade att kodningen inte stämmer.. Hm.. får nog ta tag i det imorgon!

Godnatt på er!

Ingen bra start

idag. Jag vaknade med huvudvärk, massade mig ut i badrummet för att se att P satt igång en maskin. Härligt hann jag tänka i en hundradels sekund.. sen såg jag att allt var rosa.. SUCK! Blev uppgiven över alla kläder som jag såg virvla runt där inne. Jag hade köpt en jättefin katvig klänning till Alice och den var nog den största olyckan för mig. P blev så klart olycklig även han.. Vi åt frukost och ute var det grått, trist och snöblandat regn... och jag skulle iväg till BVC.. SUCK igen. När maskinen var klar gjorde jag ett VANISH bad för alla färgade kläder och körde sedan igång maskinen igen. Vilket ledde till att vi blev lite sena iväg till BVC (för ovanlighetens skull)så jag fick halvspringa dit för att hinna. Men vi hann och det gick fint på läkarkontrollen! Henry charmade läkaren totalt och hon sa att hon aldrig sett en så social bebis i hans ålder :-)

Henry följer sin kurva,
Vikt: 6680gram
Längd: 62 cm

Det enda som inte känns bra är att Henry fortfarande har ont i magen, eller kolik som läkaren sa. Nu har jag köpt sempers magdroppar istälet och skall testa dom. Ska även försöka minimera mitt intag av hårdsmält mat tänkte jag. Någon som vet exakt vad man skall undvika? Jag hoppas sååå för hans skull att det snart blir ordning på torpet. Det gör ont i mitt mammahjärta att se han ha ont i magen. :-(

Väl hemma hade tvätten ordnat upp sig hyfsat, några plagg blev bra igen och några får helt enkelt ha rosa ränder i sig istället för vita. Katvigklänningen ser iaf helt okej ut till min stora lycka! :-)

Sen packade vi oss iväg till IKEA, måste spana lite mer på kök! Jag har alltid beklagat mig över våra tidigare lägenheters kök "Ja alltså om JAG fick välja så skulle jag ju inte valt det här & det där osv osv".. men nu när jag står där inför ALLA val blir jag ju alldeles snurrig... Det är inte lätt alltså, bänskiva av sten eller laminat, en eller två hoar, vad ska vi ha för golv, kalkel mm mm..

Slutligen måste jag ge IKEA lite kredd, det är ett grymt koncept. Vi börjar alltid med lunch där ute, sen ber vi till gudarna att barnen ska somna (och det gör dom - peppar peppar) då kör vi ett race och sen vaknar dom, då går vi och fikar. Sen är jag lite löjlig men jag tycker det är himla fint att dom bjuder på kaffe när man fikar hos dom :-)
Jag tog kaffe & en vaniljmunk, Alice fick en lussebulle... hon var dock inte nöjd med det så hon bytte genast ut sin lussebulle mot min sockriga vaniljmunk. Sen började hon pilla ut all vaniljkräm i den under stor koncentration, själv fick jag äta hennes (torra) lussebulle. Jag förstår verkligen varför hon ville byta ;)
Efter fikastunden så går vi varvet, ja ni vet servetter, värmeljus & allt annat nödvändigt...

Nej nu skall jag & mannen planera lite kök!

Lina

tisdag 3 november 2009

En vecka går alldeles för fort!

Iallafall den här veckan! Men oavsett så har det varit toppen, bäst & supernice ;)

Vi har spenderat massa tid med familjen, sett lillebror sopa banan med alla på GGN, lekt, ätit & druckit gott och sist men INTE minst -träffat alla vänner! Stort tack till er alla som gjort vår vistelse TOPPEN, tack för all gästfrihet med fika, middagar och alla super fina presenter våra barn fått. Dom har blivit alldeles för bortskämda - nu tror dom väl snart att man skall paket när man går bort... ska försöka ta det ur dom ;)

Det känns verkligen jättekul att ni alla alltid har dörren öppen för oss när vi kommer ner & våldsgästar :-)
Glöm inte att det alltid finns en öppen dörr för er i Stockholm!

Jag skall lägga upp lite fler bilder från veckan när jag kommer hem, nu återstår sista packningen och sen blir det sängen asap - båten kastar loss 07.05 imorgon..

Skepp & hoj och på återseende!

Lina

måndag 2 november 2009

Visby är vackert

jo men det är faktiskt det!
Många tycker att man är galen som åker till Gotland på hösten.
"Vad ska man göra där då lixom" ;) Men jag säger ÅK, Go Crazy.. våga testa - det är super nice! Visby är sååå vackert och det karga, kalla, vackra höstlandskapet misspryder verkligen inte öjn.
Idag har vi varit ute och flanerat, spatserat, promenerat - ja kalla det vad ni vill. Hösten är verkligen här nu och det riktigt bet i kinderna av de kalla vindarna, mössan var helt klart på. Vi gick genom Visbys kullerstensklädda gator och förbi "vår" ruin... en riktig nostalgi tripp! Patrik påminnde mig när jag stod utanför ruinen och "lipade" innan vi skulle gå in.. men det var så mäktigt, stort och högtidligt att jag inte kunde hålla tårarna tillbaka då (och dom rann för den delen ner för mina kinder hela vigseln också). Det är alltid lika mysigt att gå förbi där och minnas vår dag.. var tvungen att föreviga dagens besök också... (undra hur den här bilden komer att se ut om 30 år?)
Sedan fortsatte prommenaden genom Visby, inom Norderport och vidare uppåt Österport.. och visst är det vackert!? Stadsbilden känns så unik och havet är som alltid magiskt..

Lilleman sov sött i sin vagn, väl nerbäddad så han inte skulle frysa. Gosunge!



Kram Lina

söndag 1 november 2009

Champ!

Lillebror rockar fett!
Han vann sin klass i Gotland Grand National! Det är så sjukt stort att jag knappt förstår det, i hans klass var de ca 350 åkare och han vinner!! När han gick ut på sista varvet låg han 1 minut efte 1an och sen vinner han med 2 minuter! Han körde 6 varv på tiden 03:19:54.
Så grymt - jag är stolt som en tupp :-)
Segraren i klass 4 - Anders Hallstensson!!!!!!

Ute i spåret, Anders i röd/vit tröja.


Alice ville såklart gratulera morbror Anders - hennes stora favorit!!!
Grattis lillebror, du e GRYM!
Puss Syster Yster